Община Карлово

Официален сайт

Tурнир за деца, родени 2007 и 2008 година, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски

777k
       Стартира кампанията по организиране и провеждане на футболен турнир за деца, родени 2007 и 2008 година, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски.
       Футболният празник ще се проведе в дните 08.07.2017г. - 09.07.2017г. /събота и неделя/ на градския стадион, с участието на детските формации футбол 7 на ОФК „Левски Карлово„; ФК „Атлетик“ Шумен, ФК „Германея“ Сапарева Баня; ФК „Пирин“ Разлог, ДФК „Звездичка“ Бургас, ФК „Металик“ Сопот. Турнирът ще се проведе в съответствие с европейските принципи в този формат, срещи всеки срещу всеки без регистриране на класиране.
       ОФК „Левски Карлово„ пуска  в продажба рекламни артикули целящи финансиране на детските формации.
62k
61k

Изложба на художника Емил Калоянов

ПОКАНА
ОБЩИНА КАРЛОВО
ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-КАРЛОВО
ВИ КАНЯТ НА ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА –ЖИВОПИС „ПЛАНИНИ И МОРЕТА“ НА ХУДОЖНИКА ЕМИЛ КАЛОЯНОВ
ОТКРИВАНЕ:  30 юни /петък/ 2017 г., 18.00 часа в Историческия музей
      Изложбата на живописецът Емил Калоянов ще бъде открита на 30.06.2017 г. от 18.00 часа и включва 27 творби. Всичките картини са рисувани през последната година и половина и се излагат за първи път. Изложбата е своеобразен поклон на авторът към личността и делото на Васил Левски и е израз на привързаността му към родния град на Апостола. Емил Калоянов, познат като Емо Слънцето е родом от с. Българово, обл. Бургас, живее и работи във Велико Търново. Имa 17 caмocтoятeлни излoжби, четири от които са в чужбина, peдицa yчacтия в биeнaлeтa и плeнepи. Основно вдъхновение в работата си Слънцето черпи от преживяванията си като алпинист и моряк. Използва обичайни елементи от пейзажа-планината, морето, дървото комбинирани със символика. От 27 гoдини тoй пoдгoтвя бъдeщи cтyдeнти зa изпити пo paзличнитe хyдoжecтвeни cпeциaлнocти. През последните години ученици на Емо Калоянов са завършили или учат дизайн, архитектура, рисуване и визуални изкуства в университети по целия свят. Изложбата ще остане 10 дни.
1543g