Община Карлово

Официален сайт

Карловските запасни по бойния път на 28-ми пехотен Стремски полк

1520g
        През настоящата 2017 година – Годината на Апостола на Свободата Васил Левски, освен преклонението и почитта си пред най-великия българин, отбелязваме още една важна годишнина – 105 години от Балканската война /1912-1913/. Запасното войнство от Карлово за поредна година пое по бойния път на „железния” 28-ми пехотен Стремски полк във войните за национално освобождение и обединение на България. Преминахме по стъпките на дедите ни в първия етап от участието на войните от Розовата долина през Балканската война: от Карлово до Хасково, и от там – към Кърджали и Момчилград.
         И отново, за поредна година, бяхме подпомогнати в нашите усилия за родолюбие и патриотизъм от ръководството на Община Карлово – от Кмета на общината капитан о.з. д-р Емил Кабаиванов и Секретаря на общината подполковник о.з. Стефан Стефанов – и двамата са организирани членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР/ от Общинска организация „Васил Левски” – СОСЗР – Карлово в дружество „Ген.Никола Бочев” с председател подполковник о.з.Чудомир Нетов.
      В град Кърджали всички познават Паметника на Освободителите на Кърджали – издигнат през 1939 г. на хълма на бившия Явер пашов конак – днес, голям великолепен парк в самия център на града. Но малцина са тези, които знаят, че Кърджали дължи освобождението си през 1912 г. именно от войните на Карловския 28-ми пехотен полк. Ето защо, карловските запасни поднесохме венец на признателност пред паметта на воювалите и загиналите за освобождението на Кърджали чеда на Розовата долина – венецът бе от името на Кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и Общинската организация на СОСЗР – Карлово.
Вечна слава на храбрите войни от 28-ми Стремски полк – Карлово!
Източник: СОСЗР Карлово 

1521g

Състоя се Празникът на розата в село Розино

63k

        На 10.06.2017г. се състоя Празникът на розата в село Розино. Ангел Шаламанов  кмет на село Розино и „Принцесата на розата“  откриха празника и приветстваха жителите и гостите на събитието.
    Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави розопроизводителите и подчерта, че интереса на парфюмерийната индустрия към България се увеличава и от търговците на козметични продукти – произведени от българската роза дамасцена. Кметът пожела на всички здраве, успешна година и весел празник.
       В празничната програма участваха възпитаниците на  детската градина и училището в с.Розино с много песни и танци. Участие взеха танцова формация "Етноритъм", "Трио карамел" и оркестър Калофер.

64k

Тържествено закриване на учебната 2016-2017 година в Учебен Център „ИНТЕЛЕКТ“ - гр. Карлово.

1514g
     На 8 юни от 17:30 ч.  в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово се проведе тържествено закриване на  учебната 2016-2017 година в Учебен Център „ИНТЕЛЕКТ“ - гр. Карлово.
Тържеството бе уважено от г-н Антон Минев, Заместник-кмет на Община Карлово, който поздрави Директора г-жа Цанкова, екипа на центъра, както и всички присъстващи ученици и родители за положения труд и приноса им за утвърждаване имиджа на града ни като люлка на знанието и културата.
Този път щанс за изява получиха най-малките ученици на центъра,  деца от 2-ри до 5-ти клас, които демонстрираха завидни знания по езика и умения свободно да комуникират на английски. Под ръководството на своята любима учителка г-ца Колева, те представиха богата програма от пиеси, песни и проекти на английски език. В края на тържеството всички ученици получиха сертификати от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за доказано високо ниво на владеене на езика в съответната възрастова група. Следвайки дългогодишната традиция на центъра, най-малките възпитаници от ниво P1, облечени в бели тоги и колежански шапки, за първи път представиха своята програма на английски език пред толкова широка публика и със огромно удоволствие и щастливи усмивки взеха в ръце своите първи сертификати.
След официалната част заваляха искрени благодарности от страна на родителите към преподавателския екип на УЦ „Интелект” – Карлово!

Източник: Учебен център "Интелект" Карлово 
1515g