Потърсете в сайта
Старинно Карлово
Енергиина ефективност
Новини
Д-р Кабаиванов към новоназначени военнослужещи: Бъдете достойни следовници на Апостола!
14.02.2020

       „Бъдете достойни следовници на Апостола на българската свобода! Защитавайте с чест целостта и независимостта на Родината! Ние имаме вяра в Българската армия и ще запомним днешния ден на това свято място – пред паметника на Васил Левски!“ С тези думи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов се обърна към новоназначените кадрови войници в 61-ва Стрямска механизирана бригада, които на 14 февруари положиха военна клетва.
       21 мъже и 3 жени се заклеха в името на Република България да служат честно на народа си и храбро да защитават Родината. С добре дошли в редовете на армията ги поздрави бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска бригада. „Воинската клетва е обет към род и Родина. Поздравявам ви! Уважаеми родители и близки, бъдете горди, че сте отгледали такива синове и дъщери!“, каза бригаден ген. Дешков.
     Молебен за здраве и благоденствие отслужиха негово благоговейнство отец Марко Тодоров – архиерейски наместник на Карловската духовна околия и свещениците Христо и Николай.
     На тържествения ритуал присъстваха председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, ръководството на общината, кметове на населени места, ръководители на фирми, много роднини и близки на рейнджърите, положили военна клетва.

8:15-12:15/ 13:00-17:00