Община Карлово

Официален сайт

ФИНАЛ НА ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС, ОРГАНИЗИРАН ОТ МКБППМН „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО”

B388

     15 май е обявен за Международен ден на семейството. Чества се от 1994 г.Обявен от Генералната асамблея на ООН – с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 г. Световният ден на семейството се чества, за да се повиши осведомеността по въпросите, свързани със социалните, икономическите и демографските процеси, които влияят на семейството. Не забравяйте да обичате и да давате от себе си всичко за семейството, защото това са единствените хора, които биха направили същото за вас, абсолютно безрезервно.
    Днес Председателят на МКБППМН – г-н Антон Минев награди отличените участници в конкурса „Аз и моето семейство”. Те получиха грамота и книга за своите невероятни литературни творби.
     Тричленно жури присъди следните награди:
     І категория: от І до ІV клас
    І място – стихотворение – Рая Георгиева Глушкова от І „в” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Карлово
     І място – разказ – Виктория Кърджалийска от ІV „в” клас на СУ ”Васил Левски” – гр. Карлово
    ІІ място – разказ – Здравка Христова Дишкелева от ІІІ „в” клас на СУ „Васил Левски” - Карлово
    ІІ категория: от V до VІІІ клас
    
І място - разказ – Филиз Ахмед Палаз от V „б” клас на СУ „Христо Проданов” – гр. Карлово

     ІІІ категория: от ІХ до ХІІ клас
  
І място – разказ - Александра Христомирова Михалева от ХІ „а” клас на СУ „Христо Проданов” – Карлово

     І място – есе – Християна Димитрова Иванова от ПГИ „Тодор Влайков” – гр. Клисура
     Всички литературни произведения ще бъдат публикувани в сайта на Община Карлово.
     МКБППМН благодари за участието и пожела на всички отличени да развиват своя талант, да носят в себе си творческия дух и да получават достойно признание.
      Източник: Секретар на МКБППМН

18 МАЙ - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ КАРЛОВО

1483g
18 май – Международния ден на музеите
Ден на отворените врати в Исторически музей – Карлово
По случай деня на музеите
в  Исторически музей – Карлово
18 май ще бъде Ден на отворените врати
Само на 18 май ще бъдат представени най-ценните археологически културни ценности и монетни образци от фонд на музея, съхранявани в банков трезор.
Представяне на новите рекламни издания на музея:
„Опознай Розовата долина”
и
„Археологическото наследство на Карловската долина”
Начало: 18:00 часа
Вход свободен
ЗАПОВЯДАЙТЕ! 
1484g

Христина Караколева е Царица на Розата - Карлово 2017

1479g
    Христина Караколева е новата Царица на Розата - Карлово 2017 година. 16-годишната карловка бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”. В конкурса взеха участие 13 млади и красиви девойки, които представиха своя чар и обаяние пред всички присъстващи в залата. Специалният гост и председател на журито тази година бе “Мис България 1995-та”  - Жени Калканджиева. На 20-годишна възраст тя става шеста по красота в света, а в момента е президент на известната  модна агенция “Визаж”.
    Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България. Носителка е на престижни спортни отличия и е печелила конкурси за красота и есета. Христина е съорганизатор на спортни турнири и помощник-треньор по плуване. 
   Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май  и следващите 12 месеца ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.     
Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие и сподели своето очарование от блестящото представяне на всички момичета. 
   Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в град Пловдив. Всички 13 участнички в конкурса получиха грамоти, сертификати за участие и награди от община Карлово. 
   За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” гр. Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов. 
   Отправяме специални благодарности към всички спонсори на конкурса: модна къща “Бандерол”, салон за красота “Лейди”, “Мишел Интернационал” ЕООД, “Българска роза” АД, Първа инвестиционна банка – клон Карлово, фондация “Биоселена”, Изи кредит, Ти амо  фешън, Елит Авто и Българо-китайската асоциация за бизнес и развитие.

1480g
1481g


1123M

Официална среща с Цариците на розата

1121M
   За трета поредна година община Карлово организира официална среща с носителки на титлата Царица на розата през предходните години. Те бяха посрещнати в заседателната зала на община Карлово от заместник-кмета Антон Минев. Срещата се проведе в деня на конкурса-спектакъл “Царица на розата” – Карлово 2017 г. и бе организирана по повод предстоящия Празник на розата, който ще се проведе на 27 май. 
  Цариците обсъдиха различни варианти на бъдещите им планове за създаване на тяхна организация, която да бъде с благотворителна цел. 
   Тази година на срещата присъстваха шест от Цариците на розата, заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски и секретарят на общината Стефан Стефанов.

1119M