Община Карлово

Официален сайт

ЗАБАВНО ЛЯТО 2018

1868g

ОБЩИНА КАРЛОВО ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА ЗА ЧИСТОТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК НА ИМЕТО НА Д-Р ИВАН БОГОРОВ ЗА 2018 ГОДИНА

ОБЩИНА КАРЛОВО
ОБЯВЯВА
КОНКУРС ЗА НОСИТЕЛ НА
НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА ЧИСТОТАТА НА
БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК
НА ИМЕТО НА Д-Р ИВАН БОГОРОВ ЗА 2018 ГОДИНА
         Предложения за носители на Националната награда за чистота на българския език „Д-р Иван Богоров“ могат да правят български литературни съюзи и сдружения, литературни дружества и клубове, образователни, културни и научни институции, граждански сдружения, граждани.
       Носители на наградата „Д-р Иван Богоров“ могат да бъдат български и чужди автори на произведения, написани на български език в следните направления:
·         литературни произведения;
·         литературна критика;
·         публицистика;
·         научни изследвания;
       Предложенията и съпътстващите ги творби се представят на хартиен носител в 2 екземпляра, при възможност – и в електронен вариант. Когато предложението е за цялостно творчество, се прилага и изчерпателна библиография.
Пълният текст на Статута на Националната награда може да бъде намерен на официалния сайт на Община Карлово.
     Крайният срок за приемане на предложения и творби е 31 юли 2018 година на адрес:
Община Карлово,
ул. „Петко Събев“ №1
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Празници на Карлово

   

Удължаване срока за участие в Национален конкурс „Свобода или смърт юнашка“

    Срокът за изпращане на творбите за Национален конкурс „Свобода или смърт юнашка“, посветен на 170-тата годишнина от рождението на гениалния поет, публицист и революционер Христо Ботев, се удължава до 30.09.2018 година. 
   Регламентът, формите за участие и изискванията към литературните творби /есе и стихотворение/ и към рисунките /графика и живопис/ остават непроменени. 
   Продължавайте да изпращате творбите на e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.до 30.09.2018 г., както и картините по пощенски път на адрес: гр. Карлово, 4300, Община Карлово, Дирекция „Хуманитарни и социални дейности“, ул.„Петко Събев“ №1. 

     Желаем на всички вдъхновение и успех в конкурсната надпревара!