Община Карлово

Официален сайт

Министър Ивайло Московски: Христо Ботев е една от най-почитаните личности в българската филателия, с повече от 25 издадени пощенски марки

1686g
           Сто и седемдесет годишнината от рождението на Христо Ботев бе отбелязана днес с валидиране на пощенска карта. Печатът на изданието бе поставен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кмета на София Йорданка Фандъкова,  председателя на Общонародната фондация „Христо Ботйов“ Боян Ботйов и художника на проекта Стоян Дечев.
      „Христо Ботев е една от най-почитаните личности в българската филателия, с повече от 25 издадени пощенски марки. В годината на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, със събития като днешното валидиране, изпращаме послание за нашите национални ценности“, заяви министър Ивайло Московски.
     Картата има и колекционерска стойност, тъй като пресъздава за първи път портрет на Христо Ботев, нарисуван от известния български художник Александър Поплилов.

Източник: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията 

1685g

ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ ПО ПОВОД 170 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ

1684g
       По повод тържествата посветени на 170 години от рождението на Христо Ботев са получени поздравителни адреси от: Дора Христова народен представител от ПГ на ПП "Воля" в 44-то Народно събрание, Йорданка Фандъкова кмет на София, д-р Емил Караиванов кмет на община Асеновград, Корнелия Маринова кмет на община Ловеч, подполк. Димитър Мерудийски началник на военно формирование 22680, генерал-майор Груди Ангелов началник на Военна академия "Г. С. Раковски", София Янчева-Олева председател на УС на НАСО РБ и секретар на община Благоевград. 

МЛАДЕЖКИЯТ ЦЕНТЪР ОТЛИЧИ НАЙ-АКТИВНИТЕ МЛАДЕЖИ - ДОБРОВОЛЦИ ЗА 2017Г.

    1394M
   На доброволческо парти в клуб "Дахад" в края на 2017г. Младежкият информационен център - Карлово, който е и Евродеск точка за региона, отличи най-активните младежи-доброволци за 2017г. Събитието бе част от инициативите за Международния ден на доброволеца и се организира с подкрепата на програма Евродеск. 
   Доброволец на годината е Денислава Колева  от СУ „ Васил Левски“. Тя получи отличието  за активното и включване във всички инициативи на центъра,за участието и в изграждането на "Якото място" в Карлово и за това,че сама инициира и организира, заедно с УК „ДЕНК“ младежкото събитие "Раздвижи се Карлово" на 13.10.2017г. Тя получи и допълнителна награда от Модна къща "Бандерол" - ваучер за пазаруване. 
   Изминалата 2017 бе наситена с младежки доброволчески дейности като: „Алеята на пролетта“, „Мостът на влюбените“„Дни на добри дела“, „Изграждането на „Якото място“ в Карлово, спортните събития„Активна събота“, „Време е да се раздвижим“,„Базарът на общностите“, младежко проучване за жените във властта, Проектът по европейска доброволческа служба „Загрижени младежи“,проектът „Кажете „НЕ“ на агресията и езикът на омразата, а „ДА“ на толерантността и взаимното разбирателство“, коледният празник „От младежите за децата на Община Карлово“ и международни проекти на различни теми.
Източник: Младежки информационен център - Карлово

1395M
1396M

Традиционен ритуал „КЪПАНАК” в кв. Сушица, гр.Карлово

1683g
       На 7 януари /Ивановден/ от 11.00 часа в карловския квартал Сушица ще се проведе традиционния обичай „КЪПАНАК” /къпане на булка/, който се провежда всяка година на Дръндевата чешма. Вековната традиция повелява навръх Ивановден да се окъпят всички жени, които през изминалата година са се омъжили, а след тях за здраве в ледената вода влизат и всички именици.
         Събитието е организирано от НЧ” Васил Левски 1927” Сушица.

Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ връчи Годишни сертификати за най-добро партньорство

Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров” - Карлово за втори път връчи своите Годишни сертификати за най-добро партньорство през годината. Традицията продължава и през 2017 г. да удостояваме с приз партньорите, с които работим за по-добра и ефективна работа на културната институция. Успехът се дължи на добрата работа и на доброто отношение на хората, казва директорът на Библиотеката Мирослав Колев. 
   Най-ценното човешко качество е добра дума. За това,за цялостното сътрудничество през отиващата си година, благодарим за добротата взаимовръзката с библиотеката, като през 2018 г. си пожелаваме още повече добри партньори и човеци, които благородно да ни подкрепят.

Източник: Общинска библиотека "Д-р Иван Богоров" 
1390M
                                                   1391M