Потърсете в сайта
Харесва ли Ви новата визия на сайта на община Карлово?
Новини

С Ъ О Б Щ Е Н И Е относно акредитация на журналисти
16.07.2018
     По повод провеждането на ХХVII Народен събор, посветен на 181 години от рождението на Васил Левски и тържествения митинг-заря, който ще се състои на 18.07.2018 г. от 21.00 часа на площад „Васил Левски“, уведомяване всички представители на средствата за масова комуникация (медии), че трябва да се акредитират предварително. Това може да бъде направено до 17.00 часа на 17.07.2018 г. в отдел „Канцелария“ при община Карлово. Телефон за връзка: 0894471781.      Достъп до мероприятието ще имат само акредитираните журналисти.

Започнаха тържествата посветени на 181 години от рождението на Васил Левски
07.07.2018
     Данка Зидарова – Люртова зам.-кмет на община Карлово откри ХХVII  Национален събор – надпяване. С проявите се дава началото на тържествата посветени на 181 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово.     „Приветствам Ви с „Добре дошли“ в Карлово – родното място на Апостола на свободата Васил Левски. Откривам ХХVII Национален събор – надпяване. Желая  Ви здраве, успехи и дълголетие. Скъпи участници, запазете българския дух и продължавайте да пеете все така сърцато патриотични, възрожденски и народни песни“, каза в поздрава си заместник-кмета Данка Зидарова – Люртова.     Участие взеха 32 фолклорни групи от Карлово,...

Две къщи от ТК „Старинно Карлово“ в класация за най-посещавани туристически обекти
06.07.2018
     Две от къщите на Комплекс "Старинно Карлово" са в топ 10 на най-посещаваните туристически обекти през месец юни в класацията на I LOVE BULGARIA. Къща "Бухалов хан" е на 1-во място, къща "Райно Попович" на 3-то.

Открита бе изложба „От раклите на прабаба” в Бухаловия хан.
06.07.2018
           Самостоятелна изложба от автентични български народни носии и накити от всички краища на страната откри в Бухаловия хан д-р Ваня Велкова. Изложбата е под надслов „От раклите на прабаба” и е организирана от община Карлово и Туристически комплекс „Старинно Карлово”, както и с подкрепа на Държавната агенция за българите в чужбина, „Българска роза” АД Карлово, Национален форум „Брод за България” в. „България СЕГА” в Чикаго, интернет радио „Татковина” – радиото на българите по света и СУ „Христо Проданов „ и СУ „Васил Левски” Карлово.             Изложбата е от личната колекция на д-р Ваня Велкова. В нея...

Планово почистване
05.07.2018
       Извършва се планово почистване на дере „Меден дол“, с цел превенция от наводнения и почистване на околната среда от нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

Изнесена приемна на кмета на община Карлово в с. Васил Левски
05.07.2018
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе изнесена приемна в с. Васил Левски. Жителите на населеното място имаха възможност да зададат  въпроси и да поставят пред него своите проблеми. На приемната беше сигнализирано за животновъди, които извеждат животни на паша в чужди имоти, за което кметът разпореди да бъдат взети съответни мерки съгласно законовите разпоредби. Изразено бе желанието на жителите на населеното място да има още една транспортна спирка за тяхно улеснение. На приемния ден присъстваха: секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, кметът на с. Васил Левски Доньо Стоянов и специалисти от общинска администрация.  

Предстоящи събития
Времето в Карлово