Община Карлово

Официален сайт

5 библиотеки в община Карлово ще започнат информационна кампания в помощ на безработните

  N220

        Общинска библиотека – Карлово е една от първите библиотеки в Oбщината, която ще започне информационна кампания в помощ на безработните. Съгласно стартиращото партньорство между програма "Глоб@лни библиотеки" и Агенцията по заетостта, пилотно за  община Карлово, където има известен ръст на безработица, библиотеките ще предоставят информационни материали за възможности за квалификация, преквалификация, отворени схеми по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и други. Ежеседмично регионалното звено на Агенцията по заетостта /Бюрото по труда - Карлово/ ще подава актуална информация към библиотеките, която е интересна и полезна за търсещите работа, както и за участие в обучителни проекти. Тази информация е важна, особено в места, където няма бюра по труда. В изпълнението на това споразумение ще се включат всички целеви библиотеки от програма "Глоб@лни библиотеки" от община Карлово, където стартира това пилотно споразумение. Освен библиотеката в Карлово, такава информация ще се предоставя и в библиотеките в Калофер, Баня, Климент и Дъбене.

 

 

 

 

Поздравление

274

Управителният съвет на ОФК "Левски" Карлово поздравява футболистите и привържениците на отбора с Коледните и Новогодишни празници! Пожелава на всички здраве и успехи през Новата 2013 година.

Деца от Център за настаняване от семеен тип - Калофер поздравиха общинското ръководство

272

В днешният ден децата от Център за настаняване от семеен тип - Калофер решиха да споделят предколедното си настроение и благодарности, с тези, които не ги забравят. С коледна програма деца поздравиха Кмета на Община Карлово и общинското ръководство. Зам.- кметът Антон Минев благодари и връчи на всички подаръци. Той им пожела да запазят детското в себе си и весели Коледни и Новогодишни празници. Мирослав Колев директор на Общинска библиотека -Карлово беше подготвил изненада за всяко едно от децата – поздравителна картичка и лакомства.

Децата от Калофер подариха част от получените тези дни подаръци /дрехи, обувки, якета/ на своите връстници от ОУ “Райно Попович” Карлово.

Наградиха децата, участвали в конкурса “Моето писмо до Дядо Коледа”

 

271

На тържество в камерната зала на НЧ “Васил Левски -1861 г.” бяха прочетени най-добрите детски писма, участвали в конкурса “Моето писмо до Дядо Коледа”, организиран за 7-ма поредна година от Общинска библиотека. Тази година в конкурса участваха 53 деца на възраст от 7 до 12 години, а темата “На Коледа стават чудеса”. Жури в състав: Видка Танева – председател, Росица Рангелова – учител и Цветана Георгиева – журналист, отличи най-добрите. В първа възрастова група на първо място е писмото на Мария Кръшкова, второ на Венцислава Писачева и трето на Галин Стефанов. Поощрителни награди получиха: Генка Мишкова и Мирелка Пашова. Във втора възрастова група на първо място е писмото на Габриела Николова, второ за Нелина Мартинова и трето за Александра Христова. Поощрени бяха писмата на Мариета Чонова и Полина Димова. Наградените получиха книжки, диплом и талон за покупки осигурен от фирми – спонсори. Журито присъди една колективна награда на учениците от 3а клас на СОУ “Васил Левски” за най-масово участие в конкурса. Директорът на Общинска библиотека Мирослав Колев подари на всеки участник в конкурса книжка. Петя Найденова – директор дирекция “Хуманитарни и социални дейности” в Община Карлово поздрави участниците за проявеното старание и пожела на децата и техните родители успехи през настъпващата Нова година. Вокална група при СОУ “Христо Проданов” с ръководител Цонка Манолова, изнесе кратка коледна програма.

Коледарчета поздравиха съветниците

270

Коледарчета от ЦДГ “Първи юни” поздравиха съветниците от ОбС Карлово по случай наближаващите Коледни и Новогодишни празници. Както повелява традицията, кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов дари всяко дете с кравайче, паричка и лакомства, а председателят на ОбС Стойо Карагенски подари на малчуганите торта.

На последното за годината заседание на ОбС бяха разгледани 32 точки. Съветниците приеха предложената от кмета План-сметка за поддържане на чистотата на територията на Община Карлово през 2013 г., като в нея не се предвижда увеличение на таксата за сметосъбиране. Взе се решение за вътрешни компенсирани промени в разчета за капиталови разходи в бюджета за 2012 г., както и актуализиране на бюджета и вътрешни компенсирани промени на кредитите по бюджета на Общината за 2012 г. Община Карлово да апортира в смесеното дружество “Карловогаз” ООД сумата от 985 214 лв., представляваща стойността на движимо имущество и извършените строително-монтажни работи по газоразпределителната мрежа извършени до момента, решиха още съветниците. Решение за ликвидация на “БКС – Карлово”, без да бъде освободен от отговорност ликвидатора, гласуваха представителите на ОбС.

269