Община Карлово

Официален сайт

Обръщение на д-р Емил Кабаиванов по повод Великден

B373

     Уважаеми съграждани,
    
Скъпи карловци,

     Обръщам се към Вас в навечерието на най-светлия християнски празник - Възкресение Христово, за да ви пожелая здраве, щастие и благоденствие – на Вас и на всички Ваши близки.
    
За нас, българите, Великден не е само религиозен празник, но и възможност да запазим обичаите и традициите, които сме получили от своите родители и които ще предадем на следващите поколения. Великден е част от българската национална традиция, празник, който ни е съхранил през вековете и годините на подтисничество.
     Нека в светлите за всички християни дни да се върнем отново към смисъла на Христовата вяра, към изконните ценности за вярата, любовта и разбирателството помежду хората. В днешния свят на насилие, бедност и несигурност, това е време, в което да отворим сърцата си за светлината и да си напомним да бъдем по-добри християни и по-добри хора и по-добри българи.

     Д-р Емил Кабаиванов

    
Кмет на Община Карлово

Претендентките за Царица на Розата - Карлово 2017 посетиха “Старинно Карлово” и „Българска Роза“ АД

34k

   Претендентките за Царица на Розата-Карлово 2017 посетиха Туристически комплекс “Старинно Карлово” и най-престижното предприятие, произвеждащо парфюмерия и козметика „Българска Роза“ АД . Денят на момичетата започна с вълнуваща,  професионална фотосесия както и видеозаснемане.
   Девойките посетиха първо една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс “Старинно Карлово” – „Бухаловия хан“. Момичетата, придружавани от аниматори, направиха културно-туристическа  обиколка, която включваше къщите „Райно Попович“, „Белият двор“ и “Патевата къща” - в която господарката е карловската маслодайна Роза.
   След тази обиколка се отправиха към „Българска роза“ АД, където продължиха да изучават културата и предназначенията на българската маслодайна Роза. Те бяха посрещнати изключително гостоприемно от търговския директор на предприятието Борислав Чернаев и неговия екип, които чрез изнесена беседа, обогатиха знанията на момичетата за „Царицата на цветята - Розата“. Широкото й предназначение и разпространение в козметичната, хранително-вкусовата и парфюмерийната промишленост удивиха момичетата. Те имаха възможността да се доближат и да дегустират много от козметичните продукти на „Българска Роза“АД и да се докоснат до същината на обработване на Розата.
33k

Общински служби ще работят и по празниците, търсете ни при нужда

1454g
    Консорциум „Чистота Карлово”, извършваща сметосъбиране и почистване в община Карлово, през празничните дни ще работи по график без почивка в петък и понеделник . Ще бъде организирано почистването на цялата община. Днес се извършва косене на зелените площи в парк „Водопад”, а през следващите дни ще се извърши косене на прилежащите части в храм „Св.Николай” и храм „Св.Богородица” Карлово. Община Карлово вече разполага със собствена автовишка,  и се извършва подмяна на осветителните тела. Работи  се в селата Богдан, Горни Домлян и Слатина.
  Община Карлово започна да  изпълнява възстановяване / изкърпване/  на пътни настилки по текущ ремонт и поддържането на участъците от републиканските пътища в границите на населените места : 
  -   І-6 -  ул. „Ген. Карцов” и бул. „ Освобождение” в град Карлово;
  - ІІІ–607 -  ул. „Юмрукчал” в град Калофер, който е основен път за туристи и гости на града по маршрути:  мъжки манастир, местноста „Паниците” и екопътека към Райското пръскало и хижа „Рай”.
     Гражданите могат да подават сигнали за нередности през почивните дни на телефони – 0335/54 555 и  0896 686 704 - оперативни дежурни при община Карлово. 

14 кандидатки ще участват в конкурса-спектакъл Царица на розата – Карлово 2017 г.

B368

     Конкурсът-спектакъл Царица на розата – Карлово 2017 г. ще се проведе на 10-ти май от 19:00 часа в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г.”. Тази година 14 девойки ще вземат участие в него и ще се борят за титлата Царица на розата 2017 г. Повечето от момичетата са от община Карлово, а две от тях са представителки на град Сопот и град Стара Загора. По пътя към титлата кандидатките ще бъдат ангажирани с посещението на различни културни и забавни мероприятия. Програмата на младите момичета започва с професионално фото и видео заснемане. След това ще последват посещения на Туристически комплекс “Старинно Карлово”, най-престижното предприятие, произвеждащо парфюмерия и козметика “Българска роза” АД, ресторант “Едно време”, Шато КОПСА и OPIUMdaybar. Участничките в конкурса ще придобият опит и знания, свързани с българските традиции и обичаи, съхранението и приложението на ароматната роза, както и за стила и поведението на официално събитие, нужен на всяка млада дама. Всички мероприятията, в които кандидатките участват, ще бъдат професионално заснемани от фотограф, оператор и телевизионен екип. Целта на тези предварително организирани срещи е момичетата да се опознаят, да придобият самоувереност и опит, да прекарат заедно много незабравими мигове, да се забавляват, за да бъдат подготвени напълно за предстоящия конкурс.
B369      B370
B371

     Повече снимкина участничките в конкурса-спектакъл Царица на розата – Карлово 2017 г можете да видите тук:
https://www.facebook.com/pg/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE-903983429678079/photos/?tab=album&album_id=1301172029959215

Благодарствено писмо до кмета на община Карлово

    В Община Карлово е получено благодарствено писмо до д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово от живущите в блоковете на север от ул. „П. Р. Славейков” в град Карлово.
   „Уважаеми г-н Кмет, сърдечно Ви благодарим за отзоваването и решаване на належащите ни проблеми. Дълги години газихме в локви и кал, връщайки се вечер от работа. Сега от 6 месеца, съзнателни и работливи майстори направиха ремонт край блоковете и улицата, и засяват с райграс  площадките. Още веднъж Ви благодарим сърдечно за проявената отзивчивост към нас и Ви пожелаваме много здраве и загриженост към кварталите на град Карлово” е написано в писмото.