Община Карлово

Официален сайт

Стартира проект за подобряване на образователната инфраструктура в Карлово

B449
     Стартира проект за подобряване на образователната инфраструктура в Карлово. Две официални церемонии “Първа копка” бяха направени в ДГ “Слънце” и СУ “Васил Левски”. Проектът “Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали” е финансиран от Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.”
     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов представи целите и основните дейности на проекта и поясни, че той е много важен, защото за ръководството на община Карлово децата са най-важни. “В изработения Интегриран план за градско възстановяване и развитие основно място заема образователната инфраструктура. Това са: СУ “Васил Левски”, в което е предвидено санирането на учебните корпуси, изграждането на спортна зала, изграждането на три спортни площадки в двора и тенис корт на покрива на спортната зала. Изграждане на още няколко спортни площадки е предвидено в училищата “Райно Попович” и “Св. св. Кирил и Методий”. Предстои и реновиране на плувния басейн в СУ “Христо Проданов”, който ще бъде използван от всички ученици в Карлово. В обектите от образователната инфраструктура влизат всички детски градини в града, като за всяка група на тези детски градини ще се изгради подходяща спортна площадка със съвременни уреди, където децата безопасно ще могат да спортуват. Правим същия ремонт на детската градина в кв. Сушица. Разширяваме и ремонтираме съществуващия корпус на детската градина в село Розино... Искам да поздравя всички проектанти, строители и надзорници. Да се поздравим с проекта и да си пожелаем бърза, ползотворна и качествена работа.” – каза още д-р Кабаиванов.
     Официален гост и на двете събития бе заместник-областният управител на област Пловдив – Петър Петров. “Обръщам се към всички Вас с огромно удоволствие, защото не са много градовете, които в един ден правят такива решителни крачки. За пореден път Карлово доказа, че е един от градовете с най-много спечелени проекти и усвоени средства по програмите на Европейския съюз.” – бяха част от думите на заместник-областния управител.
    Малките възпитаници на ДГ “Слънце” с директор Донка Нанева зарадваха всички присъстващи на официалната церемония в градината със своите изпълнения. Децата пяха песни, рецитираха стихове и танцуваха народни танци.
     На двете събития присъстваха още: Антон Минев, Данка Зидарова-Люртова и Стойо Карагенски - земестник-кметовете на община Карлово, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, Анастасия Чолакова – заместник-председател на ОбС Карлово, инж. Павлена Станева – ръководител на проекта, представители на фирмите, извършващи строителните дейности по проекта, представители на строителен надзор, проектанти, директори на учебни и детски заведения, много учители и родители.
B450

Откриха реновирано отделение по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Киро Попов“

1288M
   Процедурите на пациентите на хемодиализа вече се извършват в обновеното отделение  в МБАЛ "Д-р Киро Попов-Карлово" . То бе преместено от сградата на Медицински център 1 ЕООД в основната сграда на болницата и настанено в просторно и отлично обзаведено помещение. 
   „За създаването на по-добри условия за пациентите, лекарите и медицинските сестри,  отделението бе организирано в друго помещение. За целта общината осигури  на МБАЛ "Д-р Киро Попов" 130 хиляди лева, средствата са от общинския бюджет и се предоставят с решение на Общинския съвет“, това заяви на откриването кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. На церемонията по откриването присъстваха заместник-кметовете на общината, общински съветници, собственици и управители на частни лечебни заведения в Карлово, граждани. 
   "Убеден съм, че част от пациентите, които се пренасочиха към други здравни заведения, докато създадем по-добри условия, ще се върнат отново в карловската болница, която обслужва населението на Карловска и Сопотска община, но също и на общините Хисаря, Калояново, Пирдоп", допълни той. 
   Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, заяви, че вече е имал разговор с министъра на икономиката,  на болницата в Карлово да бъдат осигурени още четири нови апарата за хемодиализа. 
   "Сега отделението разполага с осем хемодиализни апарата, четири от които са от преди две години, с тях болницата се оборудва по мащабен европейски проект за медицинска апаратура", припомни управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев. А  екипът, който работи  е отлично подготвен, допълни той. Д-р Христо Пелев благодари на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и на местна власт за осигуряването на по-добри условия за лечение на пациентите и работата на медицинските екипи. 
1285M

1286M

1287M

Кметът д-р Емил Кабаиванов поздрави служителите от общинската администрация с Деня на българската община

