Община Карлово

Официален сайт

Ансамбъл „Розова долина” ще представи българската култура в Прага

1330М
    В навечерието на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и Европейската година на културното наследство Българският културен институт – Прага в партньорство с Посолството на Република България и Община Прага организира културна програма в центъра на чешката столица. За участие в събитието е поканен състав от ансамбъл „Розова долина” при НЧ „Васил Левски-1861 г.” – Карлово
като представител на България и българската култура. Карловският състав ще поднесе музикално-танцов концерт „Жива традиция” на 7 декември 2017 г. на най-емблематичното място в Прага – Старомнестския площад. Традиционното събитие е част от календара на чешката столица и ще фокусира вниманието върху българските културни традиции. Участието на ансамбъл „Розова долина” в инициативата се осъществява с проект, реализиран по програма „Мобилност” към Национален фонд „Култура”. Ръководител на проекта е хореографът на ансамбъла – Мирослав Василев и е административно организиран от Иванка Балтова, организатор в НЧ „Васил Левски-1861 г.”. Концертът „Жива традиция” показва музикални и танцови образци от фолклорната практика в сценични форми с акцент върху българската маслодайна роза – един от символите на страната ни. Програмата съчетава и аудиовизуални композиции, които ще промотират Карлово и Долината на розите като културно-туристическа дестинация. По време на събитието Мирослав Василев ще проведе образователен танцов семинар (workshop) заедно с танцьорите от състава. Българският ансамбъл ще се представи с чешки фолклорни формации от различни региони на Чехия. Събитието се наблюдава от широка чешка общественост, представители на различни институции, дипломатически корпус, вътрешни и чуждестранни туристи, българска общност. Очаква се медийна активност от чешкото национално радио и телевизия, чешки и български електронни и социални медии. Инициативата има предпоставки за установяване на партньорства между НЧ „Васил Левски–1861 г.” – Карлово като водещ Арт център в Долината на розите и Община Карлово с чешки културни институции и неправителствени организации за обогатяване на представите и многостранните аспекти на българо-чешките културни връзки. „Участието на ансамбъл „Розова долина” и дейностите в проявата ще обогатят представата за страната ни като държава със значим принос в европейската култура и ще увеличат видимостта на предстоящото българско председателство” посочва директорът на Българския културен институт в Прага – г-жа Галина Тодорова. Целият комплекс от дейности е потенциален за създаване на нови форми и прояви в сферата на сценичните и приложните изкуства, културно-историческото наследство, традиционната култура, хуманитаристиката. Проектът дава възможност на ансамбъл „Розова долина” да разшири своите културни контакти в една модерна културна среда, в културни общности и социокултурни контексти. Изявата ще бъде особено ползотворна не само за местните общности, но и за международния културен обмен в навечерието на Европейската година на културното наследство.
Източник: НЧ „Васил Левски – 1861 г.“

Конкурс за проект по повод Световния ден за борба със СПИН

Untitled 3 МКБППМН - ОБЩИНА КАРЛОВО  1329M
И
МКБППМН – ОБЩИНА СОПОТ
ПО ПОВОД 1 ДЕКЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА СРЕЩУ СПИН
Обявяват
КОНКУРС ЗА ПРОЕКТ НА ФЛАЕР ИЛИ БРОШУРА
НА ТЕМА
„СПИН И БОЛЕСТИ ПРЕДАВАНИ ПО ПОЛОВ ПЪТ”


   Регламент за участие: В конкурса могат да участват ученици на възраст от 5 до 12 клас. Всяко училище може да участва с до два проекта/ един индивидуален и един колективен/. Проектите да бъдат само в електронен вид.
Срок за предоставяне на проектите: 27.11.2017 г./понеделник/
на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
На 01.12.2017 г. от 14:30 ч. в зала ”Васил Караиванов” – гр. Карлово ще бъдат представени одобрените проекти. Тричленно жури ще избере трите най – добри от тях и ще връчи награди.
КАНИМ ВИ ДА УЧАСТВАТЕ В НАШАТА ИНИЦИАТИВА!

