Община Карлово

Официален сайт

Д-р Кабаиванов съдейства за решаване на дългогодишен В и К проблем

N196

Дългогодишният проблем за живеещите в кв. 53 на гр. Карлово с преливането на канализационния канал, намиращ се в района, ще бъде решен след проведени разговори на кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов и управителя на “В и К” ЕООД – гр. Пловдив Валентин Василев. В резултат на водените разговори от няколко дни се извършват дейности по изпълнението на проект за реконструкция на довеждащия канал. На дълбочина 7 м ще бъде положена нова канализационна тръба, която да отвежда отходните води до канализационния колектор. Каналът ще бъде изместен, като бъде изградено ново трасе с дължина 150 м и диаметър ф 600 мм с две ревизионни шахти. Общата стойност на проекта е 60 000 лв. и ще бъде завършен в рамките на 30 дни, съобщи заместник-управителят на “В и К” - Пловдив Спартак Николов, който днес беше на обекта. Той благодари на ръководството на Общината за добрата съвместна работа, в резултат на което проблемът на живеещите в района ще бъде решен.

Предстои изпълнението на още няколко проекта разработени от Община Карлово съвместно с “В и К” ЕООД – гр. Пловдив. Това са: 1. “Ремонт на водопровод по ул. “Бяла река – гр. Карлово”; 2. Реконструкция на водопровод по ул. “Калофер войвода – гр. Карлово”; 3. “Ремонт на НР V=220 куб.м на с. Мраченик”; 4. “Реконструкция на водопровод и канализация по ул. “Ивайло” – гр. Карлово; 5. Ремонт на водопровод по ул. “Родопи” в гр. Баня”; 6. “Ремонт на водопровод по ул. “Васил Левски” в гр. Баня. С договор за съвместна дейност между Община Карлово и “В и К” ЕООД е осъществена подмяна на главен водопроводен клон на с. Слатина с дължина 1100 м.

 

 

 

Тържествена церемония по посрещането на дванадесета рота от Афганистан

N194  

На 10.10.2012 г. в Карлово се състоя тържествена церемония по посрещането на 12-та рота за охрана на летище “Кандахар”, участвала в операцията на Международните сили за сигурност в Афганистан (ISAF). Ротата в състав от близо 300 военнослужещи изпълни своите задачи по охрана на вътрешната зона на летището.

На официалната церемония присъства заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев. В приветствието си към военнослужещите той каза: “... Днес е празник за нашия град, защото Вие се върнахте живи и здрави. Това беше нашето най-голямо, сърдечно пожелание, когато Ви изпратихме преди половин година. Честит празник!”

На тържествената церемония присъстваха още заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригадаКарлово бригаден генерал Красимир Кънев, ръководството на Община Карлово, председателят на ОбС Карлово Стойо Карагенски, кметът на Община Сопот Веселин Личев, представители на военно-патриотичните съюзи, близки и роднини на военнослужещите.

  N195

 

Свободни места за младежки проекти в гр. Струга, Македония и гр. Мюс, Турция

Младежки-информационен център - Карлово обявява следните свободни места за младежи на възраст 18-35г. за участие в международни проекти по програма “Младежта в действие”:

За обучителния курс в гр. Струга - Македония има три свободни места за екологичния обучителен курс “Бъди зелен и насърчи и другите!”, който ще се проведе в гр. Струга, Македония от 26 октомври до 4 ноември 2012г. в хотел “Солферино” на брега на Охридското езеро.

За обучителния курс на тема “Младежка заетост и активно участие” също има три свободни места. Курсът ще се проведе в гр. Мюс, Турция от 19 до 27 октомври.

На участниците се поема храна и настаняване на 100 % и пътни разходи на 70 %. Изисква се разговорен английски, тъй като и двата курса се провеждат на английски език.

За повече информация тел. 0887983508 или на място в центъра.

 

Карловски занаятчии участваха на изложение в Пловдив

212

Карловски занаятчии участваха в Първото регионално занаятчийско изложение-базар в Пловдив, организирано по повод Международния ден на туризма, Празника на Стария град и 10 години от възстановяването на Регионална Занаятчийска Камара - Пловдив. Идеята е този панаир на занаятите да стане традиционен и да се провежда всяка година.

Над 100 майстори от цялата страна участваха в изложението. В разположените шатри на открито занаятчии на бижута, ножове, пушки, саби, дървени съдове, дърворезба, на къщички и мебели за кукли, тъкачи на килими и сценични облекла очароваха посетителите. Пъстър и колоритен беше Старият град в дните на изложението. Изложбата-базар бе съпроводена с непрекъснати демонстрации на живо в откритите работилници. Богата и разнообразна беше и шатрата на занаятчиите от Карлово - плетива и украшения на една кука, картички – уникати, тъкан текстил, резбовани слънца и икони радваха посетителите. Занаятчиите от Карлово бяха отличени с грамота за цялостно представяне на Община Карлово.