Община Карлово

Официален сайт

1479g
    Христина Караколева е новата Царица на Розата - Карлово 2017 година. 16-годишната карловка бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”. В конкурса взеха участие 13 млади и красиви девойки, които представиха своя чар и обаяние пред всички присъстващи в залата. Специалният гост и председател на журито тази година бе “Мис България 1995-та”  - Жени Калканджиева. На 20-годишна възраст тя става шеста по красота в света, а в момента е президент на известната  модна агенция “Визаж”.
    Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България. Носителка е на престижни спортни отличия и е печелила конкурси за красота и есета. Христина е съорганизатор на спортни турнири и помощник-треньор по плуване. 
   Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май  и следващите 12 месеца ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.     
Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие и сподели своето очарование от блестящото представяне на всички момичета. 
   Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в град Пловдив. Всички 13 участнички в конкурса получиха грамоти, сертификати за участие и награди от община Карлово. 
   За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” гр. Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов. 
   Отправяме специални благодарности към всички спонсори на конкурса: модна къща “Бандерол”, салон за красота “Лейди”, “Мишел Интернационал” ЕООД, “Българска роза” АД, Първа инвестиционна банка – клон Карлово, фондация “Биоселена”, Изи кредит, Ти амо  фешън, Елит Авто и Българо-китайската асоциация за бизнес и развитие.

1480g
1481g


1123M