Община Карлово

Официален сайт

Открит урок на тема „НеТолерантност на шофирането в нетрезво състояние“

1108M
     Сдружение "Млади, активни, креативни", съвместно с “Перно Рикар България” ЕООД и Общинска библиотека гр.Карлово организираха открит урок на тема “ НеТолерантност на шофирането в нетрезво състояние” на 24 Април 2017 г. в зала “Васил Караиванов” в сграда на Община Карлово. Ученици от всички средни училища в гр.Карлово и Сопот взеха участие в урока и имаха уникалната възможност да дискутират по темата чрез един нетрадиционен, неформален метод на директно участие в представените сценки, съвместно с гостуващите актьори. Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово и председател на Комисията по безопасността на движение в Община Карлово поздрави учениците и засвидетелства загрижеността си за безопасността на движение на всички участници, независимо дали са шофьори, пътници или пешеходци.  Специални гости на открития урок бяха известният български актьор Александър Сано и актьорите от комедийна трупа „Нема к‘во“ -  Георги Николов – Жорони, Калин Кирилов и Венсант.  Група „Нема к’во” представлява иновативна комбинация от stand-up комедия и close-up илюзия, обединени в едно атрактивно и забавно шоу. Комедиантите Жорони и Калин Кирилов засягат фундаментални теми от ежедневието, в които всеки може да се припознае, а илюзионистът Венсан успява да измами човешките сетива, превръщайки обикновените неща в магия.  Темата за нулева толерантност към шофирането в нетрезво състояние беше представена от актьорите по невероятно достъпен начин чрез разиграване на битови сцени от ежедневието и въвличане на присъстващите ученици.  Алекандър Сано  дискутира с учениците темата и в заключение каза „Не пия, не пуша, не употребявам наркотици и въпреки това живея прекрасно! Да пиеш и след това да шофираш е тъпо!“. В края на урока всички желаещи си взеха автограф и се снимаха за спомен с актьорите. 
   Урокът се осъществи с подкрепата на компанията за производство на висококачествен алкохол и вина “Перно Рикар България” ЕООД гр.София, в следствие на поетия към обществото социален ангажимент за промотиране на отговорна и умерена употреба на алкохолни напитки, особено сред младите хора.  Компанията произвежда късометражния, игрален филм “Моментът никога не е само един”, разработени за техния проект “Шофиране = Отговорност“, а Александър Сано играе главната роля в него.Присъстващите имаха възможността да изгледат филма, който е изключително силен и посланията, които отправя към зрителя по отношение на шофирането в нетрезво състояние и опасностите, които крие то, са много ясни и докосващи. Сдружение „МАК“ с. Куртово има подписано дългосрочно споразумение за съвместна работа с компанията и предоставени пълни права за разпространение на филма и разработените от компанията наръчници. 
   Карлово е един от градовете, които са включени в програмата на актьорите за организиране на кампания по темата „Шофиране=Отговорност“, а Сдружение „Млади, активни, креативни“ и Общинска библиотека гр. Карлово са местните партньори на кампанията.

Източник: Сдружение "Млади, активни, креативни" с. Куртово

1109M
1110M

ОФК „Левски Карлово” победи ПФК „Банско” с 2:0

IMG 1630      В среща от  25 кръг на Втора професионална футболна лига днес, на стадион “Крепост” в гр. Хисаря, пред около 300 зрители, играха отборите  на ОФК “Левски Карлово”  и ПФК “Банско”.
      След продължително отсъствие поради контузии, днес в състава на домакините се завърнаха Михаел Кисьов, Илиас Игнатидис, ПетърРайков и Лъчезар Ангелов и тяхното присъствие даде нов облик на отбора. В един динамичен и оспорван мач, ОФК “Левски Карлово” постигна своята първа победа през пролетния полусезон.
             
          Статистика от мача:
           Главен съдия:              Боян Славков           
          Помощник съдии :        Румен Иванов              
                                              Николай Чакъров        
          4-ти съдия                    Цанко Миндалов       

          Делегат на БФС              Костадин Костадинов                   

         Съдийски наблюдател    Асен Николов               

           Жълт картон :  Кристиян Николаев Михайлов -  “Банско”   - 10 мин.
                                    Илиас Игнатидис                  ОФК “Левски”   - 32 мин.
                                    Михаел Ясенов Кисьов        ОФК “Левски”   - 59 мин.

           Голмайстори:
           1 : 0   -  Михаел Кисьов                 -      11 мин.  ( дузпа )
           2 : 0   -  Кевин Бонифаци Нцхо     -      65 мин.
           
