Община Карлово

Официален сайт

В Бухаловия хан откриха изложба „Пробуждане“

1102М
   Младата карловска художничка Мария Генова откри снощи в Бухаловия хан своя самостоятелна изложа „Пробуждане“. Тя представи картини, които вдъхновяват със своето пролетно настроение. Цветя и стари карловски къщи са основните теми в изложбата на даровитата художничка. Сред гостите и приятелите, които дойдоха да поздравят Мария Генова, бяха заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев и заместник-командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков.
   Мария Генова е родена в Карлово. Завършила е Академията за музикално танцово и изобразително изкуство в Пловдив. „В момента живея и творя в Лондон, но редовно се връщам в родния град и с удоволствие правя подобни изяви“, споделя художничката.

1100М
1101М

Претендентките за Царица на Розата-Карлово 2017 посетиха Шато Копса

40k
      Претендентките за Царица на Розата-Карлово 2017 посетиха Шато Копса - една от малкото новосъздадени фамилни изби в България, която обхваща изцяло процеса на правене на виното.
     Момичетата бяха посрещнати от любезните домакини на Шато Копса, които първо ги отведоха в самата винарска изба на комплекса. Там те им  разказаха за историята на виното, а след това им показаха нагледно как се прави дегустация на вино.
       Девойките бяха очаровани  от комплекса и възхитени от историята на виното.
41k

Великденски празник на социален център „По-добре заедно“

B378
     На 13.04.2017 г. децата, ползватели на услугите на Социален център „По-добре заедно“ в гр. Карлово, украсиха двора на центъра с великденски мотиви. С кошнички в ръка и много настроение те събираха предварително скрити из двора „яйца“, играха щафетни игри и се забавляваха. Всички участници в празника получиха великденска почерпка от шоколадови зайчета, курабийки, сок и козунак.

Възстановени са проблемните участъци от пътната настилка на Републикански път I – 6

37k

     Днес на 13.04.2017г. община Карлово приключи възстановяването / изкърпване/  на пътни настилки по текущ ремонт и поддържането на участъците от републиканските пътища в границите на населените места :
   -   І-6 -  ул. „Ген. Карцов” и бул. „ Освобождение” в град Карлово;
   - ІІІ–607 -  ул. „Юмрукчал” в град Калофер.
    В изпълнението на дейностите по Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища през 2017г. между Агенция пътна инфраструктура и община Карлово.
38k

Претендентките за Царица на Розата бяха на официален обяд в ресторант, чардак и двор “Едно време”

B374

     Претендентките за Царица на Розата – Карлово 2017 г. бяха на официален обяд в ресторант, чардак и двор “Едно време”. Управителката на заведението Сузана Моллова изнесе лекция на момичетата, свързана с етикета за хранене и начина на поведение на обществени места, присъщо за дамите. На девойките беше поднесено 4-степенно гурме меню, включващо салата, предястие, основно и десерт. Младите момичета останаха очаровани от великолепното меню и споделиха, че са най-впечатлени от вкуса на основното ястие и десерта, който представляваше домашен сладолед Нуга.

B375