Потърсете в сайта

В пътя към Голгота има надежда

29.04.2021 15:19
   Уважаеми жители на община Карлово,
   Скъпи съграждани,

   В средата на Страстната седмица, в очакване на Празника на празниците – Възкресение Христово, се обръщам към вас с пожелания за здраве, радост и светлина в сърцата и домовете. За нас, християните, тази седмица е тъжна – за пореден път съпреживяваме мъките и страданията на нашия Господ Иисус Христос по пътя към Голгота. Но в края на този път ни чака изумителната награда – великото Христово Възкресение, победата над смъртта и  спасението на човечеството.
  Страстната седмица е метафора на целия човешки живот. Тя символизира ежедневната борба, несгодите, трудностите, с които трябва да се справяме. И приключва с победата на справедливостта и доброто. В това е смисълът на нашия християнски оптимизъм – че никое зло не е вечно, че тържеството на светлината е неизбежно.
   Последните месеци бяха трудни за всички. Но именно нашата вяра ни помага да издържим изпитанията. Светлият пример на Възкресението е нашата пътеводна звезда. Нека бъдем смирени и чисти по сърце, за да посрещнем достойни деня, който народът ни с право е нарекъл Великден.
   Бъдете здрави и търпеливи!
 
Д-р Емил Кабаиванов
Кмет на община Карлово

ГалерияВремето в Карлово