Община Карлово

Официален сайт

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриване на паметник на Васил Левски в град Пещера

1580g
        Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов присъства на откриване на паметник на Васил Левски в град Пещера.
    Официални гости бяха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, Иво Андонов директор на дирекция в Министерство на отбраната, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев, народният представител Десислава Костадинова, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, бригаден генерал Явор Матеев командир на 68-ма бригада „Специални сили”.
   По време на церемонията по откриването бяха прочетени поздравителни адреси от Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и Екатерина Захариева вицепремиер и министър на правосъдието. Специална грамота от министърът на отбраната Красимир Каракачанов бе връчена на Николай Зайчев кмет на община Пещера. Бяха поднесени венци и цветя на новия паметник на Васил Левски.
Източник : Пазарджишка Марица 
1581g

Общинска организация на инвалидите Карлово спечели първо място на Републикански фестивал

B414

     Общинска организация на инвалидите Карлово спечели първо място на XI Републикански многожанров фестивал за хора с увреждания, който се проведе в град Перник на 22-ри юли. С престижната награда бе удостоена мъжката фолклорна група от Карлово, а сребърен медал спечели Екатерина Хаджийска, която със своята народна песен заплени журито. Във фестивала се включиха близо 1500 души от цялата страна, както и гости от Република Македония. Председател на журито бе известната българска изпълнителка Мими Иванова.
     Общинската организация на хората с увреждане от Карлово спечели и още два златни и един бронзов медал от V Национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности “Открий себе си и мечтай”, който се състоя в град Неделино. С двата златни медала бяха наградени Мъжката фолклорна група и Величка Иванова, а бронзовия спечели Екатерина Хаджийска.
B415

Национален събор, посветен на Апостола

77k

      За първи път в родния град на Апостола – Карлово се проведе Национален патриотичен събор, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски. Той бе организиран от ПФК “Левски” София, Национален клуб на привържениците на Левски София и община Карлово. Съборът имаше богата програма, която включваше спортни и културни мероприятия.

        Проведе се приятелски мач на стадион „Васил Левски“ между представителния отбор на ФК „Левски“ София и Национална селекция от футболисти, състезаващи се в отбори, носещи името „Левски“ в системата на БФС. Мачът бе открит от втората подгласничка на Царица Роза 2017 – Цветелина Маркова. Приятелската среща завърши с равен резултата 2:2.

       След мача с тържествено шествие всички фенове се отправиха към паметника на Апостола за поклонение и поднасяне на цветя и венци. Там те бяха поздравени от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, който припомни и за великите дела на Дякона. Актьорът Янко Лозанов рецитира патриотичен стих. Шествието завърши с красива заря и факелно шоу. Програмата продължи на площад „20-ти юли“ с рок концерт на група „Епизод“.

78k


Писмо от МРРБ - прекратяване приема на документи от Сдружението на собствениците по Националната програма за енергийна ефективност

Община Карлово прекратява приема на документи от Сдружението на собствениците по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради във връзка с писмо на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. 

1578g
1579g

Кметът на община Карлово откри обновения парк “Войнишката майка” в Карлово

B412
     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откри обновения парк “Войнишката майка” в Карлово. Той бе реализиран по проект TheSpot (“Якото място), който цели да промени десет населени места в България, като едно от тях е Карлово и е иницииран от сдружение “BG Бъди Активен”. Само за пет дни паркът и теренът около него се превърнаха в кът със зони за отдих, спорт и развлечения. Това направиха доброволци от сдружение “БГ Бъди активен”, сдружение “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина” и много граждани. Д-р Кабаиванов изказа искрените си благодарности към всички доброволци, участвали в обновяването на парка и им връчи подаръци, тематично свързани с честването на 180-годишнина от рождението на Васил Левски. Директорът на сдружение “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина” Цветина Захарлиева получи юбилейна грамота от кмета и благодари за оказаното съдействие от страна на община Карлово.
     На откриването на парка се проведе и първата “Активна събота” на Якото място. Всички гости на празниха се радваха на изпълненията на самодейците от ансамбъл „Средногорци” с. Климент, танцьорите от студио „Ла кукарача” и творчески работилници, които активно работеха най-вече с децата.
     На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков, народният представител Веска Ненчева, заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски, представители на сдружение “BG Бъди Активен”, автори на поредицата “Разкажи ми за...”, участници в Националния патриотичен събор, организиран от ПФК “Левски” София и Национален клуб на привържениците на Левски София, много жители на града.
B413