Община Карлово

Официален сайт

В с. Войнягово откриха Младежки клуб

119M

Успешно приключи проектът “Селските младежи отказват да губят”, по който бе изграден Младежки клуб в с. Войнягово. Проектът бе на неформална младежка група от селото, които работиха доброволно, за да си оформят място за срещи и планиране на последващи инициативи. Проектът се финансира от програма “Младежта в действие” и освен обновяването на сградата и терена на местния стадион, младежите реализираха редица еко, културни и спортни дейности.

Екипът на Младежки информационен център - Карлово оказваше методическа помощ при кандидатстване, реализиране и отчитане на проекта, за да се обучат младежите и от по-малките населени места сами да управляват свои бъдещи проекти. Сега младежкият клуб е културно средище за децата и младежите на с. Войнягово, а амбицията на МИЦ - Карлово и Община Карлово е да се подпомогне разкриването на младежки клубове и в другите населени места в общината.

Община Карлово подкрепи младежката инициатива и предостави на клуба оборудване (маси, столове, етажерки) и балатум.

На официалното откриване присъстваха зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев и народният представител Николай Петков, който подари на младежите настолни игри, футболни и волейболни топки.

 

Два златни медала от Държавното първенство по културизъм и фитнес за СК “Флекс”

115М

На проведеното Държавно първенство по културизъм и фитнес в зала “Универсиада” в София, състезателите от спортен клуб “Флекс” завоюваха престижни места. В категория “бикини фитнес” до 158 см Ниша Чукова – ІV място, категория до 163 см “бикини фитнес” Елена Минчева завоюва бронзов медал, категория над 168 см “бикини фитнес” Биляна Йотовска спечели първо място – златен медал.

При смесените двойка Елена Минчева и Стоян Юруков взеха бронзов медал.

При мъжете до 100 кг бронзов медал спечели Николай Стоянов. В тежка категория над 100 кг Димитър Димитров спечели златото, както и Абсолютната категория при мъжете.

Биляна Йотовска и Димитър Димитров ще участват на най-големия форум в Мадрид “Арнолд Класик”, който ще се проведе от 11 до13 октомври. Пожелаваме им успех!

116М

Откриха паметник на Братя Евлогий и Христо Георгиеви

113М

На 3 октомври с тържествена церемония, проведена от почетна рота на 61-ва Стрямска механизирана бригада и духовия оркестър, в Карлово бе открит паметник на Братя Евлогий и Христо Георгиеви – най-големите дарители в историята на България.

Инициативата за издигане на монумент на двамата видни карловци е на родолюбиви жители, а средствата са събрани с дарителска кампания, организирана и осъществена от Ротари клуб – Карлово.

Паметника отриха кметът на Карлово – д-р Емил Кабаиванов и президентът на Ротари клуб Карлово – Здравко Костадинов. Слово за двамата братя, завещали милиони на родината и на родния си град, произнесе ректорът на СУ “Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев. На церемонията присъстваха още народните представители Николай Петков, Здравко Димитров и Пламен Славов, управителят на БНБ Иван Искров, професорите Иван Стоянов, Иван Глушков и Андрей Пантев, председателят на Общински съвет Карлово Стойо Карагенски, бригаден генерал Димитър Шивиков, общински съветници, кметове на населени места, ръководството на Община Карлово, представители на Ротари клуб и много граждани.

Ритуалът по откриване на паметника завърши с поднасяне на венци и цветя и празнични илюминации. В постамента му са изписани думите на Евлогий Георгиев “Само надеждата ми, че ще мога и аз да участвам в преуспяването и величието на отечеството ми, ме прави да умра спокойно”, които ще останат завинаги в паметта на неговите съграждани.

112М

Среща с проф. Христо Глушков

111M

В Камерна зала на НЧ”Васил Левски 1861г.” се състоя среща-разговор с проф. дин Христо Глушков – един от най-големите изследователи на живота и дейността на карловските дарители - братята Евлогий и Христо Георгиеви. Той е преподавател във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Присъстващите чуха интересни и неизвестни факти от живота на двамата братя.

Делата на Евлогий и Христо Георгиеви са толкова големи и благородни, че едва ли днес някой наш акт може да бъде достатъчен, за да изразим благодарността и признателността си към тях – каза проф. Глушков. Срещата-разговор бе по повод откриването на паметник на Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово.

 

Пресконференция по проект “Ефективна и компетентна администрация”

110M

На 03.10.2013 г. в зала “Васил Караиванов” на Община Карлово се проведе пресконференция по проект “Ефективна и компетентна администрация”, финансиран по Оперативна програма “Административен капацитет” 2007-2013 г. На нея служителите от общинска администрация бяха запознати с целите на проекта и възможностите за обучения в Института по публична администрация, както и за индивидуалните специализирани обучения, извън него.

Ръководителят на проекта Люба Малешкова представи целите, които се очакват да бъдат постигнати: ефективно и пълноценно използване на човешките ресурси в общинската администрация, повишаване на личната компетентност и подобряване на координацията и взаимодействието между служителите.

Периодът за изпълнение на проекта е 12 месеца, а максималната стойност 84 651 лв.