Община Карлово

Официален сайт

Калояново домакин и на четвъртия детски футболен турнир за купа "Хеброс бус"

1142M
     На 2 и 3 юни в пловдивското село Калояново ще се проведе четвъртото издание на традиционния  футболен турнир за деца до 12 години за Купата на "Хеброс бус". Той е част от Националната програма "Децата и футболът" и е посветен на Международния ден на детето. Организира се от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Калояново с участието на 8 детски тима от област Пловдив: ФК "Марица" (Пловдив), ОФК "Левски" (Карлово), ПФК "Локомотив" (Пловдив), ПФК "Брестник 1948", ФК "Металик 1938" (Сопот), ПФК "Спартак С94" (Пловдив), ФК "Юнайтед"  (Пловдив) и ФК "Калояново". Мачовете ще се играят на стадиона в Калояново, като на 2 юни започват от 10 часа, а на 3 юни - от 9 часа. Финалът за първото място и трофея е на 3 юни от 12 часа.
   Благодарение на генералния спонсор на турнира "Хеброс Бус" и лично на управителя на компанията инж. Веселин Дошков, всички участници ще получат пълна футболна екипировка и топки. Ще бъдат раздадени и следните индивидуални награди:
-     най-добър вратар
-     най-добър защитник
-     най-добър полузащитник
-     най-добър нападател
-     голмайстор
-     най-техничен състезател
-     най-полезен състезател
-     най-добър състезател на турнира
-     най-добър треньор

В деня на Празника на розата в Карлово бе открито пано „РОЗАТА”

1140М
   По  проект „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна” на Платформа АГОРА и Община Карлово, финансиран от Фондация „Америка за България”, в частта „Творци за развитие”, младите софийски художници Йоан Цеков, Николай Петров и Атанас Леваков създадоха върху източната стена на Градската библиотека триптих „Розата”.
  Триптихът бе официално открит от г-н Антон Минев - зам. кмет на Община Карлово в деня на Празника на розата.  Присъстваха г-жа Емилия Лисичкова -председател на Сдружение „Платформа АГОРА”, г-жа Диана Трифонова - представител на Фондация „Америка за България”, Йоан Ценков - един от авторите. Той презентира пред гражданите идеята и иновативното представяне на традициите в карловския край.
Източник: Общинска библиотека Карлово

1141М

Родената в Карлово топ дизайнерka на Бургас дари уникална рокля за Празника на Розата

59k   Родената в Карлово топ дизайнерка на Бургас, собственичка на Булчински салон – Wedding salon Burgas и бранда Marino Melotti atelier – Надежда Маринова, дари прекрасната ръчно изработена рокля за нашата Царица Роза 2017г. Христина Караколева.
   Община Карлово изказва сърдечни благодарности към дизайнерката Надежда Маринова.