Община Карлово

Официален сайт

Официална церемония “Първа копка” на обект “Изграждане на пешеходна зона по ул. “Водопад”” се състоя в Карлово

B445
     Официална церемония “Първа копка” на обект “Изграждане на пешеходна зона по ул. “Водопад”” се състоя в Карлово. Огласено бе и стартирането на проект “Благоустроена градска среда на град Карлово”, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.” Проектът включва благоустрояване на улици, междублокови пространства и предблокови зелени пространства в централната част на Карлово. Предвижда се уличните настилки да бъдат ремонтирани, да бъдат създадени и възстановени зелените пространства, да се подобрят условията на достъп на хора в неравностойно положение.
     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов представи целите и основните дейности на проект “Благоустроена градска среда на град Карлово”, както и обектите, които са включени в него. Д-р Кабаиванов поясни, че това е един от приоритетните проекти за общината, по който се работи в последните няколко години, защото той обхваща няколко сфери - градска инфраструктура, образователна, културна и социална. Неговото реализиране ще донесе голяма полза за много жители и гости на града. Кметът благодари на целия екип от специалисти, допринесли за спечелването на проекта и пожела успех, много упоритост и качествена работа на изпълнителя.
     Официален гост на церемонията “Първа копка” на обект “Изграждане на пешеходна зона по ул. “Водопад” бе заместник-областният управител на област Пловдив Евелина Апостолова. Тя поздрави кмета на община Карлово и подчерта пред всички присъстващи, че: “Много малко от Вас си дават сметка колко труд и упоритост се иска, за да може община Карлово да бъде сред общините първенци по усвояване на европейски средства, европейски фондове и инвестиции. Поздравления за целия екип.”
     На церемонията присъстваха още: Теодор Шойлеков – председател на ОбС Карлово, Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова - земестник-кметовете на община Карлово, Стефан Стефанов – секретар на община Карлово, общински съветници от община Карлово, Красен Краев – ръководител на проекта, Михаил Камбитов – изпълнител на строителните дейности по проекта, инж. Свилен Пешев – представител на строителен надзор, жители и гости на град Карлово.

B446

Кметът на община Карлово участва в среща с Президента Румен Радев

B444

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, в качеството си на член на Управителния съвет на НСОРБ, участва в среща с Президента на Република България Румен Радев. Официалната визита ще се състои днес от 11.00 часа в сградата на Президентството. Целта на срещата е Управителният съвет на сдружението да запознае Президента със състоянието на местното самоуправление и неговите проблеми.

Даден бе старт на проект „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” в град Баня

1630g
       
 Кметът Стамен Гешев даде старт на проекта  „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” - обществено значимата инициатива за обновяването на парковата среда в центъра на гр.Баня,  провокирано от обявената първа сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, община Карлово за 2017 г. – "Отбелязване 180 години от рождението на Васил Левски". Будната гражданска общност реши да се включи и осъществи дългогодишното си  желание, в центъра на града да се създадат приятни условия и места за общуване, отдих и  почивка. А и жителите на града си дават сметка, че е нужно да работим в посока на инфраструктурата, като курортно селище, за привличане на повече гости и туристи. Обновяването на парка ще обогати избора за развлечение и уплътняване на свободното време.
 С обновяването /облагородяване/ на парковата среда, в близост до улица „Васил Левски”, граничеща с читалището и изградената детска площадка, се създават условия за отдих, спорт и развлечения в естетическа обстановка. Да осигури приятен, социален и информационен престой на жителите, гости  и туристи  на курортния град. Жители и гости да се запознаят отблизо с живота и делото на Васил Левски, създал революционен комитет в града, факт, с който малко жители от града са запознати.
Първи етап: Подготвителен /този етап е организиран изцяло с доброволен труд/ той включва, извършване на санитарна сеч, почистване и извозване на отпадъците, обезпаразитяване, премахване на счупените и пропаднали каменни плочки по алеите и счупените дъски от и без това малкото пейки, циментова замазка на стария фондамент и подготвка за поставяне на ограда от метални профили за информационния център на открито - този етап ще разчитаме на финансиране, дарения и доброволен труд.
Кметство гр. Баня и НЧ „Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” с инициативата „Парк Васил Левски –място за отдих, спорт и развлечение” са част от  проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. В него Платформа АГОРА обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие. Община Карлово е включена в проекта с изграждането на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи.
Източник: Кметство град Баня
НЧ „Св.Св. Кирил и Методий – 1914г.” Баня 

