Община Карлово

Официален сайт

Трудна победа на ОФК "Левски Карлово"

В среща от 16 кръг на Трета футболна лига – Югоизточна зона днес на стадион "Васил  Левски" в Карлово се срещнаха отборите на  ОФК „ЛЕВСКИ КАРЛОВО“   и   ФК  „РОЗОВА ДОЛИНА“   -КАЗАНЛЪК. В регионалното дерби на розовата долина пред  около 300 зрители, домакините   спечелиха трудна, но много важна победа с резултат  1 : 0 . На изключително тежкия и разкалян терен  двата  отбора  изнесоха  един  динамичен и оспорван  двубой, с пропуски и пред двете врати.  В състава на домакините отсъстваха контузените Атанас  Джаферов и Стефан Чилингиров. В отбора на гостите през второто полувреме в игра влезе бившият футболист на  ОФК  "ЛЕВСКИ КАРЛОВО" Валентин Сливов.

            Статистика от мача:

            Главен съдия:  Пламен Тенекеджиев   - Смолян
            Помощници :   Румен Иванов               - Смолян
                                      Сашо Пайталов           - Смолян

            Четвърти съдия:   Камена Георгиева   - Пловдив

            Делегат            Георги Чешмеджиев    - Смолян

           Голмайстори:

           1 : 0   Николай Данчев                            -    68 мин.                 

            Състави  на отборите

     ОФК “Левски Карлово”  -  Фланелки  сини  Гащета  сини     Чорапи  бели

            1  Цветан Димитров Тодоров (капитан), 4. Борис Велинов Бисеров ,  5  Никола Георгиев Данчев, 7 Веселин Костадинов Филипов, 15 Йордан Стефанов Ковачев,  30 Васил Николаев Василев, 10 Лъчезар Анатолиев Ангелов ( 71 мин. -  11 Стоян Ангелов Ангелов ), 6 Християн Иванов Момчилов ( 57 мин. – 16 Пламен Станиславов Крислов ),  8 Васил Стефанов Стефанов ( 90 мин. -79 Здравко Стефанов Костадинов), 21 Стефан Иванов Стойнов, 17 Петко Константинов Фанев.  

            Резерви:  12  Тодор Георгиев  Колев,  16  Пламен Станиславов Крислов, 11 Стоян Ангелов Ангелов, 20 Димо Вангелов Георгиев,  79 Здравко Стефанов Костадинов

           Старши треньор: Красимир Манолов


  ФК “Розова долина”  -Фланелки  червени  Гащета  червени   Чорапи  червени

           1 Павел Колев,  22 Диян Димов,  2 Петко Георгиев,  6 Тодор Таушанов, 3 Емилио Милков (  73 мин.  – 9  Валентин Сливов ),  16 Христо Паричев,  7  Ахмед  Сюнетчиев,  17  Ивелин  Илиев,  10  Атанас  Апостолов ( 67 мин. – 18  Николай Георгиев ),  20  Владислав  Калайджиев,  8  Николай Стоичков  ( 46 мин. – 4 Даниел Иванов ) .

            Резерви:   12  Александър Петрунов,  18  Николай  Георгиев,  14 Кристиян  Петров,  23  Милан  Христов,  9  Валентин  Сливов,  4  Даниел  Иванов.

            Старши треньор:  Иван Петров  - Чекиста.

           В последната среща от есенния полусезон състава на ОФК „ЛЕВСКИ КАРЛОВО“ гостува на 25 ноември – събота от 14,30 ч. в гр. Съединение на отбора на ФК „Гигант“ .

