Община Карлово

Официален сайт

ПРОВЕДЕ СЕ ОБУЧЕНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ “ДОБРОВОЛЕЦ” КЪМ УЧИЛИЩАТА В КАРЛОВО И СОПОТ

          На 28.03.2012 в зала “Васил Караиванов” на Община Карлово се проведе обучението на клубовете “Доброволец” към училищата в Карлово и Сопот по проект “Присъедини се към нас!” на СНЦ “Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”. Всеки клуб следва да реализира малък проект за своето училище или местна общност, който се финансира на стойност 100 лв. Целта е да се научат младежите да работят в екип, да привличат други младежи и средства за реализиране на своя проект. Клубовете ще имат две съвместни инициативи. Едната, посветена на Деня на земята – 22 април, ще се състои в изграждане на цветна градина пред ДДЛРГ “Даскал Ботьо” Калофер. Другата е посещение на Еко-пътека “Бяла река” с еко-акция за почистване на района на еко-пътеката. Втората съвместна акция ще е около 12 май, с идея клубовете да привлекат максимален брой младежи от своето училище, които да се включат в инициативата на БТВ “Да изчистим България за един ден!”

     Проектът се финансира по Националната програма за младежта 2011-2015 на Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.

Cvetina  

Д-р Кабаиванов се срещна с министър Аню Ангелов

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов се срещна с министъра на отбраната Аню Ангелов. Министърът посети Карлово по повод тържественото изпращане на дванадесета рота от Българската армия на мисия в Афганистан. На срещата се обсъди възможността Община Карлово, съвместно с Министерството на отбраната да иновират нова детска градина за децата на военнослужещите. Д-р Кабаиванов постави въпроса пред министър Ангелов за предоставяне на терени, собственост на министерството, за изграждане на индустриална зона в близост до Общинския център. Кметът благодари на министър Аню Ангелов и бригаден генерал Красимир Кънев за съвместната работа и доброто сътрудничество между Общината и 61- ва Стрямска механизирана бригада в полза на всички жители.

sreshta3  

 

Ученици ще участват в състезание по Гражданска защита

На 29.03.2012 г. от 14.00 ч в ОУ “Райно Попович” ще се проведе общинско ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В отборите ще участват ученици от 7-ми и 8-ми клас. Състезанието ще включва теоретична проверка на знанията по изучаваните теми за действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ, чрез решаване на индивидуален тест. Комисия, определена от Кмета на Община Карлово, ще класира участниците. Отборът спечелил първо място, ще продължи участието си в Областното ученическо състезание.

  grajdanska1

Конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”

На 02.04.2012 г. в Община Карлово ще се проведе конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”. Тематично конкурсът ще обхваща учебното съдържание за действие при бедствия, аварии, пожари, катастрофи, оказване на първа помощ, самопомощ и взаимопомощ, предвидено в часовете за обучение в среден курс. Творбите ще бъдат оценявани в три възрастови групи: І група – от 6 до 9 години, ІІ група – от 10 до 14 години и ІІІ група – от 15 до 18 години. В конкурсът могат да участват ученици от специализирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство, ученици от училища за деца с увреждания и всички останали училища и обслужващи звена. Рисунките ще бъдат класирани от комисия, определена от Кмета на Община Карлово, а най-добрите ще бъдат изпратени в Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” за участие в Областен конкурс по същата тема.

Тържествена церемония по изпращането на дванадесета рота в Афганистан

Afg1  

На 27.03.2012 г. в Карлово се състоя тържествена церемония по изпращането на 12-а рота от Българската армия за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан. Ротата в състав от близо 300 военнослужещи ще изпълнява задачи по охрана на вътрешната зона на летище “Кандахар”. Командир на контингента е майор Митко Балтов, а помощник-национален командир е подполковник Георги Гатев.

На официалната церемония присъства кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В приветствието си към военнослужещите той каза: “..... носете нашата славна история в сърцата си, нашите мисли ще бъдат с вас. Успешна мисия скъпи офицери, сержанти и войници!”. Д-р Кабаиванов подари на командира на ротата – подполковник Гатев, медна икона на Света Богородица, с пожелания тя да ги закриля и пази по време на мисията.

На тържествената церемония присъстваха още министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригадаКарлово бригаден генерал Красимир Кънев, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, ръководството на Община Карлово, кметът на Община Сопот Веселин Личев, кметове на кметства, представители на военно-патриотичните съюзи, близки и роднини на военнослужещите.

afg2                  afg3