Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Новини
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе работна среща с инвеститорите на ВРЗ - Ди Би Карго България ЕООД
06.08.2019

    Изпълнителният директор на Ди Би Карго България инж. Любомир Гарчев и Президентът на Надзорния съвет на компанията Ото Нидерхофер се срещнаха с кмета и ръководството на община Карлово.
   „Вашето присъствие тук възприемаме като поредна стъпка към възстановяване на Вагоноремонтния завод в Карлово“, каза кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на срещата. „Такъв сериозен инвеститор като Ди Би Карго показва, че тук може да се инвестира и тази инвестиция е знакова за нас“, добави той и сподели, че е разговарял с министъра на икономиката за възможността компанията да получи лиценз за инвеститор от Клас А.
   Г-н Нидерхофер благодари за поканата и възможността да говори за развитието на общината и Ди Би Карго България. „След покупката на предприятието ще имаме възможност да работим върху цялата гама на ж п транспорта. В бъдеще ще можем да правим нашия собствен ремонт тук“, каза г-н Нидерхофер и заяви, че  компанията ще премести централния си офис, ще се регистрира и ще плаща данъците си в Карлово. Чувстваме се добре приети и сме особено щастливи, че кметът и администрацията ни обръщат специално внимание, добави още той.
  „Радвам се, че получих, с помощта на г-н Нидерхофер, възможността да инвестираме в Карлово, благодаря на кмета г-н Кабаиванов и на заместник-кмета г-н Карагенски, надявам се с помощта на общината и на карловската общност да успеем в реализирането на инвестицията, каза инж. Гарчев.
Първоначално инвеститорите предвиждат да наемат 70 човека. На 1 октомври офиса на фирмата ще бъде вече в Карлово и ще започне подготовка за стартиране на дейността от 01.01.2020 година.
   Ди Би Карго България ЕООД е 100% собственост на Deutsche Bahn AG – една от най-големите световни логистични групи с повече от 300 000 служители по света.
8:15-12:15/ 13:00-17:00