Община Карлово

Официален сайт

1854g
     Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе среща с делегация от японския град Мураяма, префектура Ямагата, водена от кмета г-н Такао Шифу. Повода на срещата бе установяване на сътрудничество и покана за побратимяване между Карлово и Мураяма.
      Антон Минев зам.-кмет представи община Карлово и възможностите за развитие в туризма, икономиката, културния обмен, спорта и др.
    Д-р Кабаиванов приветства гостите с „добре дошли” и благодари, че в тези хубави и радостни дни за гражданите на Карлово - Празника на розата, те са наши гости.
     Г-н Шифу каза, че е впечатлен от красивия ни град и природа. Той представи информация за град Мураяма – известен като града на розите, в който живеят около 25 хил.души и града се слави със ароматни рози от 750 вида.
    Д-р Кабаиванов заяви, че в един от градските паркове на Карлово ще се отдели кът, в който да бъдат посадени японски рози. А от наша страна ще им предоставим корени българска маслодайна роза и лавандула.
    Кметът на общината подари на г-н Шифу кристална роза и продукти от роза. Г-н Такао Шифу подари на своя колега рамкиран японски ероглиф – означаваш надежда. Кмета на Мурая покани делегация от Карлово да посети японския град с цел подписване на споразумение за партньорство.
    На срещата присъства ръководството на община Карлово и председателят на Общински съвет.

1853g