Община Карлово

Официален сайт

Ученици от СУ "Христо Проданов" - гр. Карлово в Европейския Парламент в Страсбург

1091M
   Ученици от СУ "Христо Проданов" - гр. Карлово ще представят училището, града ни и България в Европейския Парламент в Страсбург за втори пореден път след изявата си от 2013г. 
   Отборът на СУ "Христо Проданов" - Карлово, демонстрирайки интелект, перфектен английски и отборен дух, завоюва квота за участие в програмата "Евроскола" на Европейския Парламент в Страсбург. Състезанието, за области Пловдив и Пазарджик, се проведе на 1 април 2017г. в гр. Пазарджик под егидата на Информационното бюро на Европейския Парламент в България. 
Училището ни беше представено с отбор от седем ученици от десети и единадесети клас - Профил "Природоматематически" - Информатика и ИТ с интензивно изучаване на английски език в състав: Тихомира Грошева, Иван Фимов, Любомир Вълев, Мария Шахънска, Васил Стоянов, Никола Николов и Васил Фитфов с ръководители Николина Данова и Янка Минева. 
   Възпитаниците ни демонстрираха отлични познания и умения за динамичен дебат по актуални европейски теми, формулираха ясно тезата си на български и английски език, като я подкрепиха с аргументирани доказателства. Задълбоченото познаване и интерпретиране на фактите и способността им да мислят аналитично при отговорите на зададените им въпроси, бяха високо оценени от журито. 
  Спечелвайки състезанието, отборът ни извоюва квота за 24-ма ученици по програмата Евроскола, която предоставя възможност на участниците ни да прекарат един незабравим ден в Европейския Парламент в Страсбург на 11 май 2017г. Представителите ни ще участват в симулация на работата на парламента, като разискват и "гласуват" резолюции и въпроси от интерес за Европейския съюз. 
  От мига, в който пристигнат в ЕП в Страсбург, учениците престават да представляват своето училище и стават част от многоезичните работни групи. 
   Пожелаваме успех на нашите представители и нека не престават да следват мечтите си!
Източник: СУ "Христо Проданов"

Алея на пролетта

     
  25k
  Центъра на Карлово е вече с нова великденска украса - "Алея на пролетта". 
В инициативата на Младежкия център - Карлово и Ротари клуб - Карлово 
отново се включиха всички училища в града (СУ "Васил Левски", СУ "Христо  Проданов", ОУ "Кирил и Методий", ОУ "Райно Попович", ПГ "Братя Евлогий и  Христо Георгиеви", ПГ по ЖПТ "Христо Смирненски"), както и Социален център "По-добре заедно" и Учебен център "Интелект". На всяко дръвче има  табелка с името на училището/организацията, която го е украсила.
  За подготовка на украсата участниците получиха от Ротари клуб - Карлово цветни ленти и яйца, но на всяко дърво има и допълнителни арт-идеи, реализирани от децата и младежите.
  Благодарим на всички за активното 
участие и за това, че допринасят за пролетно настроение и позитивни емоции в града ни. От Ротари клуб-Карлово почерпиха всички с вкусни великденски козунаци.
   Желаем весели и светли великденски празници на всички!
   Източник:  
   Социален Център „ По-добре заедно „


24k    26k

НАГРАДИ ЗА ДЕТСКА ФОЛКЛОРНА ФОРМАЦИЯ „РОЗОВА ДОЛИНА” ОТ КОНКУРСА „ДИНЬО МАРИНОВ”, ГРАД ВАРНА

  1446g
     В концертната зала на Санаторно оздравителния комплекс „Камчия” край град Варна се проведе ХХІІІ Национален детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов”. В трите конкурсни дни – 31 март, 1 и 2 април 2017 година, жури с председател Димитър Христов- главен диригент на оркестъра за народна музика на Българското национално радио изслуша над 500 певци и инструменталисти от цялата страна. Детска фолклорна формация „Розова долина” при Народно читалище „Васил Левски-1861г.”, Карлово с ръководител Велина Иванова също взе участие в конкурса. Четири награди завоюваха карловските деца:
ІІ награда – за Никол Гаджева
ІІІ награда – за Филип Пенев
Поощрение – за Никола Цолев
Поощрение – за Дияна Гатева.           
Източник:
НЧ „Васил Левски – 1861г.”        

Освещаване на храм „Св. Йоан Предтеча“ в село Куртово

    1445g
     Няколко десетки миряни от цялата околия присъстваха на официалното освещаване на храм „Св. Йоан Предтеча“ в село Куртово на 02.04.2016 г. След  дълги години чакане, днес за първи път селото бе огласено от църковен камбанен звън, приканващ жителите да прекрачат прага  на новия храм и да запалят свещичка за здраве.
   Благодарение на усилията на кмета на селото Станимир Станчев и кмета на Община Карлово –д-р Емил Кабаиванов, представители на Пловдивска митрополия, посетиха храма преди 10 дни и заявиха готовност да бъде осветен. Със задружни усилия на всички жители на селото, храмът бе подготвен за предстоящото освещаване, а в двора грейнаха градинки с пролетни цветя. Строежът на храма е започнал през 2001 година и е построен с много дарения и доброволен труд.
   Днес е голям празник за село Куртово. Жителите са щастливи, че за предстоящите великденски празници ще имат действащ християнски храм.
Източник:
Кметство село Куртово