Община Карлово

Официален сайт

1726g
       В националния конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“- 2018 г. участваха около 320 деца на възраст от 4 до 18 години, като някои от тях се изявиха индивидуално, а други с група. Тази година в конкурса взеха участие 37 вокални формации от цялата страна. Лошото време не провали участието на децата в конкурса и те успяха на Националния празник на България да зарадват карловци и гости със своите изпълнения.
     За подготовката и организацията се включиха над 50 души, сред които служители на Читалището, Общината, Военния клуб, младежи и ученици- всички доброволци,приятели...!
На тазгодишното издание всички изпълнения бяха на български език! Конкурсът завърши с галаконцерт и награждаване на 4 март. Специални гости на концерта бяха г-н Емил Христов- зам.-председател на Народното събрание и г-н Антон Минев – зам.-кмет на Община Карлово.
Сцената ни уважи Вензи и изпълни най- новата си песен пред препълнената зала на карловското читалище и изключително зарадва публиката! С песента „Българско дете“ ни поздрави и Жени Кринчева, която откри галаконцерта, а учениците от СУ “Васил Левски“ , с ръководител госпожа Даниела Тарапанова представиха танц, подготвен специално за този повод!
       Специална награда – плакет на Народното събрание бе официално връчена на Анита Илиева- организатор на конкурса, лично от г-н Емил Христов- зам.-председател на Народното събрание ,който пожела следващата година в конкурса да има и международно участие и си тръгна развълнуван от срещата с екипа и участниците.
      Жури в конкурса бяха утвърдени имена на музикалната сцена - Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Румяна Иванова, Георги Янков и Нора Караиванова. Те оценяваха изпълнителите по нов метод с индивидуална оценъчна карта за всяко дете, като всяко изпълнение получи своята оценка по три критерия,с максимален брой точки 60. В залата, на информационно табло, всеки можеше да види своя резултат минути след своето изпълнение. Определено оценката на участници и ръководители към това нововъведение бе положителна!
      Диплом за принос във вокалното обучение и музикално-педагогическата дейност, както и за възпитанието и духовното развитие на децата на България получи и всеки вокален педагог- 51 учители от цялата страна, на които се дължи успеха на всички тези талантливи деца.
      Наградата на Кмета на Община Карлово отиде при един от тях- Милена Пеева, вокален педагог от град Добрич, която имаше много отличени с награди ученици на конкурса! Заместник кметът Антон Минев връчи наградата и с чувство на гордост, сподели, че конкурсът се е превърнал в своеобразен празник на българската песен, изпята на български език и пожела занапред „Песенна палитра” да се превърне в музикалното събитие на град Карлово.
Сертификат за благородство получиха всички,които подкрепиха тази детска музикална сцена.Текста гласи: „Да правиш добро за непознат е най-чистата проява на човечност и децата ни имат нужда от Вашия пример!“
Това са: Теодор Шойлеков - Председател на Общински съвет гр.Карлово
ЕЦ “Интерлетера“- Иглика Кирякова
Хотелски комплекс “ЯЕВ“- с.Соколица
Национален музей “Васил Левски“
Исторически музей - гр.Карлово
„Сатнет“- интернет доставчик
„Ситера 83“- гр.Сопот, фирма за ограждане
Веска Ненчева - народен представител от 44 народно събрание
Светлозар Янков - общински съветник от ВМРО
Валентина Макавеева - Книжарница „Офис актив 2009“
Станислав Богоев - р-нт „Карлово“ и клуб „Дахад“
Георги Алексиев - р-нт „Сачакъ“ и клуб „Бакарди“
Апостол Чолаков - infomedia.bg
Mагазин „Мода България“
Mагазин „Розалия“
Веселин Ангелов
Величка Люртова -фотограф
Пенка Николова - автор на логото на конкурса
Стефан Караиванов- праправнук на вуйчото на Левски
Българска роза АД
С медийното партньорство на „Карлово тв“ и „Диалог днес“
1727g