1280М
     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави служителите от общинската администрация с 12 октомври – Ден на българската община. „Поставели сме си задача и я изпълняваме, община Карлово да не пропусне нито една възможност да кандидатства и спечели проект, финансиран от оперативните програми на Европейския съюз“, се обърна кметът към служителите и допълни „Нека всеки един от нас, да има тази енергия и вяра в сърцето си, да работи както нашите прадеди - възрожденци, които са създали съвременната българска община. Да знаем, че освен професионализъм, експертен потенциал, всеки трябва да се чувства в сърцето си свързан и с историята на Карлово и карловския край“. 
    Директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Доньо Тодоров също поздрави кмета и общинските служители. „Г-н Кабаиванов, благодаря на Вас и на Вашия екип, за това, че в своята работа продължавате да се ръководите от разбирането, че образованието е в основата на просперитета на нашата община. За това, че направихте всичко необходимо и в момента на територията на всички общински училища и детски градини се реализират проекти за подобряване на училищната инфраструктура, както в града, така и в други селища на общината“, бяха думите на директора. Той пожела здраве и упоритост в работата на служителите в администрацията за утвърждаване на добрите практики в обслужването на гражданите за издигане авторитета на местното самоуправление. 
    Добромир Петров от СУ „Христо Проданов“, който днес участва в инициативата „Мениджър за един ден“ и седна на кметския стол, също поздрави общинската администрация: „Уважаеми господин Кабаиванов, уважаеми заместник-кметове, уважаеми господин секретар, уважаеми дами и господа, Честит празник! Бъдете здрави и продължавайте да бъдете ползотворни във Вашите дейности. За мен днес беше огромна чест да бъда Кмет, макар и за само за ден!“ 
    Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ поздравиха администрацията с фолклорна програма. 
   От името на бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, поздравителен адрес към кмета и общинската администрация поднесе полковник Деян Дешков – заместник-командир на бригадата.

1281М

1283М

1284М

Добромир Петров от 11”а” клас на СУ „Христо Проданов” стана кмет на Карлово за един ден

      1633g
      За десета  поредна година община Карлово е домакин на инициативата “Мениджър за един ден” на Джуниър  Ачийвмънт България. 18 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.
     Добромир Петров ученик от 11 „а” клас в СУ “Христо Проданов” зае ключовата позиция - Кмет на община Карлово. Виктория Събева от 11 клас в СУ „Христо Проданов”, Виктория Василева и Борислава Фимова от 9 клас в СУ „Васил Левски” станаха заместник-кметове на общината, а Диляна Димитрова от 11 клас на СУ „Христо Проданов"– секретар.
      Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно  и правно обслужване”,  дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “ Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат” и Общинска библиотека. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи.
       Д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово връчи на участниците Сертификати за участие в инициативата, Паметен бележник посветен на 180 години от рождението на Васил Левски и значка с образа на Апостола. Той им пожела да завършат образованието си с отличен успех за да бъдат добре подготвени и да преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си и реализират поставените си цели. Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. Събитието се състоя в зала „Васил Караиванов” пред служителите от общинска администрация, които днес празнуват 12 октомври – Ден на българската община.
      “Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Мисията на фондацията е да подготвя младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.
      Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2017 година в Карлово са преподавателите Цветанка Златанова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.
1634g
1632g

П О К А Н А за 13.10.2017 г.

Untitled 3


П О К А Н А
ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ И ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ “ПЪРВА КОПКА” В ГРАД КАРЛОВО
      Община Карлово има удоволствието да Ви покани на 13.10.2017 г. /петък/ на встъпителна пресконференция и официална церемония “Първа копка” на обект ДГ “СЛЪНЦЕ” от 10.00 часа в двора на градината и на официална церемония “Първа копка” на обект СУ “Васил Левски” от 11.30 часа в двора на училището.
     В рамките на пресконференцията ще се огласи стартирането на проект “Мерки за повишаване качеството на средата на обучение в общински училища и детски градини в гр. Карлово и филиали”, финансиран от Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.”
     Официалните церемонии “Първа копка” на обектите ДГ “СЛЪНЦЕ” и СУ “Васил Левски” в гр. Карлово ще дадат старт на строително монтажните работи и на следните обекти: СУ “Васил Левски” – сграда, находяща се на ул. “Стремски полк” № 6; СУ “Васил Левски” – сграда, находяща се на ул. “Александър Стамболийски” № 18; ОУ “Св. св. Кирил и Методий”; СУ “Христо Проданов”; ОУ “Райно Попович”; ДГ “Първи юни”; ДГ “Гина Кунчева”; ДГ “Васил Левски”, ДГ “Слънце”, гр. Карлово и филиал в кв. Сушица; ДГ “Зорница”; ДГ “Ана Козинарова” в с. Розино.