Община Карлово

Официален сайт

От 15-ти септември община Карлово въвежда още една зона за платено паркиране в града

B435

     От 8.00 часа на 15-ти септември община Карлово въвежда зона за платено паркиране на паркинг “Зеленият блок" - кръстовището на улиците "Ген. Карцов" и "Ген. Вл. Заимов", непосредствено до светофара на Общински пазар Карлово. Цената за паркиране в зоната е 1 лев на час при заплащане чрез паркомат или 1,20 лева с ДДС при заплащане с SMS на номер 13335. Платеното паркиране ще бъде за времето от 8.00 до 17.00 часа всеки работен ден. На нарушителите ще бъдат поставяни скоби.
     С въвеждане на зона за платено паркиране община Карлово цели създаване на ред и организация по отношение на паркирането в най-натоварените части на града, което се надяваме да бъде в интерес на гражданите. 


20 години пенсионерски клуб “Детелина” село Каравелово

B433

     Пенсионерски клуб “Детелина” село Каравелово на 13 септември отпразнува 20-годишен юбилей. Повече от 100 членове на клуба присъстваха на празника. Поздравителни адреси и подаръци пенсионерите получиха от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кмета на Каравелово Славка Червенкова, от председателя на ПК ”Детелина” г-н Христо Карайланов, г-жа Иванка Балтова – ръководител на групата за стари градски песни “Детелина” и от местния свещеник отец Рафаил.
     Празника продължи с много песни ,веселие и хора.

Училищата в община Карлово са в готовност за започване на новата учебна година

1244М
  Всички училища на територията на община Карлово са готови за започване на новата учебна година, това каза на пресконференция заместник-кметът Антон Минев. Текущите ремонти в учебните заведения и детските градини са приключили. Продължава ремонтът по енергийна ефективност на сградата на среден и горен курс на СУ „Васил Левски“, който се извършва в съответствие с инвестиционната програма на община Карлово в част – образователна инфраструктура и Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.  По същата програма е предвидено и изграждане на многофункционални спортни площадки в 4-те общински училища на територията на Карлово, а в детските градини в общинския център ще бъдат направени детски площадки.  В момента  се извършват ремонтни дейности в детската градина в с. Розино, където се изгражда нов монолитен корпус за още 2 групи деца. Тези дейности също са заложени в инвестиционната програма на общината. Строежът в детското заведение е пред завършване и то ще бъде отворено на 25 септември. Основен ремонт е направен на детските градини в селата Войнягово и Каравелово, където в дейностите активно са участвали и родители. „Ръководството на община Карлово благодари на всички, които с доброволен труд са помогнали за осъществяване на ремонта“ заяви заместник-кметът.  
   Общият брой на учениците през тази учебна година е 4 887, от които 487 първолаци. Броят на децата, които ще посещават детските градини на територията на общината е 1450.  Като цяло няма тенденция за увеличаване или намаляване на броя на учащите. На територията на община Карлово през новата 2017/2018 учебна година ще функционират 12 общински училища и 8 детски градини с 11 филиала към тях. Като цяло училищната мрежа се запазва. В община Карлово има 3 професионални гимназии. От новата учебна година в ПГ „Иванка Ботева“ гр. Калофер няма да има обучение, тъй като със заповед на министъра на образованието учебното заведение е закрито, тези данни съобщи още заместник-кметът Антон Минев на специалната  пресконференция организирана по повод началото на новата учебна година.
   Ръководството на община Карлово пожелава успешна нова 2017/2018 учебна година на всички ученици, учители и работещи в сферата на образованието.

Започна обновяване на пешеходните пътеки край училищата в Карлово

B432

     Във връзка с началото на учебната година - 15-ти септември започна обновяване на пешеходните пътеки край училищата в Карлово. Целта е да бъдат подсигурени местата за пресичане и безопасността на децата в първия учебен ден.
     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов призовава всички шофьори да бъдат изключително внимателни на 15 септември.


Започна дългоочакваният основен ремонт на пътя Карлово-Баня

B430

     От днес започна дългоочакваният основен ремонт на част от Републикански път II– 64 /Пловдив – Карлово/ в участъка от Кръгово кръстовище – вход/изход Пловдив в гр. Карлово до гр. Баня. Ремонтните дейности предвиждат поставяне на асфалтова настилка и обновяване на прилежащата техническа инфраструктура на пътя. Тротоарните настилки ще бъдат демонтирани и здравите ще се използват в други населени места от общината. Ремонтът се изпълнява от фирма “Пътища Пловдив” АД, имаща договор за текущо поддържане на републиканската мрежа от ОПУ – Пловдив.
     На предстояща официална пресконференция ще бъдат дадени повече подробности относно ремонта.