Община Карлово

Официален сайт

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ДЕЗИНСЕКЦИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КАРЛОВО

ОБЩИНА КАРЛОВО
В изпълнение на чл. 9, ал. 2 от Наредба 15 от 2004 г. за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности
УВЕДОМЯВА:
Жителите на Община Карлово, че в периода от 23.04.2018 год. до 27.04.2018 год. ще се извърши дезинсекция на зелените площи на територията на Община Карлово, с препарат “РОТРИН 200”, който е включен в Регистъра на МЗ за разрешените биоцидни препарати.
Третирането ще се извърши в интервала от 5 ч. до 10, 00 ч. и от 19,30 ч. до 24,00 ч. , съгласно горецитираната Наредба.
До всеки обработен обект ще бъдат поставени указателни надписи с текст: Внимание! Пръскано е с отроваи отбелязана дата на пръскането и карантинния период.
ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА

Съобщение 17.04.2018 г.

Untitled 3

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,
   Във връзка със започналата реконструкция и рехабилитация на ул. „Водопад“ в гр. Карлово, е необходимо фирма „Чистота“ да прибере всички кофи за смет, намиращи се в частните имоти и пред жилищните сгради по цялата улица.
   По време и след приключване на ремонта, гражданите живущи на улица „Водопад“, ще използват поставените контейнери тип „Бобър“ на следните места: кръстовището на ул. „Водопад“ с ул. „Цар Асен“, кръстовището на ул. „Водопад“ с ул. „Юмрукчал“ под кафе-аператив „Мон ами“ и кръстовището на ул. „Водопад“ с ул. „Цар Петър“ до Общинска данъчна служба.
    Благодарим за проявеното разбиране!
Община Карлово

Победа за Футболен клуб Войнягово

1806g
       На 14 април 2018 г. Футболен клуб "Войнягово", община Карлово с треньор Минчо Табанлиев гостува на Футболен клуб „Динамо”, община Пирот, република Сърбия.
       Достойно с победа 3 :2 бе представена община Карлово от ФК "Войнягово", а голмайстор с 3 попадения бе Илия Козичков.
       Бяха договорени разменни гостувания като организатор и участник бе Коста Димитров от Клуб "Левски" ветерани Карлово .

Д-р Емил Кабаиванов се срещна с жителите на улица „12-ти април“ в Карлово

1504М
   Инициативни граждани, живеещи на улица „12-ти април“, поканиха кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов на среща по повод днешната знакова дата - Международен ден на космонавтиката, на която е наименувана улицата. По стар български обичай той бе посрещнат с питка и сол и разговаря с живущите на улицата по наболели техни проблеми. Жителите се възползваха от възможността и поставиха въпроси от различно естество, като: натовареното движение по тесните улици в района, поддържането на зелените площи, проблеми свързани с екологията, поддържането на обществения ред в квартала. Кметът се допита до жителите за предложения, относно бъдещото оформление на обособена площадка, намираща се в края на улица "12-ти април“. 
   На срещата с гражданите д-р Кабаиванов се запозна с тези и други проблеми, за които ще бъдат взети необходимите мерки за тяхното разрешаване от страна на общината или ще бъдат сигнализирани другите отговорни институции.

1505М

1506М