Община Карлово

Официален сайт

Съобщение на БЧК – Карлово

1264М
    От 29.09.2017 г. БЧК – Карлово стартира кампания за събиране на дрехи (нови и употребявани). Гражданите, които желаят да предадат непотребни дрехи, могат да го направят в склада на БЧК на бул. „Освобождение“ №28, всеки работен ден от 08.30 до 14.30 ч. без обедна почивка.  Желателно е дрехите да бъдат чисти и опаковани в найлонови чували или чанти. Кампанията ще продължи до 20.10.2017 г. 

Кметът д-р Кабаиванов проведе работна среща с представители от Грузия

B439

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с представители от Грузия. Делегацията, водена от Тимур Валилуев – ръководител отдел “Стратегии и иновации” към Сокар газ Грузия, посети община Карлово, за да се запознае с технологията Виртуален газопровод, чрез която се захранва градската газова мрежа и всички нейни потребители. Освен технологичните решения,  въвеждани от Си Ен Джи модул Системс и Карлово Газ, д-р Кабаиванов запозна гостите и с инициативата община Карлово да учреди Общински възмезден еко фонд, който ще се формира от дарения на газоразпределителното предприятие. С тези дарения ще се възмездява общинският бюджет за намалението на имотния данък на собствениците на имоти, преминали на отопление с природен газ.
     Други общини, които са заимствали от технологията Виртуален газопровод, използвана на територията на община Карлово, са община Струмица, представена от тогавашния кмет, а сега премиер на Македония - Зоран Заев; община Прищина, Косово, както и гръцката национална газова компания ДЕРА.
           Карлово получи Сертификат от ЮНЕСКО

1261M
       Министърът на околната среда и водите Нено Димов изпрати писмо до кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, с което го информира, че съгласно решенията от 29-та сесия на Съвета на Програмата „Човек и биосфера“, провела се в централата на ЮНЕСКО в Париж, „Централен Балкан“ е обявен за един от четирите нови български биосферни парка. Другите три са: „Червената стена“, „Сребърна“ и „Узунбуджак“. Съгласно доклада от Сесията на програмата, „Централен Балкан“ и останалите три парка се включват в Световната мрежа на биосферните резервати. Те са оценени, като отговарящи на съвременните изисквания, а директорът на Програма МАВ –
ICC Цюнли Хан изразява поздравления към заинтересованите страни. Към писмото е приложен Сертификат - Биосферен резерват „Централен Балкан“, подписан от Генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. От Секретариата на Програмата МАB предстои да изготвят специфични лога за всеки от 4-те биосферни парка. Към Сертификата е приложено и писмото от директора на Програма МАБ, с което информира председателя на Националния комитет по Програмата Владимир Владимиров за решението на МАВ – ICC.
      Община Карлово е една от първите общини в България, която с решение на Общинския съвет, взето през юни 2015 г., се включва в създаването на съвременен биосферен парк в района на Централен Балкан.

1262M

Представления за деца по безопасност на пътя

    1620g
       По покана на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към община Карлово на 26.09.2017 г. бяха изнесени две представления „В страната на знаците” от Театрална формация „Малчуганче” – гр. София. 
Децата от подготвителна група при ДГ „Васил Левски” и ДГ”Първи юни” – гр. Карлово се забавляваха с актьорите Вера Среброва, Валентин Балабанов и Рени Зарева. Те по атрактивен начин показаха, че за правилното движение по пътя трябва да има правила и закони и какво се случва ако всеки прави каквото си иска. Инициативата е във връзка с Програмата на МКБППМН за превенция на безопасното движение на пътя.
Източник: МКБППМН