Община Карлово

Официален сайт

1541М
  Уникална изложба на изделия от плъстена вълна откриха в Бухаловия хан. Авторката – Румяна Герчева е майстор на художествените занаяти, член на регионалната занаятчийска камара в Шумен. Тя представя пред карловци автентични кукли от плъстена вълна и пана изработени по специална техника, датираща от дълбока древност. „Щастлива съм да гостувам тук в Карлово и да представя своите произведения в този прекрасен град“, сподели пред гостите творецът. Всяко произведение има своя духовен заряд, защото в него, авторката е вложила конец осветен, лично от нея на Божи гроб. 
    Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев откри изложбата и поздрави Румяна Герчева за това, че представя своите уникални произведения в Бухаловия хан, там където атмосферата е изключително подходяща. 
   На откриването на изложбата присъстваха: заместник-кметът Антон Минев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-командирът полковник - Деян Дешков, секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, много гости и приятели на авторката, занаятчии от региона. 
    Изложбата ще гостува в Карлово до 30 май и може да бъде разгледана в експозиционната зала на Бухаловия хан.

1542М

1544М 1543М

1545М