Община Карлово

Официален сайт

СЪОБЩЕНИЕ НА ДП „НАЦИОНАЛНА КОМПАНИЯ ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“

1493М
    Уведомяваме Ви, че от 08,00 часа до 17.00 часа на 11.04.2018 година ще бъде извършен авариен ремонт на еластичната прелезна настилка тип
STRAIL и железния път в обсега на железопътен прелез на жп км. 155+394 в района на гара Ботев, и шосеен път № ІІІ-641 между селищата гр. Калофер и гр. Баня.
   Ремонтните работи на железния път и прелезната настилка ще се извършат при пълно прекъсване на автомобилното движение, по път ІІІ-641 /Васил Левски – Марино поле/. Движението на Пътни превозни средства ще се осъществява по обходен маршрут:
-       Посока Калофер – Пловдив по път І-6 – гр. Калофер – с. Васил Левски – гр. Карлово – включва се в път ІІ-64 за гр. Баня и гр. Пловдив.
-       Посока Пловдив – Калофер – по път ІІ-64 от гр. Пловдив и гр. Баня – гр. Карлово – включва се в І-6 с. Васил Левски – Калофер.
   Мястото ще бъде сигнализирано съгласно Наредба №3 от 16.08.2010 г. за временна организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците по одобрен Проект за Временна организация и безопасността на движението.

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе среща с розопроизводители от региона

B548 

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с розопроизводители от региона, която се състоя в заседателната зала на община Карлово. Целта на срещата бе да се обсъдят проблемите, свързани с предстоящата кампания за бране на рози, която се очаква да стартира на 20-ти май и да продължи до 10-ти юни.
    Основният проблем на повечето малки и средни розопроизводители е липсата на работна ръка. Те апелираха всички работодатели за съпричастност и по-голяма гъвкавост на отпуските и работното време.
     Представители на най-големите работодатели в региона ВМЗ ЕАД и СКФ Берингс-България ЕАД също присъстваха на срещата. Те изказаха своята готовност да подпомогнат предстоящата кампания и тази година. Фирма Аркомат България ЕООД също бе поканена на събранието, но нейни представители не присъстваха.
     На срещата бяха обсъдени различни варианти за наемането на работници. Една от идеите, която може да бъде реализирана за следващата кампания, е привличането на млади хора, които са завършили средното си образование скоро и все още не са започнали постоянна работа. Обсъден бе и вариантът да се наемат работници от Украйна и Молдова.

УСПЕХ ЗА ОФК „ЛЕВСКИ КАРЛОВО“

Днес на стадион „Васил Левски“ пред около 300 зрители отборът на ОФК „Левски Карлово“ в среща от 23 кръг на Югоизточна трета лига победи гостуващият ФК „Ямбол” с резултат 2 : 0. На отлично подготвения терен двата отбора показаха интересна игра, с положения и пред двете врати. В отсъствието на наказания Никола Данчев и получилият контузия още в 19 мин. Петко Фанев, домакините играха по – организирано, с повече желание и заслужено спечелиха. В 40 мин. след центриране на Васил Стефанов и разбъркване пред вратата на гостите, най – съобразителен се оказа Радослав Влашев и с отмерен удар откри резултата. В актива на домакините през първото полувреме може да бъдат записани и две греди след удари на Радослав Влашев и Стефан Чилингиров. През второто полувреме отборът на домакините игра срущу силния вятър и топката трудно се изнасеше в полето на гостите. Въпреки това бяха създадени няколко положения, при едно от които след центриране отново на Васил Стефанов, Марио Георгиев отбеляза с глава много красив гол. Треньорът Красимир Манолов отново даде шанс на юношата Пламен Крислов, който се включи добре в мача.


Статистика от мача

Главен съдия: Павлин ХачикТютюнджиян - Бургас
Помощници : Стефан Димитров - Бургас
Георги Георгиев – Бургас 
Четвърти съдия: Райко Чакъров - Пловдив
Делегат Тома Манолов – Бургас

Голмайстори:

1 : 0 - Радослав Влашев - 40 мин. 
2 : 0 - Марио Георгиев - 70 мин

Състав на отборите

ОФК “Левски Карлово“ Фланелки сини, Гащета сини , Чорапи бели

1 Цветан Тодоров (капитан), 20 Зефир Катунчев, 3 Илия Тафров, 22 Николай Христозов, 4 Борис Бисеров ( 81 мин. – 6 Християн Момчилов), 19 Петър Петров, 21 Радослав Влашев, 8 Васил Стефанов 10 Марио Георгиев ( 74 мин. – 16 Пламен Крислов ), 17 Петко Фанев ( 20 мин. – 30 Стойчо Недков). 9 Стефан Чилингиров

Резерви: 12 Тодор Колев, 6 Християн Момчилов,14 Атанас Джаферов, 16 Пламен Крислов, 18 Бисер Влайков, 30 Стойчо Недков,79 Здравко Костадинов.

Старши треньор: Красимир Манолов

ФК “ЯМБОЛ“ Фланелки бели, Гащета бели , Чорапи сини

1 Асен Желев, 11 Александър Киров, 53 Калоян Динев, 88 Данаил Иванов, 69 Иван Иванов, 96 Динко Динев, 20 Станимир Димитров (капитан) ( 68 мин. – 18 Християн Пенев), 22 Христин Колев ( 80 мин. – 44 Атанас Иванов), 5 Александър Андонов, 9 Николай Петров ( 35 мин. – 73 Христо Димитров), 10 Венцислав Иванов.

Резерви: 12 Ивайло Кайрамаков, 73 Христо Димитров, 44 Атанас Иванов, 90 Георги Георгиев, 13 Християн Христов, 18 Християн Пенев

Старши треньор: Господин Мирчев

Следващата среща на отбора на ОФК “Левски Карлово” е на 5 април, четвъртък, от 17 ч. в Първомай с отбора на ОФК “Борислав” - Първомай.

Поздрав на д-р Емил Кабаиванов по повод Лазаровден и Цветница

1487M
    Уважаеми съграждани,

      Празнуваме Лазаровден и Цветница!
    В тези празнични дни, изпълнени с надежда и благодат, когато природата се възражда за нов живот, се обръщам към всички Вас с пожелание за здраве, сили и сплотеност във всяко семейство. Дарете своите близки с вяра и искрени чувства, за да бъдат дните Ви по-истински и щастливи. Нека цветовете и красотата, които носи настъпващата пролет, озарят всеки дом и изпълнят ежедневието Ви. Отворете сърцата и домовете си за свежестта, радостта и новото начало.
  В повечето от населените места в община Карлово ще се проведат традиционните обичаи Лазаруване и Цветница, организирани от местните читалища. Поздравявам всички участници и техните ръководители, за това, че пазят българските традиции и предават на поколенията своята любов към тях.
   Да бъдат честити всички именници, да празнуват сред своите близки и приятели с настроение и позитивизъм.
   Бъдете здрави и Бог да Ви благослови!

В Карлово започна аварийно възстановяване на асфалтовите настилки

1488M
   След приключване на зимния период, община Карлово започна аварийно възстановяване на асфалтовите настилки. При ремонтните дейности се извършва изкърпване на пътната настилка, като полаганата смес преди това е засмолена, след загряване се поставя, чрез определено налягане и последващо валиране. По този начин се спестява време и не се затруднява движението в ремонтирания участък. Технологията, по която се работи се нарича „Печматик“.
    В момента се работи от жп прелеза за с. Дъбене в посока Карлово и по асфалтовата част на ул. „Дъбенско шосе“.


1491M 1492М