Община Карлово

Официален сайт

1519M
   С празнична програма на пл. „20-ти юли“ и изпълнения на военен духов оркестър към 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово бяха отбелязани Денят на победата и Денят на Европа. Честването бе организирано от община Карлово, Общински съвет на Съюза на ветераните от войните от България, 61-ва Стрямска механизирана бригада и Военен клуб Карлово. Слово, по случай 73 години от края на Втората световна война, произнесе Петко Терзийски – председател на Общинския съвет на ветераните от войните, а поздрав към присъстващите и всички жители на община Карлово поднесе Теодор Шойлеков – председател на Общински съвет – Карлово. 
   На празничното честване присъстваха кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет – Карлово – Теодор Шойлеков, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-кметът Стойо Карагенски, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, председателят на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните от България – Петко Терзийски и граждани. В знак на почит към милионите жертви паднали по бойните полета по време на Втората световна война, бяха поднесени цветя пред паметника на Свободата на площад „20-ти юли“. 
   В Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните членуват 45 души, от които 14 живи ветерани, 9 от тях живеят в община Карлово. Най- възрастният е на 98 години, а най-младият на 94, останалите членове на организацията са потомци и съмишленици.

1520M

1521M