Община Карлово

Официален сайт

ЯПОНЦИ В БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ НОСИИ ЗАКРИХА РОЗОБЕРА В КАРЛОВСКО

1569M
    На финала на
розовия цъфтеж, Калофер посрещна днес поредната група чуждестранни туристи. Гостите от далечната страна идват в карловските розови полета за втора пореднагодина, за да се насладят на аромата на прочутата „роза дамасцена”. С голямо желание и удоволствие всички облякоха над 100 годишни автентични български костюми, направиха хиляди снимки, играха, смяха се и си тръгнаха усмихнати и доволни, с пожеланието догодина да се видим за трети път.

1571M

1570M

Национален ученически събор, посветен на 170-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

1568М

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА,
ОБЩИНА КАРЛОВО,
СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – гр. КАЛОФЕР,
НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ХРИСТО БОТЕВ“ –гр. КАЛОФЕР И
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ-1869“ – гр. КАЛОФЕР
Най-учтиво Ви канят
на Национален ученически събор,
посветен на 170-тата годишнина
от рождението на Христо Ботев
ПРОГРАМА
12 юни 2018 г.
13.30 часа


Тържествено откриване на срещата в залата на НЧ „Христо Ботев -1869“ – гр. Калофер

17.00 часа

Шествие със знамената до паметника на Христо Ботев
Рецитал по Ботеви стихове


19.30 часа

Концерт с участието на:

Първи ученически гвардейски отряд към ЕГ „Христо Ботев“- гр. Кърджали

Деси Добрева

13 юни 2018 г.
10.00 часа


Посещение на:
Национален музей „Христо Ботев“- гр. Калофер

Даскал Ботьово училище – гр. Калофер
Храм „Успение на Св. Богородица“ – гр. Калофер

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕН ФОРУМ - КАРЛОВО

Untitled 3  
 
     УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА КАРЛОВО,
     НА 12.06.2018 г. /ВТОРНИК/  ОТ 16:00 ч. В ЗАЛА „ВАСИЛ КАРАИВАНОВ” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЕСИЯ НА ОБЩЕСТВЕН ФОРУМ - КАРЛОВО
     Каним желаещите да се присъединят и да вземат участие в публично обсъждане на изпълнението на местни инициативи, одобрени и финансирани в рамките на първата сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи – Карлово, 2017 г. и одобряване на допълнителните средства за реализацията им.
     Изпълнителите ще представят резултатите от инициативите си в рамките на предоставения им до момента бюджет, като обосноват необходимостта от дофинансирането им от Общинския фонд.
         В рамките на сесията гражданите на общината ще решат кои инициативи ще получат допълнително финансиране и в какъв размер.
         Очакваме ви!

СЦЕНА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО

1566М
   Студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят в Карлово четири танцови семинара. На 4 юни се състоя уъркшоп по модерен танц, воден от преподавателя в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и премиер-солист на балет „Арабеск“ Чан Тхе Чунг. На 5 юни проф.д.изк. Анелия Янева бе лектор на семинар по класически танц. На 6 юни се проведоха семинари по ритмика и актьорско майсторство с лектор Никола Костадинов – завършващ магистратура по „Хореографска режисура“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. На 14 юни дипломантката по „Съвременна хореография“ Мария Ангелова ще представи уъркшоп по детски игри и характерни танци. 
    На 4 юни в камерната зала на читалището представиха своята продукция студентите от класа по китара с преподавател доц. Стела Митева към АМТИИ – Пловдив. 
   Тези инициативи са включени в проекта на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово, „Сцена на приятелството”, който е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. 
  Tази вечер от 18 часа ще се състои концерт-спектакъл, който обединява на една сцена студентите от специалност „Съвременна хореография“ при ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград, балетна школа „Ива“ от Пазарджик, театър „Елена Снежина“ и вокалнотрио „Импресия“ от Карлово. 
   Програмата включва вокални изпълнения от мюзикъли и шлагерни песни, хореографии по българска естрада и френски шансони, класически и съвременни постановки, инструментални пиеси и театрални етюди.
Източник: НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

1567М