Покана за информационно събитие по повод Българското председателство на Съвета на Европа

1253M

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областен управител на Област Пловдив

ПОКАНА
     Уважаеми дами и господа,
    На 10.11.2017 г. в гр. Карлово в Заседателна зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово ще се проведе информационно събитие свързано с Българското председателство на Съвета на Европа.

Програма за информационно събитие по проект „Българското председателство на Съвета на ЕС в Европейската година на културното наследство 2018 към предстоящото домакинство на гр. Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г.“ по Комуникационната стратегия на Република България 2017 г.
              11:00  Начало
Модератор на събитието: Илияна Ангелова, „Връзки с обществеността“ в Областна администрация – Пловдив
 ПЪРВИ ПАНЕЛ:
 - Приветствия от:
 - Заместник-областния управител на област Пловдив - г-жа Евелина Апостолова;
 - Ръководството на Община Карлово;
 - Кратък видеоклип „Десет години България в Европейския съюз
1. Снежана Александрова, Началник на отдел „Координация и европейска интеграция“, Областна администрация-Пловдив – „Българско председателство на Съвета на ЕС, 01 януари – 30 юни 2018 г.(презентация).
Втори панел:
1. Красимир Лойков, Европейски информационен център „Европа директно Пловдив“, Център “Образование за демокрация“ – „2018 - Европейска година на културното наследство, Европа за култура(презентация);
2. Доц. д-р Меглена Златкова и гл. ас д-р Стоян Антонов, ПУ „Паисий Хилендарски“„Европейската година на културното наследство 2018, Регионални оптики“(презентация);
3. Елица Василева, Общинска фондация „Пловдив 2019“ – „Път към Пловдив 2019“(презентация).
  - Дискусия
Заповядайте!

НОВА ПОБЕДА НА ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” ДОНЕСЕ РАДОСТ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ.

Днес в среща от 14 кръг на Трета лига – Югоизточна зона на стадион “Васил Левски” в гр. Карлово пред около 300 зрители отборът на ОФК “Левски Карлово” победи отбора на ФК “Сокол” Марково с резултат 3 : 1.


В регионалното дерби на област Пловдив между 5 –я и 6 –я във временното класиране в един зрелищен и драматичен мач, нашите футболисти, въпреки и в намален състав, превъзхождаха и закономерно спечелиха срещата.
Още от самото начало на мача нашите футболисти взеха инициативата и закономерното се случи в 27 мин. , когато след ъглов удар Никола Данчев с глава откри резултата. В 37 мин. свирилият безобразно мача съдия Боян Славков отсъди несъстевуващ фал за гостите и показа червен картон на Йордан Ковачев от отбора на домакините. От скамейката пресилено бе отстранен и треньора на нашия отбор Красимир Манолов. Последва разправия между футболистите и съдията и последният показа жълти картони на още трима от състава на домакинител След изпълнението на наказателния удар последва мелле пред нашата врата и Ангел Рахов успя да изравни. Въпреки и с 10 души, домакините продължиха да атакуват и само за две минути успяха да отбележат нови два гола – чрез Борис Бисеров и Васил Стефанов, отново с глава след центрирания на Лъчезар Ангелов.
През второто полувреме играта бе равностойна, като в 82 мин. съдията отстрани от игра и Атанас Джаферов от състава на домакините. В 90 мин. съдията отстрани от игра и Иван Пудев от състава на гостите.
Срещата ще се запомни със себераздаването и упоритостта на нашите футболисти, отново с блестящата игра на капитана на нашия отбор Цветан Тодоров, с всеотдайната подкрепа на публиката и не на последно място с крайно тендециозното и безобразно съдийство на съдийската бригада от Пловдив.
След тази победа отборът на ОФК “Левски Карлово” е на 4 място във временното класиране.

Статистика от мача:
Главен съдия: Боян Славков - Пловдив
Помощници : Цветан Горанов - Пловдив
Аспарух Атанасов - Пловдив
Четвърти съдия: Асен Шехов - Пловдив
Делегат Любен Жилков - Пловдив

Голмайстори:
1 : 0 Николай Данчев - 27 мин.
1 : 1 Ангел Рахов - 36 мин.
2 : 1 Борис Бисеров - 43 мин.
3 : 1 Васил Стефанов - 45 мин.

