Община Карлово

Официален сайт

Златна купа за карловски танцов състав в Лорет де Мар - Барселона

1566g
       Златна купа и първо място спечели от фестивала в Лорет де Мар-Барселона, карловската фолклорна формация „Троп ен да денс” с ръководител Добрин Василев. Танцовият състав се яви с 12 жени и 2 мъже, които впечатлиха журито и спечелиха златната купа за Карлово с 28,5 точки от общо 30 възможни.
      Танцьорите от „Троп ен да денс” / Trop and the dance/ са участвали на подобни фестивали и в Охрид, Прага, Венеция, Рим и Ница. Имат спечелено първо място от надиграването в Трън през 2013 г., сребърна статуетка от конкурса „Пиленце пее” – София 2014г., а през 2012 г. стигат до финалния кръг на телевизионното предаване „Надиграй ме”. 

ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР „ВЕЧНО ЖИВ“ В ЧЕСТ НА 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

69k

       На 08 и 09 юли над 100 деца от шест футболни отбора изпълниха с радостна глъчка стадион „Васил Левски“ в град Карлово. В рамките на 2 дни се изиграха 15 мача. Малките футболисти  показаха своите умения и чисти детски емоции. Заредената с положителна енергия атмосфера над стадиона е нашият подарък за рождението на Васил Левски.

      Всички отбори получиха еднакви награди – купи, медали, флагчета, торти и много аплодисменти. Общата вечеря в ресторант „Карлово“ допринесе за много нови приятелства.

     Браво на малките юнаци от „Левски Карлово“, „ Атлетик“ Шумен, „Германея“ Сапарева Баня, „Звездичка“ Бургас, „Металик“ Сопот, „Пирин“ Разлог,  техните треньори и хората допринесли с финансирането си за осъществяването на това начинание.

      Събитието беше организирано от ОФК „Левски Карлово“ и Община Карлово.

Източник: ОФК „Левски Карлово“

                         70k      71k

72k

Откриха изложба „Съратници на Васил Левски от Карлово“

    1194М
    В Исторически музей Карлово откриха фото-документална изложба „Съратници на Васил Левски от Карлово“, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски, 180 години от рождението на Теофан Райнов и 170 години от рождението на Васил Караиванов. 
   В изложбата са показани оригинални фотографии на съратници и дейци, помагали в дейността на Апостола в Карлово, които се съхраняват във фонда на Историческия музея. Някои от снимките се показват за първи път пред публика, което прави изложбата изключително интересна. 
   Родният град винаги е имал специално място в сърцето на Васил Левски и важна роля в системата на Вътрешната революционна организация, изградена от него. В изложбата присъстват фотоси на едни от най-близките му и верни съмишленици, които с риск за живота си, са подпомагали неговата дейност, укривали, сътрудничели, споделяли великите му идеи за свобода и за бъдещето на България. Времето не е пощадило много от автентичните свидетелства за тези хора и делата им, но и малкото съхранено за тях е показателно за жизнено важния революционен кипеж и устрем към нов свободен и по-добър живот. 
   Изложбата беше открита от директора на Историческия музей – Мария Деянова. На откриването присъстваха: заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски, директорът на Национален музей „Васил Левски“ – Дора Чаушева, председателят на карловския комитет „Васил Левски“ – Златан Тодоров и негови членове, директорът на Общинска библиотека – Карлово Мирослав Колев, Стефан Караиванов – потомък на Васил Караиванов – братовчед и съратник на Апостола, общински съветници и граждани.

1195М

1196М

Д-р Кабаиванов откри XXVI Национален събор-надпяване, посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски

B402

     Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов откри XXVI Национален събор-надпяване, посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се проведе в парк “Водопад” и в него взеха участие 31 групи от цялата страна.
     В обръщението си към всички участници и гости на събора-надпяване д-р Кабаиванов каза: “... Нека уважаеми дами и господа, братя и сестри българи, да се стремим в нашето ежедневие поне малко, но всекидневно да си повтаряме това, което Левски ни остави като духовно наследство и да следваме неговия пример, да го предаваме на сегашните и на бъдещите поколения... Искам да пожелая на всички участници с открити сърца да изпеете най-красивите и най-български песни. Пожелавам Ви добро настроение и откривам Националния събор, посветен на 180-годишнина от рождението на Васил Левски и Празника на град Карлово.”
     На националния събор-нядпяване присъстваха: народният представител от 44-то Народно събрание – Веска Ненчева, заместник-кметът на община Карлово - Антон Минев, секретарят на община Карлово - Стефан Стефанов, земестник-председателят на ОбС Карлово – Анастасия Чолакова , общински съветници, много жители и гости на града.


B403