Община Карлово

Официален сайт

Благотворителен коледен концерт в с. Куртово

B515 

     Самодейците и гостите на НЧ "Пробуда-1933" Куртово участваха в благотворителен коледен концерт. Малките коледарчета от гр. Баня - ОУ "Неофит Рилски" с класен ръководител Иванка Иванова благословиха жителите на селото за здраве и берекет през новата година. Габриела Гънчева от с. Васил Левски вдигна публиката на крака с невероятния си глас, а гайдарчетата от Калофер Антон Тонев и Генко Стойков получиха заслужени аплодисменти за изпълнената гайдарска сюита. Танцовата трупа на читалището също се представи достойно и зарадва публиката с много хорца. Малките самодейци към читалището представиха пиесата "Приказка за доброто", пяха много коледни песнички и накрая бяха посетени от добрия старец Дядо Коледа, който ги зарадва с много изненади и подаръци.
     По време на концерта бяха набрани 682 лв., които ще бъдат предоставени за лечението на Иван Дишев, който се възстановява след много тежка катастрофа.
     Кметство Куртово и читалище "Пробуда-1933" благодарят на всички, които подкрепиха благородна кауза, дариха от сърце и с мислите си изпратиха много положителна енергия на нашия близък, роднина, приятел, Иван!
      Пожелаваме на всички весели и благополучни коледни и новогодишни празници! Бъдете живи, здрави и благословени!!!
     Източник: Кметство с. Куртово

КОЛЕДЕН ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА НА ОБЩИНА КАРЛОВО

B514 

     С много игри, танци, забава, бой със "снежни топки" и детски смях премина Коледния празник под надслов "От младежите за децата на Община Карлово", който Община Карлово и Младежкия информационен център организираха за децата на общината.
     На 23.12.2017 /събота/, въпреки студеното време, площадът на град Карлово/до къщичката на Дядо Коледа/ се изпълни с детски смях и усмивки. 
     Децата и младежите бяха поздравени от заместник-кмета на Община Карлово Стойо Карагенски, а талантливата Мария Петрова (полу-финалист в Х-фактор) създаде коледно настроение с ангелския си глас. Работливите еленчета (към Младежкия център в Карлово) бяха подготвили игри, награди и изненади за децата. А, Дядо Коледа и Снежанка не смогваха да раздават подаръци за децата, осигурени от Община Карлово и Програма "Евродеск“.
      Кака Пами от Pam's Parties затопли всички със забавна танцова програма, а младежкият Дядо Коледа бе най-отпред на танците. Дни преди празника работливите еленчета обиколиха и Социалните центрове на Община Карлово и занесоха подаръци и на децата и младежите в неравностойно положение, за да е Коледата весела за всички.
     Източник: Младежки информационен център

Промяна на работното време за отдел “Местни данъци и такси

УВАЖАЕМИ ДАНЪКОПЛАТЦИ,

В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ УКАЗАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ ДИРЕКЦИЯ “ДЪРЖАВНО СЪКРОВИЩЕ” Д Д С № 0 6 /0 5. 1 2. 2 0 1 7 г.

О т н о с н о : Годишното приключване на банковите сметки на бюджетните организации за 2017 г. и въпроси, свързани с банковото обслужване през 2018 г. ВИ УВЕДОМЯВАМЕ ЗА

промяна на работното време за отдел “Местни данъци и такси“ ГР.КАРЛОВО, УЛ.“ПАРЧЕВИЧ“ №8А
 

НА 29.12.2017Г. - ОБСЛУЖВАНЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИ И ПЛАЩАНИЯ НА МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ОТ 08.15 ДО 11.00 ЧАСА
 

НА 02.01.2018Г. РАБОТНОТО ВРЕМЕ ЩЕ Е ОТ 11.30 ДО 17.00 ЧАСА

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ МОЛЯ ПОЗВЪНЕТЕ НА СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ:

0335/54 696, 54 697, 54 698 и 54 693

GERB KARLOVO

Благотворителна Коледа в село Розино

B512 

     За поредна година под патронажа на кмета на с. Розино – Ангел Шаламанов се организира благотворителна инициатива за събиране на средства и помощи за деца, останали без родители. Тази година се включиха и победителките в „Царица на розата“ гр. Карлово: Елисавета Стоенчева (2006 г.), Николета Сотирова (2009 г.), Милиана Танчева (2012 г.).
      Поздрав към всички отправиха коледарите при ДГ „Ана Козинарова” – с. Розино.
     Приветствени слова отправиха Царица на розата гр. Карлово - Николета Сотирова, кметът на село Розино - Ангел Шаламанов и  директорът на ОУ ”Хр. Г. Данов”- Таня Караколева.
     Източник: Кметство с. Розино

B513

Карловската болница получи дарение на апаратура

 
1388М    Благотворителна инициатива събра средства, с които бе закупен апарат – Флебопреса, необходим на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ за следоперативно лечение на рак на гърдата. Идеята за дарението е на Ротари клуб – Карлово, активно подкрепена със средства от кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков, бизнесмените Христо Христев, Любо Белперчинов и Петър Даскалов. В набирането на средства се включиха и служителите на общинска администрация, което ще помогне закупуването на още един такъв апарат, необходим на нуждаещите се пациенти. Флебопресата, която ще бъде в отделението по физиотерапия, ще спести много време и средства на оперираните жени, които до сега се е налагало да ходят по няколко пъти в седмицата до Пловдив, за да го ползват. Днес апаратът беше предоставен на управителя на болницата д-р Христо Пелев. Той благодари за дарението и за помощта на общинските съветнички Павлина Брайкова и Ерма Попова – активно съдействали за реализиране на инициативата.
    Председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков благодари на д-р Кабаиванов за това, че са се обединили около една жизненоважна кауза и по негово предложение в нея се включели карловските бизнесмени. Началникът на отделението по „Физиотерапия и рехабилитация“ д-р Иванов благодари за предоставения апарат, което от своя страна ще увеличи контингента на отделението, защото до този момент тези пациенти не са могли да ползват услугите на отделението. 
    Д-р Кабаиванов благодари на тримата бизнесмени, които винаги се включват в благотворителни инициативи и заяви: „С такива хора, нашият град винаги ще върви напред“. Той пожела на всички спокойни и весели празници и щастливо посрещане на Новата година.

1387М


1389М