Община Карлово

Официален сайт

Претендентките в конкурса Царица на Розата се потопиха и в магията на вечерното парти

45k
     Претендентките за Царица на Розата - Карлово 2017 успяха да се потопят и в магията на модерното вечерно парти в ОPIUM day bar. Събитието бе последното от специално организираната тази година програма преди провеждането на конкурса. По време на партито момичетата демонстрираха много красота. Те коментираха предстоящото си представяне и споделиха, че се чувстват още по-мотивирани да участват в конкурса. Най-очакваното събитие в рамките на празника на розата предстои - на 10.5.2017-та в НЧ "Васил Левски"
46k

С Ъ О Б Щ Е Н И Е – 26.04.2017 г.

Untitled 3

     Билети за конкурса-спектакъл “Царица на Розата – Карлово 2017”, който ще се състои на 10.05.2017 г. от 19.00 часа в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г.”, ще бъдат пуснати в продажба от 3-ти май /сряда/. Билетите могат да се закупят всеки делничен ден от 08.30 часа до 17.00 часа от касата на община Карлово, която се намира в Информационния център на административната сграда. Цената на билета е 5 лв.

Регионално състезание, организирано от Джуниър Ачийвмънт, се проведе в Карлово

B384

     В камерната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г.” бе открито регионално състезание, което е част от националната квалификация за Националното състезание “Най-добра учебна компания на България”, организирано от Фондация Джуниър Ачийвмънт България. Учебната компания представлява учебна фирма, чрез която учениците изучават с практически опит основата на свободното пазарно стопанство и как оперират фирмите.
     За първи път община Карлово е домакин на състезанието, след като през месец януари тази година бе подписано споразумение за партньорство и сътрудничество между двете организации. Регионалният панаир на учебните компании бе открит от заместник-кмета на община Карлово Антон Минев. Той пожела на всички участници успех в състезанието и да победят най-добрите, креативни и иновационни идеи, които учениците са изработили.
     Регионалните състезания се провеждат за пета поредна година. В тях участват 134 учебни компании, които са разделени в четири динамични региона. На състезанието в Карлово взеха участие компании от 25 училища. СУ “Васил Левски” гр. Карлово представи три учебни фирми, а СУ “Христо Проданов” гр. Карлово представи една учебна фирма. Участниците в състезанието бяха оценени от компетентно жури в два тура. Единият представляваше интервю с учениците, което се проведе на щандовете, а вторият – презентация на сцената. След представянето на всички екипи, журито определи 10-те финалисти, които продължават своето участие в Националното състезание “Най-добра учебна компания на България”, което ще се проведе през юни месец в град Варна. Две учебни компании “Пандора” и “Калиопа” от СУ “Васил Левски” гр. Карлово се класираха за националното състезание и бяха наградени със сертификати.

B385

Работна среща на тема „Взаимоотношенията между ученици и учители”

    1465g
       На 25.04.2017 г. в зала „Васил Караиванов” на община Карлово се проведе работна среща на тема „Взаимоотношенията между ученици и учители” .
    Лекция изнесе обществения възпитател към МКБППМН Карлово – Христо Шекеров. Присъстваха учители, педагогически съветници, психолози и обществени възпитатели.
    Г-н Шекеров очерта структурата и  особеностите на взаимоотношенията между учители и ученици, от какво се определят тези взаимоотношения. Той посочи примери от своята дългогодишна практика на учител и директор.
   В дискусията след лекцията участниците изказаха мнение, че не може да има стандартна форма на взаимоотношения между учител – ученик. Когато разглеждаме тези взаимоотношения трябва да се има предвид конкретната педагогическа ситуация и индивидуалните особености на ученика, за да бъде общуването пълноценно. 

Открит урок на тема „НеТолерантност на шофирането в нетрезво състояние“

1108M
     Сдружение "Млади, активни, креативни", съвместно с “Перно Рикар България” ЕООД и Общинска библиотека гр.Карлово организираха открит урок на тема “ НеТолерантност на шофирането в нетрезво състояние” на 24 Април 2017 г. в зала “Васил Караиванов” в сграда на Община Карлово. Ученици от всички средни училища в гр.Карлово и Сопот взеха участие в урока и имаха уникалната възможност да дискутират по темата чрез един нетрадиционен, неформален метод на директно участие в представените сценки, съвместно с гостуващите актьори. Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово и председател на Комисията по безопасността на движение в Община Карлово поздрави учениците и засвидетелства загрижеността си за безопасността на движение на всички участници, независимо дали са шофьори, пътници или пешеходци.  Специални гости на открития урок бяха известният български актьор Александър Сано и актьорите от комедийна трупа „Нема к‘во“ -  Георги Николов – Жорони, Калин Кирилов и Венсант.  Група „Нема к’во” представлява иновативна комбинация от stand-up комедия и close-up илюзия, обединени в едно атрактивно и забавно шоу. Комедиантите Жорони и Калин Кирилов засягат фундаментални теми от ежедневието, в които всеки може да се припознае, а илюзионистът Венсан успява да измами човешките сетива, превръщайки обикновените неща в магия.  Темата за нулева толерантност към шофирането в нетрезво състояние беше представена от актьорите по невероятно достъпен начин чрез разиграване на битови сцени от ежедневието и въвличане на присъстващите ученици.  Алекандър Сано  дискутира с учениците темата и в заключение каза „Не пия, не пуша, не употребявам наркотици и въпреки това живея прекрасно! Да пиеш и след това да шофираш е тъпо!“. В края на урока всички желаещи си взеха автограф и се снимаха за спомен с актьорите. 
   Урокът се осъществи с подкрепата на компанията за производство на висококачествен алкохол и вина “Перно Рикар България” ЕООД гр.София, в следствие на поетия към обществото социален ангажимент за промотиране на отговорна и умерена употреба на алкохолни напитки, особено сред младите хора.  Компанията произвежда късометражния, игрален филм “Моментът никога не е само един”, разработени за техния проект “Шофиране = Отговорност“, а Александър Сано играе главната роля в него.Присъстващите имаха възможността да изгледат филма, който е изключително силен и посланията, които отправя към зрителя по отношение на шофирането в нетрезво състояние и опасностите, които крие то, са много ясни и докосващи. Сдружение „МАК“ с. Куртово има подписано дългосрочно споразумение за съвместна работа с компанията и предоставени пълни права за разпространение на филма и разработените от компанията наръчници. 
   Карлово е един от градовете, които са включени в програмата на актьорите за организиране на кампания по темата „Шофиране=Отговорност“, а Сдружение „Млади, активни, креативни“ и Общинска библиотека гр. Карлово са местните партньори на кампанията.

Източник: Сдружение "Млади, активни, креативни" с. Куртово

1109M
1110M