Община Карлово

Официален сайт

Литературна вечер „АПОСТОЛА…….“

B528 

     Литературна вечер „АПОСТОЛА…….“ на ученици от СУ „Васил Левски“, посветена на възпоменателното отбелязване на 145-годишнина от гибелта на Васил Левски, се състоя в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово.
     Възпитаници на СУ „Васил Левски“ град Карлово прочетоха свои творби от различни жанрове, посветени на Апостола на Българската свобода. Директорът на училището Мариана Манчева награди младите творци с книгата „Откровения“, която се издава от карловското училище и в нея са публикувани литературни творби на ученици.
    За най-добро есе бе избрана творбата на Елена Генчева от 11 а клас. Тя  получи парична награда от професор Иван Гаврилов, приятел на училището и носител на Наградата на Карлово за 2015 г. Ученичката ще прочете своето произведение на 19 февруари от 11:00 часа на възпоменателния митинг-поклонение на площад “Васил Левски” в Карлово.
     В литературната вечер взе участие писателят Желяз Кондев, който е автор на книгата „Апостолът на българите“. Първите два тома на трилогията представи доц. д-р Петър Ненков. Според него: „Желяз Кондев е първият български писател, който описва в художествена книга детството, юношеските и ученическите години на младия Васил Иванов Кунчев…“
     На литературната вечер присъстваха директорът на дирекция „Хуманитарни и дейности“ при община Карлово – Петя Найденова, подполковник Бойко Грошев, представители на институции, учители, ученици и граждани.       

B527

Ученици от СУ "Васил Левски" представиха урок по родолюбие

111k

       По повод патронния празник на училището и 145 години от гибелта на Васил Левски, учениците от начален курс проведоха урок по родолюбие в зала "Васил Караиванов" на община Карлово. Най-малките възпитаници на училище СУ „Васил Левски“ представиха изключително вълнуващ спектакъл на тема :"Той крачи още по земята". Децата зарадваха всички присъстващи със своите танцови и музикални изпълнения.

Стоян Райчевски представи книгата си „България под комунистическия режим 1944 – 1989“ в Карлово

1424М
    Книгата „България под комунистическия режим 1944-1989“ бе представена от нейния автор Стоян Райчевски в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово. В изданието са представени интересни факти и събития от комунистическия режим в България, фотоси и документи от този период. Чрез научен подход и анализ на събитията авторът е показал как под спокойната повърхност на ежедневието е имало друг свят на репресии, преследване, убийства и терор. В представянето на книгата участие взе и нейният редактор Фанна Коларова. Стоян Райчевски благодари на ръководството на община Карлово за поканата и възможността неговият труд да бъде показан пред карловската публика. Книгата „България под комунистическия режим 1944-1989“ е издадена на немски и български език с помощта на фондация „Конрад Аденауер“. 
   Стоян Райчевски е български общественик, публицист, политик, историк и етнограф роден в Бургас. Завършил немска и българска филология в Софийския университет, народен представител в 36, 37 и 38-то Народно събрание от СДС. Член на Демократическата партия. На представянето на книгата присъстваха заместник-кметът Антон Минев, заместник-председателят на Общинския съвет Анастасия Чолакова, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов и граждани.

1425М

Открита бе изложба на ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Карлово

B525 

     В детския отдел на общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ бе открита традиционна художествена изложба на ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Карлово. Тя е посветена на възпоменателното отбелязване на 145-годишнина от гибелта на Васил Левски и бе под наслов „Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола“. Изложбата бе открита от директора на училището Мариана Манчева, която пожела на всички млади художници да бъдат все така усърдни в своето творчество, да радват своите родители и учители с големите си постижения. Децата бяха поздравени и от известния карловски художник Атанас Сеизов, който им разказа, че когато рисува образа на Апостола на Българската свобода, той го прави с преклонение и дълбока почит. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев също поздрави учениците и изказа своето възхищение от художествените творби, които са създали.

B526

ПОРЕДНА КОНТРОЛНА СРЕЩА НА ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО”

201802103

         ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” завърши наравно 2 : 2 с  отбора на ФК “Янтра”  Габрово, участник  в Северозападна трета лига, в контролна среща, играна на стадиона в гр. Баня. Срещата бе много добра проверка и за двата отбора. Играещият треньор на ФК  “Янтра” - Мирослав Иванов ( Шуменският Деко )  и Красимир Манолов изразиха задоволството си от проведената среща, в която и двамата пробваха различни тактически схеми и дадоха шанс на доста нови футболисти да покажат своите качества.  И двата отбора, въпреки показаната много добра физическа подготовка,  все още не са напълно готови за тежките битки през пролетния сезон.

               Головете за нашия отбор отбеляза влезлият през второто полувреме Стефан Чилингиров в 70 и 80 мин.  

             Отборът на ОФК “Левски Карлово” игра в следният състав:  

            1  Цветан Тодоров (капитан) ( 80 мин. 12  Тодор Колев), 16 Георги Игнатов,   6 Християн Момчилов ( 60 мин. 30  Станислав Михайлов), 5  Никола Данчев, 19 Петър Петров, 20 Генади Желев, 21 Стефан Стойнов, 15 Божидар Клепачев ( 75 мин. 18  Йордан Димитров), 7 Кирил Ангелов  ( 60 мин. 14 Атанас Джаферов), 10 Марио Георгиев, 79 Георги Райнов ( 46 мин. 9 Стефан Чилингиров),      

           Следващата  контролна среща на представителния отбор  на ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” е в събота – 17 февруари от 13,00 ч. в Стара Загора с отбора   ПФК “Верея” 2     
             Първата среща на ОФК “Левски Карлово” от пролетния полусезон на Югоизточна трета лига е в Димитровград на 24 февруари – събота от 14,00 ч с отбора на ФК “Димитровград 1947


201802101 201802102