Община Карлово

Официален сайт

Завърши втори етап на инициативата „Парк Васил Левски – място за отдих, спорт и развлечение”

1513M
     Завърши втори етап от инициативата „Парк Васил Левски – място за отдих, спорт и развлечение“ в град Баня. Кметът на града - Стамен Гешев се включи в обновяването на парковата среда в центъра на гр. Баня, провокирано от обявената
първа сесия на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, община Карлово за 2017 г. – "Отбелязване 180 години от рождението на Васил Левски". Будната гражданска общност реши да се включи и осъществи дългогодишното си желание, в центъра на града да се създадат приятни условия и места за общуване, отдих и почивка. Жителите на града знаят, че като курортно селище е нужно да се работи за подобряване на инфраструктурата, за да се привличат повече гости и туристи. Обновяването на парка ще обогати възможностите за развлечение и уплътняване на свободното време, не само на туристите, но и на жителите на гр. Баня. 
    Благодарности за изградената пергола на групата доброволци, към които се присъедини и кметът Стамен Гешев, които спомогнаха това място да стане красиво и приятно. Предстои да бъде поставена и къщичката за книги, пейки и ажурна ограда. За третия етап са предвидени засаждане на цветя и поставяне на табелата. 
    Кметство гр. Баня и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий -1914г.” с инициативата „Парк Васил Левски – място за отдих, спорт и развлечение” са част от проекта „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. В него Платформа АГОРА обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие. Община Карлово е включена в проекта с изграждането на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи.

1514M

1515M
Източник:кметство гр. Баня и НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1914 г.

РАБОТНА СРЕЩА ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ МЕЖДУ ДОБРОВОЛЦИТЕ НА ОСНВ – ГР. КЪРДЖАЛИ и МКБППМН – ГР. АРДИНО

1809g
       
 На 20.04.2018 г. по покана на МКБППМН - Карлово и клуб "Доброволци към МКБППМН", доброволците от Общински съвет по наркотични вещества - Община Кърджали под ръководството на Валентина Грудева - Секретар на ОСНВ – Кърджали, Евелина Чолакова - гл. специалист в ОСНВ - Кърджали и Секретаря на МКБППМН Община Ардино Мехрибан Ардалиева  проведоха работна среща в зала "Васил Караиванов".
          Нели Минчева Секретар на МКБППМН Карлово откри срещата и каза, че такива събирания дават възможност за споделяне на опит и професионализъм и създаване на добри партньорства. Доброволците от Карлово и Кърджали представиха в презентации своята дейност и добри практики, начертаха бъдещи съвместни дейности. Всички участници получиха подаръци.
        Доброволците посетиха Туристически комплекс "Старинно Карлово", паметника на Васил Левски и на братята Евлоги и Христо Георгиеви, Национален музей „Васил Левски".

Източник: МКБППМН Карлово 

Община Карлово и МБАЛ "д-р Киро Попов" организират безплатни сърдечно-съдови и съдови прегледи

Untitled 3
   След проведена среща на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов с проф. д-р Генчо Начев, община Карлово и МБАЛ „д-р Киро Попов“ организират безплатни медицински прегледи за сърдечно-съдови и съдови заболявания (на крайниците). Прегледите ще се проведат на 26.04. и 27.04. 2018 г. от 07.00 до 18.30 ч. в МБАЛ „д-р Киро Попов“ Карлово и ще бъдат осъществени от доц. д-р Борислав Ацев и екип на УМБАЛ „Света Екатерина“ – София.
   Записвания в МБАЛ „д-р Киро Попов“ при секретарката на управителя на болницата.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства войводите от „Пазители на българщината“

1508M
   Патриотичното сдружение „Пазители на българщината“ проведе първата си Войводска среща за 2018 година и общото събрание на сдружението в Исторически музей – Карлово. Патриотите бяха посрещнати в Карлово от членовете на местната войводска чета и с изпълнение на камерен състав от Фолклорен ансамбъл „Розова долина“ с ръководител Мирослав Василев. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов приветства съвременните български войводи и техния председател Христо Димитров – създател и продуцент на НФА „Българе“. След приключване на общото събрание на сдружението, всички заедно поднесоха венец и цветя пред паметника на Васил Левски. 
   По повод 170 години от рождението на Христо Ботев, сдружение „Пазители на българщината“ дариха на НЧ „Христо Ботев 1869“ в Калофер постер с цитат от великия поет. От читалището благодариха за жеста и от своя страна подариха на инициаторите рамкирана Калоферска дантела.

1509M

1510M

1511M

1512M