НОВА ПОБЕДА НА ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО”

В среща от 10 кръг на Трета лига – Югоизточна зона отборът на ОФК “Левски Карлово” победи като гост отбора на ФК “Тунджа - Ягода” с резултат 2 : 0 .
На наводнения терен в с. Ягода пред около 150 зрители, част от които дошли от Карлово да подкрепят своите любимци, отбора на гостите имаше превъзходство през целия мач и заслужено спечели. В състава на домакинете личаха имената на бившите футболисти на ОФК “Левски Карлово” Янко Вълканов, Боян Пенев и Петър Петров. Още във 4 минута от срещата домакините имаха претенции за дузпа, но съдията остави играта да продължи. В ответната атака гостите спечелиха пряк свободен удар и от около 20 метра Васил Стефанов технично прехвърли стената и не даде никакъв шанс на вратаря на домакините. В 30 мин. Петко Фанев с коварен удар от около 25 метра успя да прониже вратата на домакините за втори път. До края на срещата гостите контролираха играта и създадоха доста атаки, които останаха безрезултатни. В 90 мин. домакините с основание имаха претенции отново за дузпа, но и този път съдията остана безмълвен. След последния съдийски сигнал последваха грозни сцени от някои футболисти на ФК “Тунджа - Ягода” и съдията показа още един жълт и един червен картон на домакините.

Статистика от мача:
Главен съдия: Христо Панайотов - София
Помощници : Васил Петров - София
Станимир Трифонов - София
Четвърти съдия: Милен Митев – Стара Загора
Делегат Динко Златанов – Стара Загора

Голмайстори:
0 : 1 Васил Стефанов - 5 мин. 
0 : 2 Петко Фанев - 30 мин.

Жълти картони:
Стоян Ангелов - ОФК “Левски” - 70 мин.
Петър Петров - ФК “Тунджа - Ягода” - 78 мин.
Николай Б. Иванов - ФК “Тунджа - Ягода” - 80 мин.
Боян Пенев - ФК “Тунджа - Ягода” - 82 мин.

Състави на отборите 

ФК “Тунджа - Ягода” - Фланелки черни Гащета черни Чорапи черни
1 Стоян Стоянов, 6 Янко Вълканов (капитан), 11 Петър Петров, 4 Николай Белчев Иванов, 3 Диян Стефанов, 25 Ален Иванов, 10 Боян Пенев, 9 Костадин Арнаудов, 24 Георги Райнов, 99 Щерьо Щерев, 33 Николай Иванов Иванов
Резерви: 12 Атанас Атанасов, Георги Койчев, Генчо Генов, Георги Маринов, Ивайло Атанасов, Петьо Димитров, Митко Филипов
Старши треньор: Димитър Иванов

ОФК “Левски Карлово” - Фланелки бели Гащета бели Чорапи бели
1 Цветан Димитров Тодоров (капитан), 4. Борис Велинов Бисеров , 9 Никола Георгиев Данчев, 79 Йордан Стефанов Ковачев, 7 Веселин Костадинов Филипов, 11 Стоян Ангелов Ангелов ( 76 мин. - 14 Атанас Стоянов Джаферов ) 8 Васил Стефанов Стефанов, 10 Лъчезар Анатолиев Ангелов, 21 Стефан Иванов Стойнов, 22 Стефан Серафимов Чилингиров ( 46 мин. - 16 Пламен Станиславов Крислов), 17 Петко Константинов Фанев ( 88 мин. - 20 Васил Николаев Василев ).
Резерви: 12 Тодор Георгиев Колев, 20 Васил Николаев Василев, 6 Християн Иванов Момчилов, 16 Пламен Станиславов Крислов, 14 Атанас Стоянов Джаферов, 19 Димо Вангелов Георгиев
Старши треньор: Красимир Манолов

Следващата среща на представителния отбор на ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” е в неделя – 15 октомври от 16,00 ч. на стадион “Васил Левски” с отбора на ПФК “Верея” Стара Загора.