Потърсете в сайта

Самодейци от село Климент се представиха достойно на фестивал в град Конин, Полша

Дата на публикуване: 22.03.2018 10:27
      1739g
     Ансамбъл „Средногорци” и Кукерски състав при НЧ „Васил Левски – 1928г.” с. Климент с ръководител Мано Манов представи Община Карлово в ХІ Международен културен фестивал на побратимените градове в гр. Конин, Полша. Във фестивала участваха самодейни колективи от Русия, Китай, Латвия, Литва, Молдова, Испания, Чехия, Бразилия и местни състави. Участието на самодейния колектив от с. Климент е по покана на Кмета на град Конин, като побратимен град на община Карлово.
       С бурни овации бяха посрещнати изпълненията на участниците и в петте концерта, в които те представиха предимно българските песни и танци, характерни за Розовата долина.
        Ансамбъл „Средногорци” и кукерите бяха посрещнати лично от кмета на Конин - Йозеф Новицки. По време на официалното награждаване кметът на Климент Мано Манов връчи на кмета Новицки почетния знак на Община Карлово и златна значка с лика на Васил Левски.
      От своя страна Новицки връчи на кмета на Климент сребърна значка с герба на град Конин и почетна грамота за участието на ансамбъла.
        По време на фестивала беше организиран Базар с щандове на 11-те побратимени градове от различните държави. България представи на щанда си продукти от маслодайна българска роза и ръчно изработени бижута, направени от момичетата от село Климент. Към щанда на България имаше огромен интерес за закупуване на българските продукти.
Източник: кметство Климент
Снимки Христо Недялков

1740g