Състави на отборите

ОФК “Левски Карлово” - Фланелки сини Гащета сини Чорапи бели
1 Цветан Димитров Тодоров (капитан), 4. Борис Велинов Бисеров , 5 Никола Георгиев Данчев, 7 Веселин Костадинов Филипов , 15 Йордан Стефанов Ковачев, 14 Атанас Стоянов Джаферов, 6 Християн Иванов Момчилов, 8 Васил Стефанов Стефанов ( 80 мин. - 30 Васил Николаев Василев), 10 Лъчезар Анатолиев Ангелов ( 85 мин. - 11 Стоян Ангелов Ангелов ), 21 Стефан Иванов Стойнов, 9 Стефан Серафимов Чилингиров ( 60 мин. - 17 Петко Константинов Фанев),
Резерви: 12 Тодор Георгиев Колев, 30 Васил Николаев Василев, 16 Пламен Станиславов Крислов, 11 Стоян Ангелов Ангелов, 19 Бисер Орлинов Влайков, 17 Петко Константинов Фанев, 79 Здравко Стефанов Костадинов
Старши треньор: Красимир Манолов

ФК “Сокол” - Фланелки червено – бели Гащета сини Чорапи бели
33 Петър Начев, 2 Александър Стоянов, 13 Тошко Петров (52 мин. – 10 Мартин Анастасов), 4 Иван Пудев, 5 Валентин Тодоров, 6 Димитр Хубенов, 7 Теодор Банев, 8 Красимир Иванов, 16 Селчук Коджаахмед (70 мин. – 11 Веселин Отман), 12 Ангел Семерджиев, 14 Ангел Рахов (капитан).
Резерви: 81 Кръстю Добриков, 10 Мартин Анастасов, 9 Иван Бошков, 15 Симеон Сталев, 11 Веселин Отман, 17 Александър Гурков, 3 Иво Тодоров
Старши треньор: Манол Георгиев

Следващата среща на представителния отбор на ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” е в събота – 11 ноември от 14,30 ч. на стадион в с. Куклен с отбора на местния ФК “Атлетик”

Откриване на бюст-паметник на Васил Левски в Попово

1325М
    В Деня на народните будители – 1 ноември, на тържествена церемония в Попово бе открит бюст-паметник на един от най-великите национални герои в историята на България – Апостола на свободата Васил Левски, с което почитаме паметта и светлото дело на Дякона. На официалното откриване присъстваха кметът на Община Попово д-р Людмил Веселинов, председателят на ОбС Попово Георги Георгиев, заместник-кметът на община Карлово Антон Минев, началникът на отдел „Канцелария“ на Община Карлово Слави Джалъзов, инж. Веселин Ружеков – проектант на паметника на Васил Левски в Попово и управител на фирмата изпълнител „Вива Руж“ гр. София, както и много ученици, участници в клуб „Родолюбие“ при ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово и много признателни граждани, които са изключително радостни че в нашия град се откри паметник на тази велика личност.
   Проектът за паметния знак на Апостола е дело на арх. Михаил Михайлов   и  инженерите Веселин Ружеков и Георги Тунчев, а скулптор е доц. Цветослав Христов. Изграденият паметник дължим изцяло на даренията на родолюбиви и признателни граждани на Попово. Година и половина продължи инициативата, подета от председателя на Общински комитет „Васил Левски“ Попово - Васил Стоименов. 
  Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев поздрави поповчани за изключителната инициатива и връчи почетни грамоти на д-р Людмил Веселинов и на Васил Стоименов. 
   Д-р Веселинов връчи гербовия знак на град Попово  на инж. Ружеков за големия му принос за изграждането на паметника и на Община Карлово, в лицето на заместник-кмета. Кметът на община Попово получи миниатюра на бюст-паметника на Васил Левски от инж. Ружеков. Миниатюра бе връчена и на г-н Васил Стоименов – председател на Общински комитет „Васил Левски“ – Попово.
Източник: Община Попово

1326М

1327М

1328М