Потърсете в сайта

Строителни отпадъци

Дата на публикуване: 08.07.2015 08:48
"Строителни отпадъци" са отпадъците от строителство и разрушаване.

Община Карлово има изготвен проект за изграждане на „Регионално съоръжение за третиране на строителните отпадъци от разрушаванито на сгради в община Карлово”.


Изхвърлянето на обемни строителни отпадъци в или около контейнерите не е позволено.

  • При извършване на строително-монтажни дейности, от които се генерират големи количества строителни отпадъци (повече от 1 куб. м), е необходимо срещу заплащане да се заяви контейнер тип „лодка“, след предварителна заявка на тел.: 0885453183 или да се потърсят услугите на други специализирани фирми.
  • Ако притежавате строителни отпадъци от ремонтна дейност, образувани от домакинството Ви с количество по-малко от 1 м3, НЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ в най-близкия канал или в покрайнините на града или селото.
  • На територията на гр. Карлово са поставени контейнери тип „лодка“ – 4 куб. м, в тях гражданите могат да изхвърлят строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не може да надвишава 1 куб. м. Поставянето на „лодките“ е в съответствие с Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Карлово, като целта е да се предотврати нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци.
  • За населените места на територията на Община Карлово се обърнете се към кмета на съответното населеното място, който ще Ви посочи определените за целта площадки и съдове.