Община Карлово

Официален сайт

Участничките в конкурса “Царица на розата – Карлово” 2017 пробваха официалните си тоалети

B386
     Участничките в конкурса-спектакъл “Царица на розата – Карлово” 2017 пробваха официалните си тоалети във фирмения магазин на модна къща БАНДЕРОЛ, която е официален дизайнер на конкурса. На всички момичета бяха взети точни размери, за да бъдат ушити и спортните им облекла, с които ще се представят на I-ви тур. Младите девойки споделиха, че са очаровани от красотата и изяществото на бутиковите рокли, които БАНДЕРОЛ им предоставя за участието им в конкурса на II-ри тур.
     Модна къща БАНДЕРОЛ гр. Карлово е създадена през 2002 г. от Никола Карадамянов и Десислава Дамянова. Има широк обхват на производство на мъжки и дамски бутикови официални тоалети. Смесвайки различни материи и цветове, разнообразни кройки с подчертано елегантен силует, моделите на БАНДЕРОЛ могат да се претворят в различни визии, запазвайки индивидуалността на всеки, който заложи на марката.


Поклон пред подвига на Христо Проданов

1468g
      Ученици и учители от СУ „Христо Проданов” Карлово отбелязаха 33 годишнината от гибелта на патрона на училището, първия българин, изкачил Еверест, успял да достигне до върха без кислороден апарат по най-трудния и дълъг път – западния склон, наричан още „Жестокият път”. Днес, 28 април те се поклониха  пред паметника му в Карлово, като пристигнаха с шествие водено от барабанчици. В кратко слово Мариана Маринова директор на училището припомни за живота на Христо Проданов. Бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.
     На поклонението присъстваха Теодор Шойлеков председател на Общински съвет Карлово, Петя Найденова директор на дирекция „Хуманитарни и социални дейности”в община Карлово, общински съветници и граждани.
    Тази вечер от 18.00 часа в НЧ „Васил Левски 1861г.” ще се състои тържествен вечерен концерт. 

1470g
1469g

Кметът свиква кръгла маса по проблемите на местното здравеопазване

1112М

    Кметът д-р Емил Кабаиванов организира провеждане на кръгла маса по проблемите на здравеопазването в община Карлово, това съобщи той на проведената днес редовна сесия на Общинския съвет. Неговото предложение е в кръглата маса да участват председателите на групи в Общинския съвет, комисията по здравеопазване, кмета и ресорния заместник-кмет на Общината, председателя на Общинския съвет, общински съветници. Идеята на кмета е по този начин, открито да бъдат поставени наболелите проблеми свързани с местното здравеопазване, да се проведе дискусия и в резултат на това да се оформят предложения и конкретни мерки за решаването на проблемите. Кръглата маса ще се проведе на 9 май, от 14.00 ч. Друго предложение, което кметът направи на днешното заседание е за провеждане на работна среща - дискусия, на която да бъде разгледано състоянието и бъдещето на общинските дружества, която да се проведе на 15 май. Общинските съветници приеха годишните финансови отчети за 2016 г. на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ ЕООД, „Медицински център 1 Карлово“ ЕООД, „Медико-техническа лаборатория 1 Карлово“ ЕООД и „Общински стол“ ЕООД. 
    Днешното заседание на Общински съвет Карлово започна с полагане на клетва от новия общински съветник от групата на БСП – Пенчо Чакръков, който влиза на мястото на избраната за народен представител Веска Ненчева. 
По предложение на кмета д-р Емил Кабаиванов, Общинския съвет прие Статут на Награда за чистота на българския език „Д-р Иван Богоров“, която да бъде връчвана всяка година в Деня на народните будители. „Това ще бъде скромен принос на град Карлово към запазване чистотата на българския език“, каза той представяйки своето предложение. 
    Съветниците приеха: Отчет за изпълнение на дейностите от Общинската програма за закрила на детето за 2016 г. и приеха такава за периода 2017-2018 г.; както и представените доклади за дейността на читалищата през 2016 г. 
Със свое решение Общинския съвет Актуализира Общинската стратегия за развитие на социалните услуги в Община Карлово за 2016-2017 г. и Плана за развитие на социалните услуги в Община Карлово за 2017 г. В тази връзка бе увеличен капацитетът на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в гр. Баня с допълнителни 2 места, като общия им брой става 8. 
На заседанието бяха приети промени в капиталовите разходи за 2017 г., както и актуализирани минималните и максимални цени на таксиметровите услуги за 1 км. пробег на територията на общината за 2017 г. Така минималната дневна таксиметрова тарифа става 0.89 лв./км, максималната – 1,40 лв./ км. Нощна тарифа 0.99 лв./км – минимална и 1,40 лв./км – максимална. Първоначална такса на таксиметровите услуги 1 лв. Общинските съветници решиха максималния брой таксита, опериращи на територията на община Карлово да бъде 20, като се има предвид броя на подадените заявления за разрешителни за превоз. 
   Другите решения, които общинските съветници приеха бяха свързани с разпореждане с общинско имущество. Всички решения от проведеното заседание на Общински съвет Карлово ще бъдат публикувани на официалния сайт на Община Карлово в законно установения срок.

1113М

Награди за талантливите карловчета от вокална група „Карловойс”

1467g
       Децата от Вокална група „Карловойс” спечелиха трето място и грамота на Националния дворец на децата в Национален конкурс за млади изпълнители в град Пловдив.
  На 13-ти Национален фестивал провел се в град Панагюрище за изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие” – трето място спечелиха МИНИ-войсчетата в първа възрастова група, а големите се класираха на второ място. Във фестивала участваха 300 изпълнители от 21 населени места и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието и науката за 2016-2017 г.
    Във вокална група „Карловойс” с ръководител музикалния педагог Анита Илиева участват деца на възраст от 4 до 12 годишна възраст, разделени в две групи „Карловойс”- мини и „Карловойс” –джуниър. Децата са участвали в над 15 фестивала и конкурси в страната през последните три години и на всяка една сцена талантливите карловчета биват отличени! Участията на групата в града ни са чести, като на всеки празник техните изпълнения радват карловската публика. От „Карловойс” започва и соловата изява на повечето деца в детската градина, в училище или на конкурсна сцена в страната. Основната задача на групата е освен музикалното и вокално развитие на децата, те да имат увереността и самочувствието, че и в малкия град може да развиваш себе си и с много труд и желание да сбъдваш мечтите си!
Източник:
Ръководител на ВГ „Карловойс”
Анита Илиева