Община Карлово

Официален сайт

Зрелостниците от Випуск 2018 на СУ "Васил Левски" получиха дипломите си

1874g
     
 На тържествена церемония СУ „Васил Левски” връчи дипломите на Випуск 2018. 76 зрелостници получиха свидетелства за завършено средно образование, от тях 32 –ма са с отличен успех. Мариана Манчева директор на училището благодари на всички ученици и учители за високото представяне на държавните зрелостни изпити, което тази години нареди училището на пето място в Пловдив област. Златни значки с лика на Васил Левски за най-висок успех получиха Даяна Михайлова за отличник на Випуск 2018 и Радослав Найденов за първенец на Випуск 2018. Със сребърни значки бяха наградени Озода Мунавар, Надежда Иванова и Петър Белев. Анелия Николова и Мариян Томов получиха наградата която ежегодно дарява проф. Иван Гаврилов за отличен успех и цялостен принос към училището. Всеки зрелостник получи и по една книжка „Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора”.
       Антон Минев зам.-кмет връчи поздравителен адрес от името на д-р Кабаиванов кмет на община Карлово, в който се казва: „Бъдете горди, че сте възпитаници на едно от най-старите училища – елитната гимназия Васил Левски. Отново СУ „Васил Левски” е сред водещите в област Пловдив с пето място на държавните зрелостни изпити. Поздравявам за успехите и доказания професионализъм педагогическия колектив при училището. Благодарение на усилията, на търпението и отговорността на всички бивши и настоящи преподаватели –стотиците възпитаници на СУ „Васил Левски” са направили първите си стъпки към знанието и съхранили за цял живот благодарността си към всеотдайния учителски труд. Скъпи зрелостници, където и да ходите по света, носете славата на Вашето училище и Вашия град Карлово. За Вас предстои един труден път, но се надявам, че ще положите всички придобити знания, умения и опит за да се реализирате в живота. Говорете истината! Не забравяйте приятелите си! Правете добро! Не забравяйте Вашите преподаватели – дали всичко от себе си за да бъдете достойни и успели хора!”
       На церемонията присъстваха ръководният състав на община Карлово, ученици, учители, родители и гости.

1877g
1875g

КЛУБ „ МЛАД ЕКСКУРЗОВОД”

1876g
      На 19 и 20.06.2018 г. в Национален музей „Васил Левски” гр. Карлово се проведе обучение на младежи, желаещи да са част от клуб „Млад екскурзовод”.
Тази съвместна инициатива на МКБППМН Карлово и Национален музей „Васил Левски” Карлово има превантивна цел да ангажира свободното време на децата и младежите.
     Младежите посетиха родната къща на Апостола, експозиционната зала, мемориалния параклис "Всех святих болгарских", Чардаклиевата и Онбашиевата къща. Получиха информация как да представят не само родната къща на Васил Левски, но и историческите места в Карлово, свързани с неговия живот и дело.
      Дора Чаушева Директор на музея, запозна присъстващите с историята на музея и професията екскурзовод. Тя подчерта, че е една динамична и интересна професия, даваща възможност да се общува с различни хора. Виктор Комбов Уредник, разказа за живота на Васил Левски, за неговото семейство и родната му къща, като представи презентация по тази тема. Даяна Методиева екскурзовод в музея, сподели за детската работилница, където най – малките посетители имат възможност да изработят сами и отнесат със себе си спомен от родната къща на Васил Левски. Тук те могат да се включат като доброволци в инициативата „Деца помагат на деца” и да станат част от екипа, работещ вдетската работилница.
     Всеки участник след проведен тест, получи сертификат за преминато обучение „Млад екскурзовод”, подаръци от музея и възможността в удобно за него време да бъде част от екипа на НМ „Васил Левски”. Нели Минчева Секретар на МКБППМН Карлово, благодари на младежите за проявеното желание за участие и изрази мнение тази инициатива да стане традиция и да се провежда всяко лято.

Изнесена приемна на кмета на община Карлово в с. Климент

1586М
   Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в Климент, на която жителите на населеното място имаха възможност да поставят свои проблеми и предложения. 
   На приемния ден бяха поставени въпроси за настилка на улиците в селото, подмяна на водопроводи и оформяне на парково пространство. 
   Д-р Кабаиванов информира, че ще започва възстановяване на пътната настилка по пътя от Войнягово до Климент и се търсят възможности, за да бъде направена сграда за читалище в Климент, каквато липсва. 
   Жител на населеното място изказа благодарност към кмета д-р Кабаиванов и кмета на Климент Мано Манов за направеното в селото до момента с общински средства. 
   На приемната присъстваха секретарят на общината Стефан Стефанов и специалисти от общинска администрация.

1587М

Община Карлово желае да сключи договор с лицензиран оценител

ОБЯВЛЕНИЕ


  

     Община Карлово желае да сключи договор с лицензиран оценител за изготвяне на експертни пазарни оценки на земеделски земи, недвижими имоти, машини и съоръжения, собственост на Община Карлово и преоценка или актуализация на изготвена оценка .

       За допълнителна информация на тел. 0894471759  

GERB KARLOVO


Туристи от Индонезия посетиха лавандулови полета край Карлово

1583M
    Празникът на розата отмина, време е за лавандулата! Община Карлово, Комплекс "Старинно Карлово" посрещнаха първите туристи, дошли да се потопят в лилавите полета, привлечени от аромата и свойствата на етерично-масленото растение. Гостите бяха от далечната Индонезия и минавайки транзитно през България, на път за Румъния, избраха да направят спирка именно в Карлово. В лавандуловите полета се срещнаха със собственика, който им разказа интересни факти за отглеждането на ценната култура. Получиха китки с лавандула и се снимаха за спомен. За финал в "Бухаловия хан" ги очакваше чаша студен ободряващ чай ...от лавандула, естествено.

1584M

1585M