Община Карлово

Официален сайт

Трио "Импресия" на фестивал в Пазарджик

              43M

         В дните 5 и 6 юни 2013 година град Пазарджик бе домакин на единадесетия фестивал за градска и забавна песен „Георги Шаранков”. Фестивалът няма конкурсен характер, но в него участват носители на призови места от международни и национални конкурси. По покана на Община Пазарджик и Народно читалище „Виделина-1862 г.” и в тазгодишното издание на фестивала в програмата за 5 юни прозвучаха 8 песни на трио „Импресия” от Карлово, съпроводени от танците на Мария Ангелова.

Нова услуга за плащане на данъците въвежда Община Карлово

43M  

На състоялата се днес пресконференция, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и Георги Маринов - изпълнителен директор на Easy Pay, представиха нова услуга за разплащане. От началото на м. юли, жителите на Община Карлово ще имат още една възможност да плащат местните данъци и такса смет в касите на Easy Pay.

Тази възможност ще улесни жителите на общината и тези, които живеят на територията на други общини и в чужбина, като им спести време за пътуване и допълнителни разходи. Услугата дава възможност на гражданите да получат цялата техническа информация за дължимите суми в реално време, само срещу представяне на ЕГН.

Easy Pay има 2600 офиса в България, където могат да бъдат направени плащанията. На територията на Община Карлово има 18 каси - в града те се намират в “Оffice 1”, “Космо България”, ПИБ и ЦКБ и на ул. “Дъбенско шосе” № 1. В населените места Розино, Калофер, Баня, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово, Марино поле, Слатина и Столетово има по 1 каса. Клиентите ще заплащат такса за услугата в размер на 1,2 % върху дължимата сума /от 1 до 5 лв./. Сумите за дължимите данъци могат да се заплащат изцяло или на вноски, като всеки, който прави и други разплащания чрез Easy Pay ще получава информация за датата на следващата си вноска.

            Община Карлово е една от първите общини в Пловдивска област, която предлага тази услуга. Това е и една от стъпките за създаване на електронна община.

От 01.07.2013 г. започва поетапно въвеждане на пълното обслужване на населението по населени места, чрез изграждане на елементите на електронната община, каза д-р Кабаиванов. Целта е докато бъде създадено електронно правителство, в Община Карлово да се изгради електронна община.

На пресконференцията присъстваха още Евелина Каралийска - регионален директор в Easy Pay и Илиан Станоев началник отдел “Местни данъци и такси” при Община Карлово.

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов се срещна с граждани

41M

Кметът на Общината д-р Емил Кабаиванов се срещна с граждани живеещи на бул. “Освобождение”, с които обсъди на място дейностите, предвидени за този район по проект “Зелена и достъпна градска среда”.

Проектът предвижда облагородяване на междублоковите пространства със зелени площи, зона за отдих, обособени паркоместа и детски площадки, пешеходни алеи.

Община Карлово подписа договор за безвъзмездно финансиране на този проект по ОП “Регионално развитие” на стойност 4 999 960 лв. С тези средства ще бъдат изградени и облагородени още няколко обекта: парк пред МБАЛ “д-р Киро Попов”, парк пред стадион “Васил Левски”, градска градина на пл. “20 юли”, междублокови пространства и няколко детски площадки.

62

 

ЦДГ "Първи юни" се представи на Празника на розата

           40M

           На Празника на розата ЦДГ ,,Първи юни” - Карлово представи дейностите по проект ,,Екологична въртележка”, спечелен през месец март, след участие в конкурс на тема ,,Обичам природата - и аз участвам”. Той е финансиран от МОСВ и ПУДООС и е на стойност 4996 лв.

           Малките чаровници привличаха минаващите с красиво подредения си щанд с макет на детската градина и детско творчество, представено в конкурса ,,Чиста зелена планета”. Включиха се и в инициативата на Образователен център ,,Академика” - ,,Едновременно рецитиране на стихотворението ,,Аз съм българче” на 01.06. от 10,00ч.”, което беше придружено с бурни аплодисменти.

          Източник: ЦДГ "Първи юни"

 

Покана

ЧИТАЛИЩЕН ТЕАТЪР ОТ ГРАД ВЕЛИНГРАД ЩЕ ИЗНЕСЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КАРЛОВО

 На 6 юни 2013 година от 19.00 часа в зрителната зала на Народно читалище „Васил Левски-1861г.”, Карлово, театрален състав при Народно читалище „Отец Паисий-1893” гр. Велинград ще представи спектакъла „Работно време” от Камен Донев. Билети при касата на читалището.