Община Карлово

Официален сайт

Общински съвет Карлово проведе редовното си заседание - 30.11.2017г.

            1655g

Общински съвет Карлово проведе редовното си заседание, по време на което бяха разгледани 52 точки от Проекта за дневен ред.
        По време на заседанието съветниците единодушно приеха докладната записка за подписване на Споразумение за приятелство с община Зехайм – Югенхайм, Федерална Република Германия и община Карлово. В Споразумението са набелязани основните насоки за взаимно сътрудничество и укрепване на връзките между двете общини – в областта на културата, спорта, икономиката, туристическата и др. области, както и обмен в областта на градското управление и опит в организацията на местното самоуправление.
      „ ...На 20 септември 2017 година община Карлово направи дарение на фондация „Хайлигенберг Югенхайм”, дворец Хайлигенберг /община Зехайм – Югенхайм/  50 броя корени от маслодайна роза сорт „Дамасцена”, 50 броя корени от сорта „Стара Карловска роза” и триста броя корени от лавандула. На алеите с насажденията ще има ообзначителна табела „ДАРЕНИЕ ОТ ОБЩИНА КАРЛОВО”. Годишният брой посетители на двореца е около 50 хиляди души и чрез дарението ще популяризираме нашата община и България. Председателят на фондацията д-р Йоахим Хорн дари парична сума на община Карлово и изрази желание с тях да бъдат закупени дървета /храсти/ „магнолии”, които да бъдат засадени в парковете на град Карлово. Магнолиите ще бъдат засадени в парк „Здраве”, парк „Водопад” и парк „Стадиона””, каза д-р Кабаиванов.
     Други докладни записки, които общинските съветници разгледаха бяха маршрутни разписания от Общинската транспортна схема за извършване на обществен превоз на пътници в община Карлово; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Карлово; Наредбата за изменение на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на община Карлово; Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за поправяне, заздравяване или премахване на строежи, които създават непосредствена опасност за живота или здравето на гражданите на територията на община Карлово и др. Приета бе и Програма на община Карлово за управление разпореждане с имоти общинска собственост за 2018 година.
      Всички взети решения ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Карлово в законно установения срок.

1656g

ВРЪЧВАНЕ НАГРАДАТА НА НОМИНИРАНИТЕ В КОНКУРСА „КЛАС НА МЕСЕЦА” ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ

    1653g

   Конкурсът на МКБППМН - Карлово „Клас на месеца” продължава и през новата учебна 2017/2018 г. Целта е превенция отпадането на ученици от образователната система.
   Днес 29.11.2017 г., Секретаря на МКБППМН – Нели Минчева връчи грамота и плакет на V г  клас  и на VІІІ б кл. от СУ „Васил Левски” – гр. Карлово. Учениците достойно заслужиха своята награда „Клас на месец октомври” и в двете възрастови групи.
    Желаем им здраве, нови творчески успехи и мотивация да се борят за голямата награда „Клас на годината” – еднодневна екскурзия в страната.

ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” ЗАВЪРШИ ЕСЕННИЯ ПОЛУСЕЗОН С РАВЕНСТВО

В последната среща от есенния полусезон на Трета лига – Югоизточна зона
на стадион “Гигант” в гр. Съединение пред около 100 зрители отборът на ОФК
“Левски Карлово” завърши наравно 0 : 0 с отбора на ОФК “Гигант” Съединение
Срещата не предложи много емоции на малобройната публика. Един
равностоен мач, с малко положения и пред двете врати. Личеше, че отборът на ОФК
“Левски Карлово” е по-класният и по-добре окомплектован състав, но въпреки това,
не можа да победи борещият се за спасяване от изпадане отбор на домакините
Ще се запомни невероятният пропуск на Християн Момчилов в 43 мин. , когато
остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.
През второто полувреме Стоян Ангелов, Християн Момчилов и Петко Фанев
също отправиха опасни удари към вратата на домакините, но отново безрезултатно.
След есенния полусезон отборът на ОФК “Левски Карлово” заема петото
място във временното класиране. Лидер в групата е отбора на “Арда” Кърджали.
            Статистика от мача:
            Главен съдия:  Кристиян Колев - Пловдив
            Помощници :    Делян Писков - Пловдив
                                      Янко Чакъров - Пловдив
            Четвърти съдия:   Христос Паликаров - Пловдив
            Делегат            Иван Кирилов - Пловдив

