Община Карлово

Официален сайт

“Да изчистим България за един ден”

P14  

Община Карлово се включи активно в инициативата на bTV “Да изчистим България за един ден”. Призоваваме всички граждани на 12 май да бъдат съпричастни към акцията и заедно да почистим България.

Със заповед на Кмета на Община Карлово са определени районите за почистване от служителите на Общинска администрация, както следва: район парк “Водопад”, район “Войнишкото”, район Изходна артерия за Пловдив.

Всички граждани, които искат да се включат в инициативата, могат да се снабдят с чували и ръкавици на 09 май, 10 май и 11 май от информационния център в административната сграда на Община Карлово. Отпадъците могат да се поставят до съдовете за смет, а от там те ще бъдат извозени по определен график.

Untitled-3  

 

В Карлово тържествено бе отбелязана 130-та годишнина от рождението на Маестро Георги Атанасов

N41  

В Карлово тържествено бе отбелязана 130-та годишнина от рождението на Маестро Георги Атанасов. Пред паметната плоча на големия български композитор и диригент цветя поднесоха Ръководството на Община Карлово, 61-ва Стрямска механизирана бригада и жителите на Карлово.

Маестро Георги Атанасов е български композитор, диригент и капелмайстор. Той е роден през 1882 г. в Пловдив. През 1904 г. идва в Карлово и се проявява като активен обществен деец, който спомага за развитието на музикалната култура в града. През 1914 г. се мести в София. Назначен е за капелмайстор на Гвардейския оркестър в София и във Военното училище. Работи и като диригент на оркестъра на Софийската опера. 

Маестро Георги Атанасов създава разнообразно и значително по обем музикално творчество и се утвърждава като водещ български оперен композитор. Той създава още песни, военни маршове, пиеси за пиано, китки за духов оркестър и др., които нареждат името му сред създателите на съвременната българска музика.

N42  

 

Заповеди на Кмета на Община Карлово

Заповед № 384 от 27.04.2012 г.

Наредба за отглеждане на животни на територията на Община Карлово  

N36

 

Заповед № 383 от 27.04.2012 г.

Наредба за отглеждане на животни на територията на Община Карлово

N38  

 

Заповед № 385 от 27.04.2012 г.

Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на Община Карлово

N39  

 

В Клисура бе отбелязана 136-та годишнина на Априлската епопея

N34  

Тържествена заря-проверка бе кулминацията на тържествата в Клисура по повод 136-та годишнина от избухването на Априлското въстание. На церемонията, провела се на площад “20 април” в центъра на града, присъстваха министърът на отбраната Аню Ангелов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Николай Петков, зам.-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, зам.-кметът на Пловдив Розалин Петков, председателят на Общински съвет Карлово – Стою Карагенски, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада - бригаден генерал Красимир Кънев, директорът на руски културно-информационен център – София Виктор Баженов, общински съветници, кметове на населени места и съседни Общини. Слово, с което припомни славните дни на героична Клисура, произнесе кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов.

На 1 май с възстановка на събитията преди 136 години жителите и гостите на Клисура станаха свидетели на героизма и саможертвата на клисурци през паметните дни на Априлската епопея. “Имената на героите от Клисура ще останат записани завинаги в пантеона на българската история така, както са записани имената на идеолозите на българската национална революция Раковски, Каравелов, Левски и Ботев” – каза в тържественото си слово зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев. Гости на традиционната възстановка бяха кметът на Общината д-р Кабаиванов, народните представители Йордан Бакалов и Николай Петков, представители на ръководството на Община Карлово.

N35  

 

Дни на възрожденската и патриотичната песен в Клисура

N33  

На 27 април 2012 г. в НЧ “20 Април 1861 г.” - Клисура бе открит фестивал на възрожденската и патриотичната песен “Топчето пукна”. За дванадесети пореден път Министерството на културата, Община Карлово, Кметство Клисура и НЧ “20 Април 1876 г.” организират тази безценна българска проява, която с всяка изминала година печели нови почитатели. Тази година участие взеха певчески групи от гр. Клисура, гр. Баня, гр. Стара Загора, гр. Златица, гр. Казанлък, с. Розино, с. Васил Левски, с. Богдан и с. Петрич. Кметът на Клисура – Борис Спиров и зам.-кметът на Община Карлово – Антон Минев наградиха всички участници с плакети и грамоти. Дните на възрожденската и патриотичната песен продължават и на 28 април, като те са част от програмата по честванията на 136-та годишнина от Априлската епопея.