Община Карлово

Официален сайт

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов с признание от БФС и УЕФА

1379M
   Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов получи поименен почетен плакет и благодарност за отличната работа и взаимодействие между УЕФА, БФС и Община Карлово, за пълноценно партньорство в усилията за популяризиране и развитие на футбола в България. Отличието беше връчено на церемония в Националната футболна база лично от президента на БФС Борислав Михайлов в присъствието на президента на УЕФА Александър Чеферин и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. 
Кметът на Карлово е отличен за инвестиране и подобряване на инфраструктурата на спортната база и за развитието на детско-юношеските школи във футбола. 
    Днес президентът на УЕФА Александър Чеферин, президентът на БФС Борислав Михайлов и министърът на  младежта и спорта Красен Кралев се срещнаха с Управителния съвет на Националното сдружение на Общините и кметове на общини, подкрепили и допринесли активно за развитието на местните отбори по футбол и детско-юношеските школи. 
   На официалната среща беше обсъдено сътрудничеството между УЕФА, БФС и Общините в България. Дискутирани бяха различни възможности за подобряване на детско-юношеските школи в различните региони на страната с помощта на УЕФА, БФС и Общините, както и прилагането на новата програма на УЕФА за училищен футбол и успешното продължение на програмата „Грасрутс“. От своя страна кметовете изразиха задоволство от срещата и планираните действия за развитието на футбола в Общините, които управляват. 
   На срещата присъства и ръководителят на отдел „Национални Асоциации“ към УЕФА Зоран Лакович.

1380M

Поредно престижно признание за доброволческата инициатива за изграждане на „Якото място в Карлово"

1373М
   Доброволческата инициатива на Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ за изграждане на "Якото място в Карлово" спечели национално признание в конкурса на Фондация "Лале" и Националния алианс за работа с доброволци. 
Инициативата бе една от трите отличени сред 47 кандидатури от експертното жури в състав: Огнян Златев - Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Стефан Китанов- Директор Международен филмов фестивал "София филм фест" и Алексей Лазаров- Главен редактор на в. "Капитал". Това е огромно национално признание за всички доброволци, които активно се включиха в изграждането на"Якото място в Карлово" в Парк "Войнишката майка". Припомняме, то стана възможно благодарение на проекта на сдружение "БГ Бъди активен"- "Мястото" за обновяване на изоставени терени и междублокови пространства в десет града. Но, "Якото място в Карлово", нямаше да е толкова "яко" ако не бяха всички доброволци- деца, младежи и граждани, които вложиха усилия, време, емоция и много труд, за да го изградят и то само за една седмица. 
   Специални благодарности на всички доброволци, взели участие в изграждането и инициативите на "Якото място". Тази награда е за всички тях и дано е мотивация за следващи доброволчески акции в полза на местната общност.
Източник: СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“

1374М
1376М

1375М

Демонстрираха пожарна техника и действия пред ученици от СУ „Христо Проданов“

1370M
   Във връзка с Международния ден на доброволеца – 5 декември, днес в СУ „Христо Проданов“ се проведе съвместна инициатива на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) и Доброволно формирование „Васил Левски“ към Община Карлово. По време на инициативата учениците бяха запознати с дейността на доброволния отряд към Общината и служителите от РСПБЗН. Пред децата беше направена демонстрация на учебна евакуация и демонстрация на пожарогасителна техника, с която разполага РСПБЗН Карлово.
1371M
1372M

В Карлово се проведе заседание на УС на НСОРБ

B510 
     
     В Карлово се проведе заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), което се състоя в зала „Васил Караиванов“. В него взеха участие кметове на общините Карлово, Велико Търново, Троян, Кърджали, Благоевград, Самоков и др.  Гост на заседанието бе Деница Николова – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, която проведе дискусия относно предстоящите промени в процедурите по Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020.

     Досегашният управител на фирмата НСОРБ Актив ЕООД, която е собственост на НСОРБ – Силвия Георгиева, бе избрана единодушно за нов изпълнителен директор на сдружението. Тя ще заеме своя пост на 1-ви януари 2018 г.
     По-важните точки от дневния ред на заседанието, които Управителният съвет на сдружението разгледа, бяха: Дейности по подобряване на финансовото състояние на общините, Становища на проекти по нормативни актове, Резултати от проведени Комитети по наблюдение на ОП и ПРСР, Оценка на подготовката и провеждането на национални форуми и Актуални проблеми на общините.
     Председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново – Даниел Панов, благодари на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов за гостоприемството и добрата организация на провелото се заседание. Той написа и личен поздрав към него в паметната книга на община Карлово, който гласи: „С пожелания за много успехи! Продължавай да надграждаш и да превръщаш град Карлово в най-доброто място за своите съграждани и за по-добро място за развитие на децата на България! Весели и щастливи празници!“ 

Изграждането на „Якото място в Карлово“ отличено в конкурс за най-добра доброволческа инициатива

1367М
   По повод  Международният ден на доброволеца(5 декември) местното сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“, управляващо Младежкия информационен център в Карлово получи признание за 10-годишната си работа в сферата на младежката дейност и насърчаване на младежкото доброволчество. С над 150 международни проекта по програмата, 11 проекта по Европейска доброволческа служба и различни кампании и инициативи на местно ниво сдружението е сред най-активните младежки организации в страната. 
   На валоризационната конференция на програма „Еразъм+“ сдружението бе сред петте организации за цяла България получили признание и награди за работата си с младежи-доброволци. За конкурса „Най-добра доброволческа инициатива“ тази година сдружението кандидатства с инициативата за изграждане на „Якото място в Карлово“ в Парк „Войнишката майка“ –инициатива, която стана възможна благодарение на проекта на сдружение „БГ Бъди активен“, но и основно на доброволческия труд и ентусиазъм на всички, активно включили се в обновяването на парка - деца, младежи и граждани. 
   „Признанието ни ангажира и мотивира, като Младежки информационен център и Евродеск точка, да продължим да предоставяме възможности за активно младежко включване в местни, национални и международни проекти, за да допринасяме както за личностното израстване на доброволците, така и за подобряване средата на живот за цялата местна общност. Предметните награди, които получихме ще допринесат за подобряване работата по проекти на организацията: магнитна дъска за планиране на нови проекти, професионален фотоапарат за по-добра визуализация на инициативите и проектите ни, пътнически сак за още много международни проекти по програма "Еразъм+" и зарядно, за да се презареждаме с нови сили, идеи и емоции.“, споделя ръководителя на организацията Цветина Захарлиева. 
   Организацията подготвя доброволческо парти за всички свои активни младежи - доброволци, но преди това ги чака още една доброволческа акция, насочена към децата на Община Карлово. Очаквайте повече информация за инициативата „От младежите за децата на Община Карлово“ скоро.
Източник: СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“    
1368М 1369М