Община Карлово

Официален сайт

Детска градина "Гина Кунчева" спечели финансиране по проект Коменски


           ЦДГ № 6 "Гина Кунчева" - гр. Карлово е първото учебно заведение в общината, ко
eто печели финансиране от Европейската комисия по Оперативна програма „Учене през целия живот“, Секторна програма „Коменски“.

“Изграждане на мирна Европа чрез изкуствата“ е проект за разнообразната култура на страните в Европа. Той акцентира върху разнообразието им и в същото време показва връзката и единството между тях. Основната цел на проекта е да повиши информираността на деца, учители и родители към европейските ценности на уважение, толерантност, мир и сътрудничество.

Разработката ще се реализира в продължение на две години, съвместно с училища и детски градини от Турция, Полша, Италия, Франция и Англия. Първата проектна среща ще се проведе в град Мурсия, Испания от 24 до 28 октомври 2012 г.

PIC1

Да бъдем съпричастни

216

За трета поредна година г-жа Милена Налбанчева от гр. Варна прави лични дарения от дрехи, книги, играчки за деца и семейства в неравностойно положение в Общините Карлово и Сопот. Даренията досега са предоставяни на ЦНСТ-Калофер, ЦОП-Сопот, ДВУИ-Баня и социално слаби семейства от двете общини. Г-жа Налбанчева се свърза с ръководството на Младежкия информационен център по линия на „Движението на Българските майки” и благотворителните кампании, които центърът организира. Всички граждани, които искат да направят подобни дарения могат да го направят като посетят Младежкия информационен център срещу спирката на автобусите за Пловдив.

10 години трио "Импресия"

214

С концерт–спектакъл под наслов “Години на песен и обич” вокално трио “Имресия” при НЧ “Васил Левски -1861 г.” отпразнува своята десета годишнина. На сцената трите дами изпълниха част от репертоара, с който са спечелили множество престижни награди и отличия. За да поздравят своите приятели, в концерта се включиха изпълнители и състави от Варна, Севлиево и Хасково. Заместник – кметът на Община Карлово Антон Минев поздрави трио “Импресия”, като им пожела дълги години да радват с изпълненията си своите почитатели и да спечелят още много нови. По повод годишнината, от името на Ръководството на Община Карлово, той им връчи юбилейна грамота, посветена на 175 години от рождението на Васил Левски.

Трио “Импресия” е отличено с престижни лауреатски звания на Фестивала на старата градска песен “Златен кестен” гр. Петрич – за най-добро изпълнение на стара градска песен, получава Първо място и звание “Лауреат” от Международен музикален фестивал “Море и спомени” Варна 2009 г., ІІ място на V Музикален фестивал “Ех, любов, любов . ..” Обзор 2010 г., Втора награда от Международния музикален фестивал “Море и спомени” Варна 2012 г. и много други.

Изнесени приемни на Кмета на Община Карлово

Продължават постоянните приемни на кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, както и изнесените по населени места. Това води до по-добър резултат при търсенето на решения на проблемите, които хората поставят. Жителите на населените места имат възможност да задават въпросите си лично и веднага да получават отговор от кмета, зам.-кметове, директори на дирекции и началник на отдели, които също присъстват на срещите.

На състоялата се изнесена приемна в с. Дъбене на 10.10.2012 г. бяха поставени въпроси за ученическия транспорт до Сопот и Карлово и дупките по пътищата в селото. Предложена бе смяна на наличните контейнери за смет с кофи по главните улици.

Д-р Кабаиванов каза, че до края на годината проблемът с дупките по пътищата ще бъде решен, както и обмислено предложението, относно вида на съдовете за твърди битови отпадъци. За яснота на жителите ще бъде изготвена и справка за събираемостта на данъци и такси за с. Дъбене и предоставените средства от Община Карлово  /с нея може да се запознае всеки, който желае в кметство Дъбене/.  241

ОФК "Левски 2004" Карлово с нов треньор

213  

Управителният съвет на ОФК “Левски 2004” Карлово назначи Красимир Манолов за треньор на клуба. Той е добре познат в спортните среди, доказал се като футболист и треньор. Целта, която бе поставена пред отбора и новия треньор е освен победите, отборът да играе красив и привлекателен футбол, с който да върне хилядите привърженици на стадиона, а футболните срещи да се превърнат в празник за жителите на Карлово.

Поради незадоволителните резултати и слабото представяне от 09.10.2012 г. Управителният съвет на ОФК “Левски 2004” освободи досегашния треньор Тодор Тодоров.