Д-р Емил Кабаиванов се срещна с народните представители от Комисията по отбрана

1345M
    Народните представители от Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание се срещнаха с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов в заседателната зала на общината. Днес Комисията проведе изнесено заседание в 61-ва Стрямска механизирана бригада по повод празника на Сухопътни войски – 19 ноември. Кметът благодари на председателя на комисията генерал Константин Попов за посещението в Карлово. Генерал Попов каза, че за него е чест в годината, когато честваме 180 години от рождението на Васил Левски да бъдат в неговия роден град и едно от заседанията на комисията да бъде проведено точно тук. На срещата с представителите на Комисията по отбрана д-р Кабаиванов постави въпроси свързани с възможността за предоставяне на военно имущество, като техника, материали и оборудване с отпаднала необходимост, за ползване от общините. Народните представители изразиха своята благодарност към кмета за готовността му да предостави общински терени за изграждане на жилища на военнослужещите.   Кметът на общината запозна народните представители с доброто взаимодействие между 61-ва Стрямска механизирана бригада и община Карлово, как бригадата активно участва в живота на общината и помага при преодоляване на природни бедствия, аварии и катастрофи в населените места. След срещата с кмета, Комисията разгледа въоръжението и бойната техника на военното формирование, което е най-голямото в състава на Сухопътни войски. 
   Генерал Константин Попов подари на д-р Емил Кабаиванов почетна монета на първия председател на Народното събрание Антим І, а кметът връчи на генерала почетен плакет с образа на Васил Левски. 
   Д-р Кабаиванов и народните представители от Комисията по отбрана поднесоха цветя и се преклониха пред паметника на Васил Левски в родния му град - Карлово.

1346M

1344M

Връчени бяха сертификати на четири нови биосферни парка на ЮНЕСКО

121k


       Работно заседание на Националния комитет (НК) по Програмата „Човек и биосферата“ на ЮНЕСКО беше проведено днес в МОСВ. На него бяха представени решенията от 29-ата сесия на Междуправителствения координационен съвет (МАВ – ICC) към Програмата „Човек и биосфера“ на 12 – 15 юни 2017г. На сесията съвета взе решение за обявяване на  четири български биосферни парка, отговарящи на съвременните изисквания на Програмата – „Централен Балкан“, „Червената стена“, „Сребърна“ и „Узунбуджак“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

    Днес председателят на Националния комитет – Владимир Владимиров от Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания, връчи сертификатите на новообявените четири биосферни парка на представители на заинтересованите общини Силистра, Асеновград, Карлово, Троян, Антон, Павел баня, Севлиево и Малко Търново.Източник: Радио „Фокус“

КАМПАНИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ НА ОБЩИНА КАРЛОВО

B481  

     Днес (16 ноември) е Международният ден на толерантността. Социален център „По-добре заедно“ към Община Карлово, функциониращ по проект „Да продължим доброто дело“ с № BG05M9OP001-2.004-026-C01, стартира ежегодната си Кампания за толерантност в подготвителните групи на детските градини. Тази година темата е за християнските ценности, обвързана и с 21 ноември- Деня на християнското семейство.
     Специалистите от центъра разговарят с децата за това как трябва да са добри, да помагат на приятелите си, на по-възрастните и у дома; да не се обиждат, да не се нараняват или да взимат вещите на приятелите си, както и да приемат и да си играят с всички деца, независимо от цвета на кожата им, физическото, здравословно или социално положение.
     До 23 ноември ще бъдат обхванати всички 21 детски градини на територията на Община Карлово, като децата получават и подаръци от френските доброволци от корпуса за солидарност "Еurop‘raid". Специалисти от центъра ще вземат участие и в кръглата маса, организирана от СУ "Васил Левски" за 21 ноември в зала „Васил Караиванов“, за да обединим всички институции усилията си за възпитаване в християнските ценности и запазването на доброто.

     Източник: Социален център „По-добре заедно“


Съобщение от 16.11.2017 г.

B480 

     Във връзка със запитвания от страна на граждани, свързани с осъществяването на „Реконструкция и рехабилитация на ул. Александър Стамболийски в град Карлово“, Ви уведомяваме, че обектът не е завършен. Предстои поставяне на хоризонтална и вертикална маркировка на изкуствените ограничители на скоростта и пешеходните пътеки. Обръщаме се към всички водачи на МПС да преминават по улицата с повишено внимание.
      Община Карлово