Община Карлово

Официален сайт

1557M
   Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с посланика на Република Куба – Негово превъзходителство Педро Пабло Сан Хорхе Родригес и неговата съпруга. Посещението бе организирано от народния представител от община Карлово Веска Ненчева по повод предстоящия Празник на розата. Д-р Кабаиванов запозна посланик Родригес с характеристиките на община Карлово, икономиката, културните и исторически забележителности. Представи благоприятните природни дадености, благодарение на които тук се отглежда българската маслодайна роза. Той сподели пред гостите спецификите на розопроизводството и засегна възникналите през последните дни проблеми в отрасъла, както и това, че заедно с народния представител ще настояват за належащо приемане на Закон за Розата. 
   Посланик Родригес благодари за поканата да посети град Карлово и за топлото посрещане. Лично благодари на кмета на общината за прозрачността и честността, с които представи проблема с розопроизводителите и се надява ситуацията да бъде разрешена успешно. 
    По предложение на д-р Кабаиванов, една от школите по чужди езици в града ще организира ден на Република Куба в Карлово и ще представи страната пред младите карловци и жителите на града, а посланикът откликна с удоволствие на предложението. 
   Кметът на Карлово д-р Кабаиванов подари на н. пр. Педро Родригес златна значка с образа на Васил Левски и кристал с роза. 
  На срещата присъстваха: народният представител Веска Ненчева, заместник-кметовете Антон Минев и Стойо Карагенски, секретарят на общината Стефан Стефанов, общинският съветник Манол Манолов, председателят на Асоциацията за приятелство България – Куба - Тамара Такова.

1558M