Община Карлово

Официален сайт

Проведе се редовно заседание на Общински съвет Карлово

1134М
    В Община Карлово се създава Общински фонд чрез Обществен форум за подпомагане на местни инициативи в областта на културата, това решиха днес общинските съветници на редовното си заседание, проведено в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово.  Други важни решения, които съветниците взеха днес са: Да започне процедура за промяна на предназначението на бившето основно училище в с. Каравелово в Дом за възрастни хора – пансион/хоспис, както и на бившето начално училище в кв. Сушица в Център за обучение.
   На заседанието беше приет Плана за развитие на социалните услуги в Община Карлово за 2018 г.
 Общинските съветници направиха и някои необходими промени и допълнения в действащи наредби: Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Карлово и Наредбата за управление на общинските пътища.
  Останалите решения, които общинските съветници взеха са за разпореждане с имоти общинска собственост. Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на Община Карлово в законно установения срок.

Община Карлово ви кани на Празник на розата 2017

1133М

     Община Карлово ви кани на традиционния Празник на розата, който ще се проведе на 27 май. Празникът ще започне в 9 часа в розовите градини на Карлово /изхода за Пловдив, по пътя за с. Соколица/ с ритуал „Розобер“. Там, сред благоуханните рози, Царица на розата 2016 официално ще предаде коронната на новата Царица на розата 2017. От 10.15 ч. в Карлово започва Празничната програма с шествие на Царицата на розата по ул. „Ген. Гурко“. В центъра на града, на площад „20-ти юли“, зрителите ще видят официалното  връчване на преходната Златна роза, символ на Карлово и карловската Розова долина, на Царица на розата 2017. В програмата ще участват: Фолклорен танцов ансамбъл „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861“, Национално училище за танцово изкуство, Ансамбъл „Чинари“. В двора на Исторически музей Карлово от 11.30 до 13.30 ч. може да се наблюдава демонстрация на розоварене. Вечерта на площад „20-ти юли“ от 19.00 ч. започва празнична забавна програма с участието на рок групите „Хоризонт“, „Ренегат“ и „Конкурент“.
Заповядайте на Празник на розата 2017! 

„Алеята на пролетта“ приветства гостите и жителите на Карлово с празнична розова премяна

56k
       "Алеята на пролетта", създадена по инициатива на Младежки център-Карлово и Ротари клуб-Карлово е вече в розова премяна, готова да посрещне гостите на Карлово за Празника на Розата и да носи настроение на всички. За пореден път, с много ентусиазъм и творчески идеи, всички училища от града допринесоха за тази красива промяна на главната улица.( Браво на ОУ "Кирил и Методий", ОУ "Райно Попович", СУ "Васил Левски", СУ" Христо Проданов", ПТ по ЖПТ "Христо Смирненски" и ПГ "Братя Евлогий и Христо Георгиеви", УЦ "Интелект" и Социален център "По-добре заедно"). Благодарим на Ротари Клуб-Карлово заподсигуряването на материали за украсата и почерпка за всички. Група азиатски туристи бяха сред първите почитателина новия облик на алеята./Снимки на всички дръвчета на https://www.facebook.com/mgirdrosevalley//
        Честит 24 май на всички български учители и просветители и весел Празник на розата 2017.
   Изготвил: Сдружение "Младежки граждански инициатива в Розовата долина"

57k

Владимирския държавен университет в Русия за първи път постави бюст паметник на Николай Григориевич Столетов – Генерала на българите

55k
        Заместник кметът на община Карлово – Стойо Карагенски и склупторът и директор на художествената галерия в гр. Карлово – Димитър Рашков посетиха гр. Владимир и Владимирския държавен университет. Целта на посещението бе да предоставят дарение на  бюст паметник на генерал Столетов, чиито автор е карловският склуптор Димитър Рашков. Тържествената церемония по връчване на дарението се състоя на 20.05.2017г. в първи корпус на Владимирския университет. 
     В церемонията участваха ректорът на университета - Анзор Саралидзе, кметът на гр. Владимир - Олга Деева, първият секретар на посолството на република България в Русия – Красимир Димитров и потомци на рода Столетови
    В обръщението на посланика на република България в Русия – Бойко Коцев, представено от първият секретар на посолството Красимир Димитров, се изтъква :
    „Ние българите се гордеем с това, че нашата история е свързана с легендарните герои на Шипка. Действията на българското опълчение под ръководството на генерал Столетов са едни от най-ярките проявления на българското национално освободително движение. Името на генерал Столетов остава завинаги в сърцето на нашия признателен народ, който го нарича още „Генерала на българите“. Аз съм уверен, че общите исторически, духовни и религиозни корени на България и Русия , ще останат живи и ще се утвърждават за в бъдеще, а нашето поколение сме длъжни да пазим и развиваме топли и дружески отношения между нашите народи и страни.“