Община Карлово

Официален сайт

Съобщение

  На 24.03.12 г. (събота) отдел "Местни данъци и такси" към Община Карлово ще работи от 09 ч. до 11 ч.

"Мениджър за един ден"

 

menijar9

Днес за единадесета поредна година фондация “Джуниър Ачийвмънт България” организира инициативата “МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН” под патронажа на Министерството на финансите на Република България и патрон Министърът на финансите г-н Симеон Дянков и със специалното участие на Президента на Република България Росен Плевнелиев. Ученици от цялата страна имат възможност да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

В Община Карлово за участие в инициативата се регистрираха 8 ученика, възпитаници на СОУ “Христо Проданов”. Те бяха разпределени в дирекция “Административноправно и информационно обслужване”, отдел “Канцелария”, дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, отдел “Екология, земеделие и природни ресурси”, звено Инспекторат. На кметския стол седна десетокласничката Александра Чивчибашиева от 10 а клас.

           На участниците бяха връчени сертификати за участие в “Мениджър за един ден”. 

  menidjar  

                           menijar6                menijar7

Стартира почистването в Карлово

       На 17.03.2012 г. в Карлово стартира инициативата „Да посрещнем пролетта в един по-чист град”. Служители от общинска администрация почистиха западната част на града – парк „Бешбунар”, кв. „Иван Ночев” и кв. „Петър Димков”. В мероприятието взеха участие и живущите в посочените райони. Инициативата ще продължи до 31 март.

pic7  

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ-1861Г.” КАРЛОВО ПОЛУЧИ НАГРАДА

В хотел „Дедеман Принцес” гр. София вчера се състоя церемонията по награждаване на победителите от третото издание на Конкурс „АГОРА 2011” за гражданска инициатива, реализирана от читалище през 2011 година. Инициативата на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” гр. Карлово „Многофункционална камерна зала” бе отличена за особен принос в развитието на местните общности в областта „Най-продуктивно партньорство”.

Карловското читалище получи плакет „АГОРА 2011”, сертификат, парична награда и годишен абонамент за VIVACOM Net Sprint.

  chi1

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов внася за разглеждане на предстоящата сесия на ОбС 14 Наредби и 7 Програми

 

На предстоящото редовно заседание на ОбС Карлово, което ще се проведе на 29 март в зала “Васил Караиванов”, кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов ще внесе за разглеждане 14 Наредби и Общински програми както следва: Програма за управление на Община Карлово 2012 -2015 год.; Общински план за защита при бедствия; Програма за развитие на физическото възпитание и спорта – 2012 г.; План–програма за интеграция на етническите общности в Община Карлово - 2012 г.; Програма “Младежки дейности – 2012г.”; Програма за развитие на туризма в Община Карлово – 2012 г.; Програма за финансова стабилизация на Община Карлово. Ще бъдат внесени още Отчет на издадените наказателни постановления по Наредби на Общински съвет за периода 2007-2011 г., както и Изменения в устройствения правилник на Културните клубове на пенсионерите в Община Карлово. Наредбите подготвени от администрацията ще действат на територията на цялата община. Две от тях са напълно нови и за първи път ще бъдат прилагани. Това са Наредба за условията и реда за намаляване на замърсяването от излезли от употреба моторни превозни средства и Наредба за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Община Карлово. Останалите наредби са актуализирани, а някои напълно обновени. 

Untitled-3