Община Карлово

Официален сайт

Поздрав от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов по случай Великден

137k   Уважаеми съграждани,
    Скъпи карловци,

  В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, се обръщам към Вас с пожелания за здраве, щастие и благоденствие.
  Великден носи в себе си най-ярките послания за нов живот, вяра, любов и съпричастност. Христос възкресе за всички нас, за да бъде животът ни пълен с радостни мигове и нови надежди!
   Нека изпълним сърцата си с мир и любов, с радост и топла човешка взаимност. Да посрещнем празника с преклонение пред човеколюбието на Спасителя. Нека доброто да ни води в помислите ни! И нека Божията благодат бъде над Вас и Вашите семейства!

   ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!


  
В община Карлово бяха засадени 170 фиданки по повод годишнината от рождението на Христо Ботев

1795g
      Община Карлово осигури 170 дръвчета /явор и чинар/, които бяха засадени на различни места в града и населените места от общината. Инициативата е по повод обявяването на настоящата година за Година на Ботев. В акцията се включиха лекари и специалисти от „Медицински център 1“, Общинска библиотека „д-р Иван Богоров“ и граждани изявили желание. Служителите от общинска администрация засадиха дръвчета на следните обекти: Детската площадка в квартал „Иван Ночев“, ул. „Водопад“ 12, градинката пред Данъчна служба, парк - северно от пазара до светофара, градинката около параклис „Св. Марина“, парка на ул. “Опълченска“, ул. „Иван Вазов“ – запад, ул. „Република“, градинката пред Община Карлово.
     Благодарим на специалистите от „Медицински център 1“, служителите от библиотеката и инициативните граждани, които участваха в акцията по залесяване и отдадоха своята признателност към великия Ботев.
        Отправяме апел към всички да опазват засадените фиданки и да полагат грижи за тях.
1794g

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА ОТ СОЦИАЛЕН ЦЕНТЪР „ПО-ДОБРЕ ЗАЕДНО“ КЪМ ОБЩИНА КАРЛОВО

1497M
    На 4.04. 2018
г. Социален център „По-добре заедно“, функциониращ по проект „Да продължим доброто дело“ на Община Карлово с №BG05M9OP001-2.004-0026-C01, организира Великденски празник за своите редовни потребители. 
    С кошнички в ръка децата търсиха „шарени яйца“ из двора на центъра, украсяваха с изработени от тях яйчица храстите и дръвчетата в двора, забавляваха се и играха на воля. 
ВЕСЕЛИ И СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!

1498M 1499M


1500M
1501M
Източник и снимки: СЦ "По-добре заедно"

ПЕТ НАГРАДИ ЗА ДФФ „РОЗОВА ДОЛИНА”

1495M
    В
сяка пролет в залите на НУФИ „Филип Кутев“-гр.Котел, се провежда националният конкурс „Песенна дъга над Кутев“. И тази година на 1 април над 300 фолклорни таланти от цялата страна се събраха, за да се надпяват и покажат своите умения в различните възрастови групи и категории – народно пеене и народни инструменти!
   За най-талантливите изпълнители в четвърта възрастова група, Министерството на културата осигурява годишни стипендии по програма за даровити деца! Затова и конкурсът в Котел е един от тези, с високи , но и равнопоставени критерии към участниците - най-важното е показаното от таланта на децата!
   Школата на Велина Иванова в Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово е позната в училищата в България, изучаващи фолклорни изкуства. В момента в НУФИ „Филип Кутев”, гр. Котел се обучават нейните възпитанички Надежда Чилингирова и Христиана Чилингирова.
Пет деца от тази школа достойно представиха града ни, като завоюваха пет награди.
Втора възрастова група :
- Никол Карамфилова Гаджева и Яни Алексиев Чилингиров – 1-во място
- Елена Христова Джакова – 3-то място
- Йоан Александров Иванов – поощрение
Трета възрастова група :
- Филип Славчев Пенев – 2-ро място.
Ръководството на Народно читалище „Васил Левски-1861г.” Карлово изказва благодарност за съпричастност на Община Карлово и на талантливите музиканти Николай Таслаков, Павел Мавродиев, Павлин Христов и Пламен Тодоров, които съпровождаха изпълненията на децата.
Източник: НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

1496M

Съобщение на БЧК – Карлово

1494М
    От 04.04.2018 година в пункта на БЧК – Карлово, намиращ се на бул. „Освобождение“ № 28, започва раздаването на хранителни помощи - ІІ транш за най-нуждаещите се лица. Всеки правоимащ ще получи помощта срещу документ за самоличност и подпис. 
   Раздаването на хранителните продукти ще бъде всеки работен ден от 09.00 да 14.00 часа без почивка и ще продължи до 04.05.2018 г.