Състави на двата отбора:
          ОФК “Левски Карлово”  Фланелки  сини,    Гащета  сини,    Чорапи  сини,
           1  Цветан  Тодоров, 20 Мартин Здравчев,  15 Боян Илиев,  3  Янко Вълканов (капитан), 19 Петър Петров, 6 Петър Райков ( 65 мин. - 5 Борис Бисеров ),     10 Лъчезар Ангелов ( 57 мин.  21 Валентин Сливов ), 22 Кевин Бонифаци, , 18 Михаел Кисьов  ( 71 мин.  30 Боян Пенев), 9 Илиас Игнатидис, 11 Ангел Здравчев

           Резерви:  12  Тодор   Колев, 5 Борис Бисеров,   16  Димо Георгиев,  14 Атанас Куманов,  79 Стелиян   Топов , 21 Валентин Сливов, 30 Боян Пенев
          Старши треньор: Красимир Манолов
     
           ПФК  “Банско”  Фланелки  червени,    Гащета  бели,    Чорапи  червени,
          2 Абди Абдиков (капитан), 3 Ахмед Адемов, 8 Петър Лазаров, 9 Владислав Златинов ( 68 мин. 18 Жегеде Самсон ), 7 Георги Фикийн, 10 Калоян  Бонев, 21 Любомир  Витанов, 17 Христо Кирев, 20  Стоян Кадифчин ( 31 мин. 23 Илиян Христов ), 15 Тони Стоичков

           Резерви:   1 Ангел Юсев , 5 Мартин Топузов, 23 Илиян Христов, 19 Георги  Иванов, 2 Радослав  Анев, 18 Жегеде Самсон, 14 Иван Топузов
          Старши треньор:  Петко Медвецки
В следващият 26 кръг от първенството на Втора професионална футболна лига отборът на ОФК “Левски Карлово” гостува на 2 май ( вторник )  от 17 часа в Разград на отбора на ПФК “Лудогорец 2”.

IMG 1631

Да насърчим Пламена

1106М
   Пламена Кацева на 8 години от Карлово стана победителка в своята възрастова категория и спечели титлата
LITTLE MISS GALAXY 2017, лице на Община Банско и LITTLE MISS GALAXY FASHION STAR  на проведения в гр. Банско конкурс, организиран от Модна агенция „Интерсаунд“. Тя получи специална покана за участие в международния конкурс LITTLE MODEL EARTH 2018, който ще се проведе през месец март 2018 г. в Южна Африка. Поканата за участие направи лично организаторката на конкурса Аманда Криел. 
   За участието на чаровната Пламена Кацева в този конкурс са необходими 10 000 лв. Сумата ще бъде изразходвана за самолетни билети и престой на детето и придружител - родител. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов лично се ангажира с дарителската кампания по набиране на средства и застава зад идеята Пламена да участва в този конкурс, като представи Карлово и България.
Дарителска сметка в лева:
IBAN BG66 UNCR 7000 1522 932735
BIC (SWIFT) код: UNCRBGSF
Пламена Георгиева Кацева
УниКредит Булбанк
   Нека подкрепим Пламена Кацева!
   Пламена Кацева е от Карлово, учи в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. На сцената се изявява с изпълнения на популярни песни. В момента учи усилено английски език и взима уроци по пеене. Най-голямата гордост на малката Пламена е, че е родственица, по бащина линия, на Васил Левски. Тази година Пламена ще участва и на международния конкурс МИС ПЛАНЕТ, който ще се проведе за първа година в България на 15 юни в град Созопол. 

1107М

Ученици от СУ “Христо Проданов” откриха изложба от художествени произведения

B382

     В детския отдел на Общинска библиотека Карлово бе открита изложба от художествени произведения, нарисувани от учениците на СУ “Христо Проданов" гр. Карлово – единственото училище, носещо това име. Изложбата е посветена на 33-годишнина от изкачването на връх Еверест от патрона на училището – алпиниста Христо Проданов. Той е първият човек в света, който изкачва връх Еверест в Непал по западната стена, без да ползва кислороден апарат.
     С музикална програма, която възхити всички присъстващи, започна представянето на картините. Рисунките са на ученици от 1-ви до 12-ти клас и по-късно всички произведения ще бъдат изложени в училището.
     Изложбата бе открита от заместник-кмета на община Карлово Антон Минев. Той поздрави децата и техните родители за прекрасните музикални и художествени произведения и им пожела да бъдат здрави, да достигат още по-големи успехи и да следват винаги девиза на своя патрон “Напред и нагоре”.

Кметът поздрави началника на Военната академия по повод 105 години от създаването й

1103М
   Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов лично поздрави началника на Военна академия „Георги С. Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов със 105-та годишнина от основаването на най-старото висше военно училище в страната. „Вашият професионализъм гарантира укрепването на националната ни идентичност, съхраняването и просперитета на българската армия“, се казва в поздравителния адрес, който кметът поднесе. 
   На днешната паметна дата, 20-ти април, във Военната академия бе организирана тържествена церемония, с която бе отбелязана годишнината от основаването й. Кметът на град Клисура Генка Тодорова и директорът на Историческия музей Стоян Иванов поднесоха венец на алеята на славата, на която е положена гилза с пръст от героична Клисура, в двора на Военната академия. С това, клисурци, напомниха за славното минало на своя град и отдадоха почит на прадедите си. 
   На официалната церемония по повод годишнината от основаването на Военна академия „Георги С. Раковски“ присъстваха президентът Румен Радев, Негово светейшество българският патриарх Неофит, служебният министър на отбраната Стефан Янев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов, командири на видовете въоръжени сили и на военни формирования от Българската армия, ректори на висши училища, бивши началници и преподаватели във Военната академия.

1104М
1105М