Състави на отборите
 
            ОФК “Гигант”  -   12 Янко Шинаков, 3 Михаил Митев, 5 Иван Йончев, 6 Васил
Господарски, 7 Илиян Марчев (капитан), 9 Кристиян Николов, 20 Ерсин Тахсин ( 66
мин. – 14 Валентин Стоичков ), 17 Добрин Орловски, 2 Стойчо Бебелеков, 8 Антонио
Цанков, 13 Благовест Зайцев,
  Резерви 1 Цветан Стоичков, 14 Валентин Стоичков, 4 Теодор Гишин, 11 Венко
Нарлийски
  Старши треньор: Светослав Цолов

            ОФК “Левски Карлово”  -  Фланелки  сини  Гащета  сини     Чорапи  бели
            1  Цветан Димитров Тодоров (капитан), 4. Борис Велинов Бисеров , 15 Йордан
Стефанов Ковачев , 7 Веселин Костадинов Филипов , 6 Християн Иванов Момчилов,
14 Атанас Стоянов Джаферов, 30 Васил Николаев Василев (46 мин. - 5  Никола
Георгиев Данчев),  8 Васил Стефанов Стефанов (83 мин. - 16  Пламен Станиславов
Крислов, 10 Лъчезар Анатолиев Ангелов (80 мин. - 11 Стоян Ангелов Ангелов), 21
Стефан Иванов Стойнов, 17 Петко Константинов Фанев,   
            Резерви:  12  Тодор Георгиев  Колев, 5  Никола Георгиев Данчев, 11 Стоян
Ангелов Ангелов, 79 Здравко Стефанов Костадинов, 9 Стефан Серафимов
Чилингиров, 16  Пламен Станиславов Крислов
           Старши треньор: Красимир Манолов

DSC07583

В село Климент откриха мемориал на Свети Климент Охридски

1354M
    В деня, когато православната църква почита паметта на Свети Климент Охридски, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметът на село Климент Мано Манов отриха мемориал на забележителния български духовник и просветител. Паметният знак представлява разтворена книга, поставена върху гранитен монумент и се намира в парк „Стария мегдан“ в с. Климент. 
   Празничният ден в селото започна в храм „Св. Георги“ с тържествена архиерейска света литургия, отслужена от Негово преосвещенство епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит Николай. 
   „Днешният ден е изпълнен с много духовен и емоционален заряд. Охридската школа, която основава Свети Климент има много голямо място в българското просвещение, в съхранението на българската духовност и ни дава сили и днес да се борим за тази духовност“, каза д-р Кабаиванов в словото си пред мемориала. И допълни: „Всеки човек се ражда с името си и то е негова съдба. Името на това красиво селище, едно от основните кметства на територията на карловска община, задължава много. Свети Климент Охридски е един от пастирите на българския народ, един от неговите закрилници. Ето защо е чест и отговорност, вашето село да носи това име“. Д-р Кабаиванов обеща на кмета Мано Манов, представителна група от селото, нечело с кмета, да посети старата българска столица Охрид и да се поклони пред мощите на Свети Климент, да донесе свещена икона, заредена с неговата духовна сила, която да бъде поставена в храма на село Климент. 
    Още една инициатива реализираха днес жителите на Климент. В двора на детската градина бе открита „Просветна стена“, с изографисани образите на Свети Климент Охридски, Светите братя Кирил и Методий, Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов. Идеята за нейното изграждане е на кметството, а решението е на семейство Наталия и Георги Георгиеви. Те са едно от многото млади семейства в селото, сключили брак през тази година. В своите покани, те приканват гостите на сватбеното тържество, да предоставят средствата за цветя, за да бъде направено нещо благородно в селото. Така те даряват събраните 745 лв. на кметството и от днес Климент има своята „Просветна стена“. 
   Тържеството продължи с музикална програма изнесена от деца от детската градина и самодейни колективи към местното читалище. 
    На празничния ден в с. Климент присъстваха кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, народният представител Веска Ненчева, зам.-кметът Стойо Карагенски, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов,  общински съветници, кметове на населени места.
1355M

1356M
1357M

1358M