Потърсете в сайта

До месец вода ще има навсякъде в Богдан, Каравелово и Слатина

Дата на публикуване: 27.09.2022 12:51
   Кметът на община Карлово и председател на общинския Кризисен щаб д-р Емил Кабаиванов се срещна днес с Ангел Стоев, областен управител на Област Пловдив. На срещата, в която участва и управителят на ВиК Пловдив инж. Огнян Кулишев, бе обсъдено възстановяването на водоснабдяването в пострадалите от бедствието карловски села Богдан, Каравелово и Слатина.
   Взето е решение Община Карлово да поеме аварийния ремонт на водопровода, тъй като ВиК – Пловдив няма техническия капацитет да го изпълни. Дружеството поддържа само аварийни екипи и малогабаритна техника и настоящата авария е над възможности им. Средствата ще бъдат осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и се очаква задачата да бъде изпълнена в рамките на един месец. С временния водопровод ще бъде възстановено на 100% водоснабдяването в Богдан, Каравелово и Слатина. След това ще започне проектиране и изграждане на изцяло нова водопреносна мрежа в трите села.
   Поставен бе и въпросът за разчистването на коритото на р. Стряма, което е държавна собственост. Областният управител е разпоредил да започне изваждането и транспортирането на довлечените от бедствието дървета.

Галерия