Община Карлово

Официален сайт

Норвежки ученици на посещение в резидентните услуги в гр. Карлово

B362

     На 06.04.2017 г. децата и младежите, настанени в Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания Карлово, бяха посетени от група ученици от девети и десети клас на норвежко Християнско училище.
     Посещението е реализирано със съдействието на фондация „Младежи с Мисия“ България, доброволците и екипа на КСУ Карлово и е част от националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.
     Срещата премина изключително емоционално, като започна с представяне на традициите и на двете държави и плавно премина към почерпка на гостите с традиционни български ястия. По време на почерпката доброволците на КСУ Карлово успяха да трогнат гостите разказвайки им колко е хубаво да помагаш на деца в неравностойно положение и колко много тези деца могат да ти помогнат да намериш щастие и в малките неща.
    Новото приятелство беше затвърдено в прекрасния парк „Здраве“, където децата и младежите имаха възможността да разговарят по между си, да играят, да споделят опит и да ни докажат по неоспорим начин, че за ПРИЯТЕЛСТВОТО няма възраст, раса, етнически различия, увреждания и езикова бариера!
      Източник: Център за обществена подкрепа Карлово

Община Карлово подписа договор със Съюза на българските писатели

31k

   Община Карлово подписа договор със Съюза на българските писатели (СБП), на състояла се среща в административната сграда на общината. Целта на договора е съвместната работа на СБП и община Карлово в изпълнението на културни мероприятия и литературни инициативи на територията на общината, с идеята още тази година на 1-ви ноември да се проведе литературен конкурс под името „Иван Богоров“. В него могат да участват всички реализирани и нереализирани литературни творци с техните произведения. Идеята на конкурса е да се запазят и съхранят българската култура и писменост, както и българския език не само на думи, а и на дело.
    На подписването на договора присъстваха Антон Минев - заместник-кмет на община Карлово, Боян Ангелов - председател на СБП, Мирослав Колев - директор на Общинска библиотека Карлово, Иван Есенски - поет и редактор на в.“ Слово“, Емилия Казакова - технически редактор и дизайнер в издателство „Български писател“, Димитър Христов - поет и главен редактор на в. „Българските писатели“, Михаил Гунчев - поет и един от основателите на Дружеството на българските писатели в Карлово и Красимир Власев - поет и член на Дружеството на българските писатели. 
32k

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА Д-Р ЕМИЛ КАБАИВАНОВ ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО

1099M
     Уважаеми, лекари, стоматолози и здравни специалисти,
    Поздравявам Ви по случай Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в здравеопазването!
  Скъпи колеги, от Вашата отговорност и професионализъм зависи животът на всички нас. Благодаря Ви за всеотдайността, грижите и съпричастността, които полагате ежедневно, за да бъдат гражданите на общината здрави и пълноценни хора. Нека увереността във Вашите възможности не Ви напуска никога, за да продължавате да се борите в нелеката битка за запазване живота на хората.
    Пожелавам Ви здраве, благоденствие и щастие.
    Честит празник!

Д-р Емил Кабаиванов
Кмет на Община Карлово

Проведоха се спортни състезания под надслов „Спортът е здраве“

1096M                                                          СУ "Христо Проданов"

       На 30.03., 04.04. и 06.04.2017 г. в училища от Община Карлово се проведоха турнири по футбол и волейбол под надслов „Спортът е здраве”. Те се организираха от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) с цел превенция на рисковото поведение и опазване здравето на младите хора.
В състезанието се включиха:
- ОУ „Райно Попович” – гр.  Карлово с турнир по футбол. В надпреварата взеха участие  двата отбора на 5 и 6  клас.
- СУ „Христо Проданов” – Карлово участва с отборите на 7 а и 7 б клас в състезание по волейбол.
- ОУ „Христо Г. Данов” – с. Розино със своите възпитаници от 8 клас достойно представиха училището в турнир по волейбол.
    Всички участвали в надпреварата получиха грамоти за участие, тениски, награди и почерпка. 
   МКБППМН благодари на обществените възпитатели Атанас Чонов, Лука Мачев, Фаик Абди и Емине Рашид, както и на г-жа Галина Димитрова – учител по физическа култура и спорт в СУ „Христо Проданов” - Карлово за съдействието и организацията на спортните изяви. 
    Нели Минчева – секретар на МКБППМН пожела на участниците в турнирите да спортуват със съзнанието на победители, защото спортът носи здраве, разнообразие, оптимизъм и удовлетворение.
Източник: МКБППМН

1097M                                                    ОУ "Райно Попович"

1098M
                                                         ОУ "Христо Г. Данов" с. Розино

Община Карлово взе участие в международно туристическо изложение

30k


   За поредна година община Карлово участва в международно туристическо изложение ,,Културен туризъм,, Велико Търново 2017 г.
  На щанда се представят рекламни материали за туристическите обекти, заведения за хранене, места за настаняване и бъдещи събития.