Община Карлово

Официален сайт

Дарение за децата на Карлово

1432g
       Фигурата на един от любимите анимационни герой МИНЬОНА БОБ от детския филм „Аз проклетника” дариха за карловските деца фирмите „
Magical World.LTD” град Стамболийски с управител Койчо Ангелов и  „Запрянови 03” Асеновград. Симпатичният МИНЬОН БОБ е поставен на детската площадка на ул. „Дъбенско шосе”. Фирма „Запрянови 03” Асеновград извърши санирането на блок 45 намиращ се на същата улица.
     Дарителите пожелаха на децата приятни игри с любимия герой и да пазят съоръженията на площадката.
           

Ден на Индия в Карлово

15k

 
 Езиков Център ИНТЕРЛЕТЕРА организира Ден на Индия в Карлово и кани всички свои ученици и граждани на общината на 17 март  2017 (петък) от 14:30 часа в зала "Васил Караиванов", Община Карлово. Ще ви запознаем с тази прекрасна пъстроцветна държава, показвайки нейните най-интерeсни и красиви страни. Ще се радваме да станете част от това тържество, специален гост на което ще бъде Посланикът на Индия в България Н.Пр. г-н Раджеш Кумар Сачдева. 
Очакваме Ви!

Източник: Езиков Център "Интелетера"

ОФК “ЛЕВСКИ КАРЛОВО” ЗАВЪРШИ НАРАВНО С ЦСКА 2 – СОФИЯ

Днес на стадион “Българска армия” в столицата пред около 150 зрители, се игра срещата от 20 – я кръг на Втора професионална футболна лига между отборите на “ЦСКА - 2” – София и ОФК “Левски Карлово”

Днешната среща се очакваше с интерес след неприятните и неочаквани  загуби в предишния кръг и на двата отбора. Срещата започна с натиск на “червените”. Младите футболисти на гостите от своя страна се бранеха организирано и не допуснаха чисти голови положения пред своята врата. Същевременно всяка една възможност за контраатака бе използвана чрез бързите Валентин Сливов и Ангел Здравчев. Така се стигна до 44 мин. , когато гостите от Карлово откриха резултата. Кевин Ничо се  възползва от рикоширала топка  след центриране на Анти Рения  и не остави никакви шансове на вратаря на ЦСКА.

Второто полувреме премина по същия начин. Домакините непрестанно атакуваха, а гостите добре подредени и организирани,  отбиваха всички атаки и на свой ред разчитаха на контраатаки. В 66 мин. след опасен удар на Румен Руменов от състава на ЦСКА , топката се отби от напречната греда.

Все пак отборът на домакините успя да изравни резултата в 79 мин., когато от непосредствена близост се разписа Александър Георгиев .В останалите минути до края на мача отборът на  гостите прие играта в своята половина и въпреки, че пред вратата вреше и кипеше, ново попадение не бе допуснато.  Блестящи прояви имаше вратарят  Ферди Мюмюнов, който се превърна в герой на мача.

В 90 мин. направилият много силен мач Кевин Ничо се откъсна сам срещу вратата на домакините, но бе грубо повален на границата на наказателното поле. Съдията обаче остана безмълвен.

Старши треньора на ОФК “Левски Карлово” не можеше да разчита на тежко контузените Цветан Тодоров и Илиас Игнатидис. С трамва игра и Анти Рениа. В 80 мин. сериозна контузия получи и току що влезлият в игра Борис Бисеров. С травма след мача е и Валентин Сливов.

В следващият кръг отборът на ОФК “Левски Карлово” ще домакинства на 18 март ( събота ) от 15,30 ч. на добре представящия се отбор на “Витоша” Бистрица, който не крие своето желание  да влезе в Първа професионална футболна лига.

В В следващият    В останалите минути до края на мача отборът на

Състави  на двата отбора:

ЦСКА :  Александър Конов, Пламен Гълъбов, Добромир Бонев ( 72 мин. - Асен Георгиев ) , Ангел Лясков, Кристиян Малинов, Тонислав Йорданов, Александър Георгиев, Милчо Ангелов, Петър Витанов ( капитан ), Красимир Станоев, Румен Руменов ( 65 мин.  - Марчело Тенев  )

Резерви: Слави Петров, Мартин Симеонов, Марчело Тенев, Иван Турицов, Асен Георгиев,  Радослав Живков, Хосеин Трайков

Старши треньор: Светослав Тодоров

ЛЕВСКИ КАРЛОВО : Ферди  Мюмюнов, Анти Рениа,  Боян Илиев, Янко Вълканов ( капитан ), Петър Петров, Петър Райков, Лъчезар Ангелов ( 68 мин. – Борис Бисеров, 80 мин. Боян Пенев ), Валентин Сливов ( 72 мин. - Мартин Здравчев ) , Михаел Кисьов, Кевин Ничо, Ангел Здравчев

Резерви: Цветан Тодоров,  Борис Бисеров, Мартин Здравчев, Атанас Куманов, Боян Пенев, Стелиян Топов

Старши треньор: Красимир Манолов

 Жълти картони :

Михаел Кисьов       - 25 мин.

Ангел Здравчев     – 36 мин.

Ферди Мюмюнов   – 73 мин.

Анти Рениа             - 90 мин.

Главен съдия : Димитър Желязков - гр.Силистра

Помощник съдии: Михаил Кръстев - гр.Варна

Теодор Петров - гр.Силистра


ГЕРОИТЕ НА  МАЧА
левски карлово цска2

Признание за Карлово от Европейската комисия

1080M
      Карлово е сред 18-те града от Европа, които получават признание от Европейската комисия за усилията, които полагат за подобряване на зелената градска среда. Община Карлово е поканена за включване в проект „EnRoute на Изследователския център към Европейската Комисия, за да сподели опита си в подобряване на зелените площи и междублоковите пространства в градска среда.
Идеята на проекта е да се направи обзор на постигнатите и прилагани добри практики и да се дадат препоръки към Комисията за разработване на допълнителни програми, които да насърчават сътрудничеството между научни и изследователски институти и местните власти за подобряване средата на живот. Проектът е двугодишен и се финансира изцяло от Европейската комисия. На първата работна среща по проекта, състояла се в периода 7-8 март 2017г. в Рим, Община Карлово представи постигнатите резултати от проекта си „Зелена и достъпна среда в гр. Карлово“, финансиран от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013.
    Карлово се нарежда сред градове като Осло, Хелзинки, Рим, Лисабон, Лайпциг, Манчестър, Глазгоу, Дъблин и други големи Европейски градове. Признанието за Карлово идва след съгласието на ръководството на Община Карлово да се включи в изследователския проект „TUNESinURBна Института за гората към Българската академия на науките, по който проект през 2016 г. бе направено пълно картиране и оценка на урбанизираните екосистеми.
    Предстои пълно обследване и цялостно заснемане на градската среда с дронове, за да се идентифицират зелените градски зони и „запечатаните зони“(презастроени зони без озеленяване), за които да се търси инвестиционно решение за облагородяване.

1081M
1082M